Cam Açma-kapama düğmelerinde gece ışık yok.

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Re: Cam Açma-kapama düğmelerinde gece ışık yok.

İleti ssuzgun » 08 Şubat 2011 16:43

Renault neye göre araç yapıyor acaba, bir sabah kalktıklarında bu gün suranın lambalarını takmayalım, bir gün kalktıklarında buraya takalım oraya takmayalım mı diyorlar ....

Daha önce dikkat etmemiştim, bu gün kontrol ettim. Cam açma kapama düğmelerinde aydınlatma var (çok sevindim), çakmakta yok, torpido da zaten yok, bagajda yoktu, servisten 10 TL ye alıp kendim taktım (çok iyi oldu).

Ön koltukların altına şerit ledlerden aydınlatma mı koysam yada viewtopic.php?f=64&t=2519 konusunda ki gibi tavana ikinci bir aydınlatmamı yapsam karar veremedim. Değer mi değmez mi acaba ? Kendime sorup duruyorum.
ssuzgun
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III 1.2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75 bg
Kilometre: 30000
Yakıt: Opet 95 Oktan
Lastik Markası: Dunlop SP 185/60R15
İsim ve Şehir: Selçuk İstanbul Ümraniye

İleti Devrim » 08 Şubat 2011 17:57

maxximuss demiş ki:Ben torpido için philips spot on sensörlü ışığı aldım.Carrefourda 2o tl kesinlikle tavsiye ederim

Aklıma geldi de. Acaba araç hareket halindeyken, torpido içindeki materyallerin ataletten kaynaklı hareketi sebebiyle gereksiz yanıp yanıp durur mu diye düşündüm şimdi. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti Smach » 06 Mart 2011 16:42

Dün servise gittim kapı ayarı için. gitmişkende servis danışmanına söyledim kapı açma lambaları ve çakmalık lambası yanmıyor diye. bakalım dediler. yanmadığını tespit edince aracı aldığınızdan beri mi yanmıyor dediler evet deyince galerideki sıfır aracı bi kontrol edeyim ona göre işlem yapalım dediler sonuçta araç sıfır sökmeyelim dediler. baktılar galeridekide yanmıyor bunlarda yokmuş dedi. tesisatmı yoksa lambamı yok dedim. labma ve lambayı takacak duy yok dediler. tesisat konusunda bişey söylemediler. sanırım araçda tesisat var ama duy ve lambayı koymamışlar. garanti süresi bitince bi el atmayı düşünüyorum.ayrıca servisde katalogları incelerken kaput koruma ve tampon koruma filmlerini gördüm ve sordum kaput koruma için 120 tl ve tampon koruma için 250 tl işçilik dahil fiyat söylediler. tampon koruma clioIII için özel olarak kesilmiş ön tamponu komple kaplayan şeffaf bir film. dışarda 3m 45cm kaput koruma filmine 200tl istemişlerdi. buna göre servisin verdiği fiyat gayet güzel görünüyor ama kalite konusunda nedir onu bilemiyorum. serviste yapılan aksesuar işlerinede işçilik ve üretim hatalarına 2 yıl garanti veriyorlar ayrıca.
Smach
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Grand Tour
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 8000
Yakıt: Shell V-Power
Lastik Markası: Michelin Energy
İsim ve Şehir: Şamil / Kayseri

İleti semih89 » 06 Mart 2011 17:48

butonların olduğu kısım kolayca çıkıyor oradan çok rahatlıkla bakılabilir resimler falan var diğer bilgisayarımda bakmak lazım eminim içinde ampül bile vardır bunlarda led yok bildiğim kadarıyla minikampüller var
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti impossible » 07 Mart 2011 01:11

Smach demiş ki:.. kaput koruma ve tampon koruma filmlerini gördüm ve sordum kaput koruma için 120 tl ve tampon koruma için 250 tl işçilik dahil fiyat söylediler. tampon koruma clioIII için özel olarak kesilmiş ön tamponu komple kaplayan şeffaf bir film. dışarda 3m 45cm kaput koruma filmine 200tl istemişlerdi. buna göre servisin verdiği fiyat gayet güzel görünüyor ama kalite konusunda nedir onu bilemiyorum. serviste yapılan aksesuar işlerinede işçilik ve üretim hatalarına 2 yıl garanti veriyorlar ayrıca.

ürün kaliteliyse değer, hele ki yollarımızın hali ortadayken, sıfır alıp da kullanacagım bi araba olsa yaptırırdım..clio icin kaput yaptırılmayabilir belki ama tampon çok şart.. kaput çok yukarda kalıyor çünkü, orda risk daha az gibi sanki..
tüm araçlar için aynı fiyat mı acaba, ya da çok fark ediyor mu?
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti Smach » 07 Mart 2011 05:58

impossible demiş ki:ürün kaliteliyse değer, hele ki yollarımızın hali ortadayken, sıfır alıp da kullanacagım bi araba olsa yaptırırdım..clio icin kaput yaptırılmayabilir belki ama tampon çok şart.. kaput çok yukarda kalıyor çünkü, orda risk daha az gibi sanki..
tüm araçlar için aynı fiyat mı acaba, ya da çok fark ediyor mu?

aynen sizin gibi düşünüyorum. kaput yukarda ve tampon zaten kaputun ön kısmını baya bir işgal ediyor. kaput koruma yerine tampon koruma daha mantıklı. katalogda bir çok model vardı sanırım ama fiyat konusunda sadece kendi aracımı sordum digerlerinin fiyat durumunu bilemiyorum.kalite konusundada forumu bi araştırmak lazım yaptıran varmı acaba.
Smach
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti sezgin bey » 07 Mart 2011 22:28

Sevgili arkadaşlar boşverin Renault'un saçma sapan takmadığı özellikleri. Şikayet etsenizde bu konuları düşüneceklerini hiç sanmam. Eğer eliniz yatkın ise Grand tour için bahsediyorum önden güzelce bir pararlel kablo çektirin. Arka tarafada güzel bir megane-2 arka aydınlatma lambasından (3'lü olandan) alın. Ve bu cam ledleri hakkında ben araç üstünde araştırmalarımı sürdüreceğim. Sanırım tüm kapılarda tesisat var zaten butonlar standart ve ampül veyahut ledli gözümle gördüm. Ara balantı kutusundan hat geliyorsa kutudan ucu boştur. Ben bu lambaları yakmayı başarınca sizlerle buradan paylaşacağım. Eğer araçlarınızı seviyorsanız biraz el atmak lazım.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIO-3 F-2 EXECUTİVE
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 85 BG.G/TOUR
Kilometre: 21000
Yakıt: TOTAL EXCELLIUM EURO
Lastik Markası: BRIDGESTONE TURANZA
İsim ve Şehir: SEZGİN BEY

İleti elensi59 » 08 Mart 2011 08:25

cam açma kapama düğmelerinde ışık olsa ne olur olmasa ne olur ama torpidoda olmaması gerçekten can sıkıcı
elensi59
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 leş 65+hp
Kilometre: 125000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: PirelliPZero 1954516
İsim ve Şehir: Ozan - İstanbul

İleti umitsen21 » 01 Nisan 2011 16:29

sezgin bey düsünceniz güzel.merakla sonuçlarını bekliyorum vede çalışmanızı resimlendirirseniz süper olur.
umitsen21
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 85bg
İsim ve Şehir: ankara

