Authentique'lerde Arka Kapılara Hoparlör

Aracımızda bulunan ya da sonradan döşediğimiz ses üniteleri, hoparlörler ve diğer cihazlar.

Re: Authentique için arka hoparlör seçimi

İleti ugur_yavuz » 24 Ağustos 2008 18:21

Olması lazım bence...?
ugur_yavuz
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault Clio III
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Opet
Lastik Markası: Bridgestone
İsim ve Şehir: Bursa

İleti Devrim » 24 Ağustos 2008 18:33

Arkadaşlar hoparlörlerim gelmiş ama kargoda (Pazar diye alamadım). Muhtemelen yarın alacağım. Gün yeterse hemen montaj işlemlerini yapıp akşama fotoğrafları koyarım. Ya değilse, Salı gününe kalır gibi...
Görüşmek üzere...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti filip34 » 25 Ağustos 2008 07:28

Arkadarlar merhaba,

Hafta sonu arka kapı döşmesinde ki birleşim yerlerini mumlamak için söktüm içinize yararmı bilmem ama 17 cm sony hoparlör resmini ekliyorum. Mondaj yapılırken araya mdf koyduğum için kapının sacını kesmeye gerek kalmadı.

Bilginize..
Ferdi
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti Devrim » 26 Ağustos 2008 16:25

filip34 demiş ki:...Hafta sonu arka kapı döşmesinde ki birleşim yerlerini mumlamak için söktüm...
Ferdi, Allah aşkına şu camı indirip kaldıran kolu nasıl çıkarttın söyler misin? Bugün göya hoparlör takacağım, o kolu sökemedim ki döşemeyi çıkartayım; fena gıcık oldum. Vida falan da yok. Sertçe çekip çıkartmak da istemedim bir yerini kırarım diye.

Nası yaptın abi yahu?...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti ugur_yavuz » 26 Ağustos 2008 22:48

Devrim, pek tutan bişey göremedim ben kolda, kendine doğru çekince gelmiyor mu? Ayrıca pim falan mı var görünmeyen?
ugur_yavuz
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti filip34 » 27 Ağustos 2008 11:14

Selam,

Tırnaklı bir yapı gizli bişey yok kol ile kapı döşemesi arasının elinizle açıp kolun tırnak kısmı var o araya düz tornavida ile açtırıp çıkartıyorsunuz çok kolay.

Hadi kolay gelsin resimleriniz bekliyorum.
Ferdi
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Devrim » 27 Ağustos 2008 12:52

filip34 demiş ki:...kol ile kapı döşemesi arasının elinizle açıp kolun tırnak kısmı var o araya düz tornavida ile açtırıp çıkartıyorsunuz çok kolay...

ugur_yavuz demiş ki:Devrim, pek tutan bişey göremedim ben kolda, kendine doğru çekince gelmiyor mu? Ayrıca pim falan mı var görünmeyen?
Pim vb. bir şey yok da Ferdi'in dediği gibi tırnaklı bir tutucu var. Gerçi tornavidayı denemedim. Bugün servise uğradım. Usta, "dengeli şekilde asılırsanız çıkar o" dedi. Uğraştım olmadı. Ferdi'nin dediğini deneyeyim. Allahım ya, neyle uğraşıyorum, göya hoparlör takacağım...

Yalnız usta uyardı, hazır hoparlör aparatı yok, yani hoparlörü kapıda askıda tutacak aparat mevcut değil, nasıl monte edeceksiniz? Döşemenin iç kısmına yapıştırmanız lazım. O da höparlör ağırlığını taşır mı bilmem" dedi... Soru işareti şimdi... Sökeyim de döşemeyi bakacağım artık...

Astarı yüzünden fazla oldu gibi. :)

Bir de ön hoparlöre ve yerlerine baktım; Ön hoparlörler inanılmaz hafif ve "tırışka" duruyor. Çok şaşırdım. Yeni aldığım hoparlörleri 1lt. kola şişesi olduğunu varsayın, ön hoparlörler boş pet şişe kadar hafif. Çok şaşıdım. Fakat ne yalan söyleyeyim, yeni aldıklarımdan daha fazla bas veriyorlar. :mrgreen:

Bu arada, ön hoparlörleri iki vida + iki tırnak tutuyor. Acaba yeni hoparlörleri öne mi taksam dedim ama vida yerleri uymuyor. Eğer ısrar edersem yok şekil değişiklikleriydi yok hoparlör yuvası ayarlamaları yapmam gerekecek... Uff...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti ibergun » 27 Ağustos 2008 13:03

alpin denedim başarılı değil çifti 20 ytl idi.
ibergun
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.2 aut.16 v abs
İsim ve Şehir: ibrahim

İleti Devrim » 27 Ağustos 2008 14:11

O zaman şimdi gözler Feri'ye dönüyor...

filip34 demiş ki:...Hafta sonu arka kapı döşmesinde ki birleşim yerlerini mumlamak için söktüm içinize yararmı bilmem ama 17 cm sony hoparlör resmini ekliyorum. Mondaj yapılırken araya mdf koyduğum için kapının sacını kesmeye gerek kalmadı.
MDF, hoparlörün hemen arkasındaki tabaka mı? Kapının sacını kesmeye gerek kalmadı derken, o aparat için delik mi delmemiz lazım saça?
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti ugur_yavuz » 27 Ağustos 2008 18:59

Benimde gözüm korktu ha! Böyle zorsa bu hoparlörü takmak?

