Sezgin beyden cesaretlenerek. bende gıcık olduğum bu düğmelerin yanmaması olayına az önce el attım ve artık cam açma düğmelerim yanıyor. masraf 1 tl ( kontak elektirik sigortası attı 1 tl ye 5 tane aldım). çok fazla resim çekemedim ama çektiklerimle beraber anlatımıma başlayım.
gerekli olan malzemeler.
1 adet 6gen 20lik tornavida
1 adet yan keski
1 adet 10 cm 0,25 lik kablo. hatta bulabilirseniz oto teypcilerde vardır yassı soket için dişi papuçlu kablolardan olsun (4 cam otomatik için 20cm kablo)
1 adet kontol lambası (12v ile çalışan deney klambası)
Not: Resimler şoför kapısındaki sokete aittir. yan yolcu kapısında ki soket daha basit ve kolay bir soket.onu çekmeyi unuttum.düğme kumandasını sökmesini anlatmıyorum forumda zaten var.
kumanda panelini sökünce düğmeyi soketten çıkardık.
03042011096.jpg
03042011097.jpg
daha sonra bir kontrol lambası ile kapı menteşesinden şase alarak hangi kabloların voltaj hangilerinin şase olduğunu tesbit ettik.
lamlara giden yerlerde papuç olmadığından hangisinin lamba pini oldğunu bulmak içinde bulduğumuz voltaj kablosu ile düğme üzerindeki bacaklara temas ettirerek lambayı yakan pini bulduk. ve ototeypçiden buldugum soket pimini soket yuvasına yerleştirdim.kablonun boşta kalan ucunuda voltaj gelen pime sıkıştırdım. şase yapmaması için elektirik bandı ile yuva yuzeyine tek kat yalıtım yaptım.yuvayı yerine takıp düğmeyide oturtukdan sonra işlem bitti. sonu lambalar yanıyor.
03042011099.jpg
kırmızı olan benim yeni yaptığım soket. sarı ise kontak voltajının geldiği soket.
03042011100.jpg
ve sonuç resimleri gündüz olduğundan pek net olmadı ama sonuç olarak işlem başarılı oldu.
03042011101.jpg
03042011103.jpg
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.