İleti sezgin bey » 02 Nisan 2011 11:15

Geçen servise sormuştum neden yanmadığını öğrenip bana döneceklerdi. Yazılımına ko......m. alakası bile yok halbuki yazılımla. Ben onlara yarın açıp sorayım bari neden yanmıyormuş bu....... mun ledleri. Sevgili arkadaşlar şaka bir yana ben bu konuya iki gündür kafa yordum ve yardımlarla bu lambaları yaktık. İlk etapta sol kapı kartonunu düzenli ve titizce sökerek ön, arka cam ve arka kapı çocuk kilidi butonlarınan park sinyali geliyormu diye baktık. Ve sonuç ne yazıkki tesisat yok Ama bir sıkıntı vardı park cereyanı almak için/tesisat çekmek için ön göğüs komple sökülmeliydi. Ama gene buna oto elektrik ve elektronikçi arkadaşım çözüm buldu. Aynı sistemi Hondaların sistemi gibi yaptı. Sadece cam açma buttonlarına ait ledler kontak cereyanından yanacaktı. Öncelikle tüm kapılarda ledleri yakan ceryan hattı ölçülerek jaklardan bulundu. Ve 0,25 lik kablo ve altınada jaklı geçme bularak ana ceryan kablolarından azıcık kabloyu soyarak yeni kabloyu ek yaparak ledlerin yanmasını sağlayan jak uçlarına geçmeli bağlantıyla cereyanı verdik. Ve sonuç muhteşem. Arkaları ise kapı kartonunu sökmeden sadece cam açma grubunun civatasını sökerek açtık ve hemen içlerinde kontak cereyanı kablolarından 5 cm lik kablolarla jumper gibi atlatma yaptık sonuç harika. Derken çakmak manyetosunun içindede led olduğunu gördük ama yanmıyor. Hız sabitleyicinin park sinyalinden hemen 2 cm lik bir kaboluda ona çektik harika oldu. Tek kalan sağ kapı oldu. O kapıdada malesef kontak cereyanı olmadığından sağ kapı kartonunu söktük ve içine sağ orta kapı kirişinin bulunduğu bölümün altında bulunan süngerimsi izole maddesiyle sarılı kablo grubundan ölçerek kontak cereyan kablosunu bulduk. (isteyenler için söylüyorum gri kalın kablo) O hattan sağ kapı kirişi altından kapı contaları ve torpidonun altındaki kısım sökülerek hat sağ kapıya giriş yapan büyük siyah jaklı kısıma kadar getirildi. Jaklı bir bağlantı ne yazıkki yapamayacağımızdan ötürü kabloyu jakların arasından geçirerek sağ kapıya soktuk ve ordanda gene kalı bağlantıyla cam açma butonuna ve sonuç harika. Ve arkadaşlar araçta yanmayan bütün ledler yanar bir vaziyette oldu. Çok da güzel oldu. Tavsiye ederim. Çok temiz işçiliğini bildiğiniz ustalar varsa yada bilhassa kendiniz yapabilirseniz yapın farkı göreceksiniz. Renault'un ayıbı bu bizim ayıbımız değil. Ayna kontrol kısımında ise zaten led sistemi yok o zaten megane-2 lerdede yanmıyor içinde zaten led yok zaten led koyacak yerde yok. Umarım bir katkım olmuştur.
Sevgili arkadaşlar gerçekten bu çalışma basit değil ve çok yorucu kapı kartonu sökmek hele çok titiz ve dikkatli bir iş kablo çekmek daha detaylı bir iş. Çekmeğe zaman olmadı hava kararmadan bitirmek istedim. BU ARADA SEVGİLİ ARKADAŞLAR BÜYÜK HARFLERLE YAZIYORUM. ÖNCEDEN EKLEMEYİ UNUTTUM ÇAKMAKTADA LED VAR AMA GENE MALUM TESİSAT YOKTU. BENDE HEMEN ÖNÜNDE BULUNAN HIZ SABİTLEYİCİ SÜVİCİNİN ORDAN PARK VOLTAJI ÇEKTİM.VE ODA YANDI. CAM AÇMA LEDLERİ KONTAK CEREYANI ÇAKMAK İSE NORMAL GENE PARK CEREYANI SEVGİLİ ARKADAŞLAR.
3 metre kablo ve 7 adet kablo bacağı jakların içindeki pimlere lehimsiz geçme yapmak için. Toplamda maliyeti 10 TL. Şimdi ben burda biryerlere birşeyler diyeceğim ama neyse. Sizler anladınız :D Maliyet kısma politikası 5 metre kabloyu çok görmüş anlaşılan Türklere.
Sevgili arkadaşlar şu iki gündür epey bir yoruldum ama aracın heryerini özenle söküp çok titiz bir işçilik icra ettim. Hiç içim acımadı çünkü arabamın canını yakmadım. Sevgili arkdaşlar inanın ledleri yanmayan modeller için konuşuyorum görüntü güzelliği artıyor. Şimdi bu aracı satmaya kalk 300 tl fark atar çünkü ledleri yanıyor. Tabi bundan sonra aracı ver al sana Toyota verseler almam Çünkü kafamda tasarladığım tüm proje hayata geçti.

forum-8.JPG

forum-9.jpg

forum-5.jpg

forum-6.JPG

forum-7.JPG
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti sezgin bey » 02 Nisan 2011 11:24

Sevgili çok değerli arkadaşlarım. Ledlerin yanması ile ilgili çalışmamı geçenlerde sona erdirmiştim. Ve şimdi resimlerini çekip bir önceki iletimde siz çok değerli arkadaşlarımla paylaştım. Gece çekimi olduğu için makinemde pek kifayetli olmadığından sizlerinde anlayacağı bir biçimde resimlemelerimi yaptım. Dikkat ederseniz iki nolu resimde flaşlı gece modu çekimi yaptım ve ledlerin yandığı belli oluyor. Zaten ledlerin yandığı renk olarak turuncu gibi ve kaymış gözüküyor. Üç nolu resim ön sağ kapı flaşlı ama ledin yandığı belli olmuyor ama yanıyor. Bir ve beş nolu resimler sol kapı genel kontrol grubu ledlerin yandığı görülüyor ve çocuk kilidi kapalı, zaten çocuk kilidini devreye alınca içindeki kırmızı lamba zaten yanıyor. Arka kapıları çekmedim. Aynı onlarda yanıyor. Dört nolu resim sağ ön kapı ledin yandığı belli oluyor. Ama malum etraftakiler yanlış anlamasın diye sadece önü çektim. Mahalle sakinleri kim bu d...i demesin diye önleri çektim :lol:
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Sani » 02 Nisan 2011 11:29

Güzel olmuş, güle güle kullanın.
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti ELT » 02 Nisan 2011 14:42

Valla bravo....Çok titiz bir çalışma... Bu arada renault Türkiyeye de yazık. 10TL lik tasarrufla ne kazanılır anlamadım...
ELT
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III 2011
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 85HP BVR
Kilometre: 100000
Yakıt: PO Vmax
Lastik Markası: Goodyear Ultragrip P
İsim ve Şehir: Sedat Çanakkale

İleti umitsen21 » 02 Nisan 2011 21:36

ayakta alkışlıyorum:))
umitsen21
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 85bg
İsim ve Şehir: ankara

İleti Smach » 03 Nisan 2011 16:14

Sezgin beyden cesaretlenerek. bende gıcık olduğum bu düğmelerin yanmaması olayına az önce el attım ve artık cam açma düğmelerim yanıyor. masraf 1 tl ( kontak elektirik sigortası attı 1 tl ye 5 tane aldım). çok fazla resim çekemedim ama çektiklerimle beraber anlatımıma başlayım.
gerekli olan malzemeler.
1 adet 6gen 20lik tornavida
1 adet yan keski
1 adet 10 cm 0,25 lik kablo. hatta bulabilirseniz oto teypcilerde vardır yassı soket için dişi papuçlu kablolardan olsun (4 cam otomatik için 20cm kablo)
1 adet kontol lambası (12v ile çalışan deney klambası)

Not: Resimler şoför kapısındaki sokete aittir. yan yolcu kapısında ki soket daha basit ve kolay bir soket.onu çekmeyi unuttum.
düğme kumandasını sökmesini anlatmıyorum forumda zaten var.
kumanda panelini sökünce düğmeyi soketten çıkardık.
03042011096.jpg

03042011097.jpg

daha sonra bir kontrol lambası ile kapı menteşesinden şase alarak hangi kabloların voltaj hangilerinin şase olduğunu tesbit ettik.
lamlara giden yerlerde papuç olmadığından hangisinin lamba pini oldğunu bulmak içinde bulduğumuz voltaj kablosu ile düğme üzerindeki bacaklara temas ettirerek lambayı yakan pini bulduk. ve ototeypçiden buldugum soket pimini soket yuvasına yerleştirdim.kablonun boşta kalan ucunuda voltaj gelen pime sıkıştırdım. şase yapmaması için elektirik bandı ile yuva yuzeyine tek kat yalıtım yaptım.yuvayı yerine takıp düğmeyide oturtukdan sonra işlem bitti. sonu lambalar yanıyor.
03042011099.jpg

kırmızı olan benim yeni yaptığım soket. sarı ise kontak voltajının geldiği soket.
03042011100.jpg

ve sonuç resimleri gündüz olduğundan pek net olmadı ama sonuç olarak işlem başarılı oldu.

03042011101.jpg

03042011103.jpg
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Smach
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

ÖncekiSonraki

Genel Konular

Kimler çevrimiçi