Öndeki hoparlörlerin tırışka olduğu belli zaten verdiği sesten:))
ugur_yavuz
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Devrim » 27 Ağustos 2008 21:20

Arkadaşlar, evet bir aparat gerek tabii ki. Daha jeton yeni düştü de...

Ferdi'nin fotoğrafı yukarıda. Aşağıda da daha önce bir arkadaştan alıntıladığım (bir önceki sayfada zaten yer alan) foto aşağıda:

[ img ]

İki foto'da da ayrı bir aparat yardımıyla duruyor hoparlör...

Bu arada, olaya adı karıştığı için ön hoparlörlerimiz ve bağlantı kablosu: (Açıkcası, hiçbir yerinde hiç bir suretle cihazın özelliklerinin yazmamasına kızdım biraz. Ne watt'ı ve amper'i ne ohm'u yazıyordu. Yapılır da bu kadar mı -affedersiniz- dandik yapılır arkadaş...)

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Ben yine asılacağım yarın cam koluna. Çıkartabilirsem tornavida yardımıyla, aklımda bir fikir var bakalım...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti DOGAN » 28 Ağustos 2008 00:03

ilginç sizin arka kapılardaki izolasyon bende yok,bende sadece beyaz elyaf türü bir sünger var :cry:
DOGAN
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,4 16V. 98 Bg.
İsim ve Şehir: Doğan & Pendik/IST.

İleti filip34 » 28 Ağustos 2008 07:25

Arkadaşlar Merhaba,

Arka kapı kolunu geniş ağızlı düz tornavida ile çıkartabilirsiniz. Ondan sonrası için hoparlöre yükseklik vermek için mdf veya plastik parça kullanmanız gerekiyor. Bu parça ile saç ve hoparlör birleşim noktalarına sünger yapıştırınız. Bu sünger havayı sızdırmaması için koyuyoruz. Daha sonra bir mum tabancası ile kapı içi birleşim noktalarını mumlayın yoksa rezonans yapıyor. Hoparlör kablosunu kesmeyin t ek veya lehim yapın daha sonradan belki lazım olabilir. 13 cm sony hoparlörler arkasındaki bobin mıklatıs büyük olduğu için yine öndede parça kullanmanız veya plastik parçayı kesmeniz gerekiyor.

Bilginize.. Haydi kolay gelsin
Ferdi

Bu arada yakmayı düşünen arkadaşlar nerede oturuyor..
İsterseniz buluşalım bir çay içelim
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti filip34 » 28 Ağustos 2008 08:08

İyimiş görüşelim o zaman bende Oktay ile çalışıyorum

Beylikdüzünde.
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti afrasyab77 » 28 Ağustos 2008 10:20

arkadaşlar arka kapı için hoparlör deneyimi mi paylaşayım dedim bende. aracımda ki bütün dandirik hoparlörleri söktüm çöpe attım. şimdi önlerde jbl component takım arkalarda ise kenwood var. hepsi 130mm cd playerımıda sony gtx-30rn ile değiştirdim. buna ilave infinity referans 475a anfi ve hertz es 300d woofer koydum fenada olmadı. öyle mahalleyi ayağa kaldıracak bişi istemiyordum, kendimce kaliteli bir ses oluştu. burda size bizzat denediğim sesiğini dinlediğim 4 hoparlör tavsiye edeceğim aşağı yuları fiyatları ile benim terchim kenwood oldu. neden derseniz tık diye yerine oturdu ne kesme ne bicme. ses tonu olarak da hoşuma gidiyor tabi bu tercih meselesidir. yalnız sony lerin mıknatısı baya büyük olduğu için birazcık sorun yaşabilirsiniz bunu belirteyim.

ben kapıdaki hoparlörlein montajını yaparken oturduğu yere butil lastik çektim daha sıkı oturdu. ses daha tok. ayrıca alt yüzeyden bu mutfak aspiratörlerinde kullanılan elyaf fitlereden kapladım. böylece hoparlörün toz almasını engelledim. ses daha bi güzelleşti sanki. montajını kendi yapacak arkadaşlara bunları tavsiye ederim.

ha bu arada butil lastiği nerden bulacaz gibi bir soru duyar gibi oldum. aracın üstünden çıkan hoparlörlerin alt kısmında yapıştırılmış olarak var onları sökebilirsiniz ya da maket bıçağı ile düzgünce kesip yeni aldığınıza yapıştırabilirsiniz... jpl hoparlörde biraz incesi kendinden yapışkanlı bir bant olarak geliyor yardımcı olabildimse ne mutlu

[ img ]
En son Devrim tarafından, 28 Ağustos 2008 13:55 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Sebep: Düzeltmeler...
afrasyab77
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

ÖncekiSonraki

Ses ve Müzik Sistemleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir