YAZ GELDİ.AŞIRI SICAKLAR VE KONSOL ÇATLAMALARI

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

YAZ GELDİ.AŞIRI SICAKLAR VE KONSOL ÇATLAMALARI

İleti Emirreis » 29 Haziran 2008 20:08

ARKADAŞLAR BİLDİĞİNİZ ÜZERE AŞIRI SICAKLARDA ÖN KONSOLLAR ZAMANLA ÇATLAMA VE DEFORME OLMAKTADIR...
ARAÇLARIMIZ GERCİ DAH AYENILER. AMA TEDBİRİ EN BASTAN ALMAKTA FAYDA VAR DERIM..
ASIRI YAZ SICAKLARINDAN ARACIMI MUMKUN OLDUGUNCA KORUMAYA GAYRET EDELIM.
ÖZELLIKLEDE ÖN KONSOL GİBİ PLASTIK AKSAMLARI...
DİNAMIKLERDE SORUN NE KADAR OLUR BİLMEM AMA AUT VE EXP MODELLERINDE ÇATLAMA DAHA KOLAY OLUR GİBİME GELIYOR...

KORUMAK ICINDE GUNEŞLIK YADA KORUMA SPREY VE URUNLERI TAVSİYE EDİLİR...
SEVGİLERLE..

http://img108.imageshack.us/img108/3862 ... 0056be.jpg
Emirreis
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Seat Leon
Motor Tipi & Gücü: 1.6 tdi
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell
Lastik Markası: GOODYEAR
İsim ve Şehir: İSTANBUL

Re: YAZ GELDİ.AŞIRI SICAKLAR VE KONSOL ÇATLAMALARI

İleti Alfie » 30 Haziran 2008 08:37

Merhaba,

Bende bu konuda ne yapmalıyım diye kendi kendime söyleniyordum. İş yerimin otoparkı malesef açık. Bazen arabama bindiğim zaman direksiyona elimi süremiyorum bile, koruma için ne yapabiliriz. Ön camı karton ile örtmek mi daha sağlıklı, yoksa spreyler mi?

Ayrıca bunları nasıl temin edebilirim?

Teşekkürler,

Tuncay,
Alfie
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Alfie » 30 Haziran 2008 09:03

Alper demiş ki:
Alfie demiş ki:Merhaba,

Bende bu konuda ne yapmalıyım diye kendi kendime söyleniyordum. İş yerimin otoparkı malesef açık. Bazen arabama bindiğim zaman direksiyona elimi süremiyorum bile, koruma için ne yapabiliriz. Ön camı karton ile örtmek mi daha sağlıklı, yoksa spreyler mi?

Ayrıca bunları nasıl temin edebilirim?

Teşekkürler,

Tuncay,

Selam ,
Büyük marketler veya benzinciler reklam amaçlı dağıtmakta lar bu tip güneşlikleri ama metro carffour gibi buyuk alış verişlerde 3-5 ytl satılmakta spreyler bi işe yaramaz diye düşünüyorum en iyisi karton veya ayan gibi olanlarda alıp koyu on camınıza en sağlıklısı bu ve aynalı olan güneş ışınları geri itiğinden arabanın içi de ısınmıyor o kadar.

Karton'u yakıt aldığımda sorar öğrenerim. Fakat "ayan" nedir? Nasıl birşeydir?
Alfie
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Alfie » 30 Haziran 2008 09:04

Murat demiş ki:Bence güneşlik kullanırsanız.Sorun olmaz ben güneşlik kullanıyorum..

Güneşlik dediğimiz "karton" mu oluyor? O'da farklı birşey midir?
Alfie
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti muratsey » 30 Haziran 2008 09:13

ewt guneslik karton olabiliyor ya da alper arkadasimizin dedigi gibi dis yuzeyi parlak ayna gibi olanlar da var..orda yazarken yanlislik olmus yani "ayan" degil ayna :P
muratsey
ONBASI
ONBASI

İleti Alfie » 30 Haziran 2008 09:31

:)O'da olabilirmiş. Ayna nereden temin edilebilir acaba? Bir de arkadaşın ek'inde bıraktığı fotoğrafta, bazı bölümleri, hoparlör çevresi olsun gümüş kaplama. O ekstradan mı yapılmış, yoksa clio ekstra paketleri mi oluyor?
Alfie
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Devrim » 30 Haziran 2008 09:51

Alfie demiş ki:...Ayna nereden temin edilebilir acaba? Bir de arkadaşın ek'inde bıraktığı fotoğrafta, bazı bölümleri, hoparlör çevresi olsun gümüş kaplama. O ekstradan mı yapılmış, yoksa clio ekstra paketleri mi oluyor?
Sanırım "Ayna gibi" demişti, yani alüminyum benzeri bir madde ile kaplı olanlar var "ayna gibi" güneş ışığını yansıtıyor. Ben de onlardan aldım ve biraz büyükçe aldım. Fazlasıyla dolduruyor ön tarafı, bir de bizim ön cam derinlemesine uzun olduğundan çok iyi oldu... Kendi vantuzları var cama yapıştırılsın diye ama onlara çok güvenemiyorum ve tavandaki iki güneşliği sonuna kadar çevirip kartonu sabitliyorum. :) Ve çok önemli ölçüde farketti. Direksiyon vites vs. sadece hava sıcaklığına bağlı olarak ılık vaziyette. Aşırı ısınma yok...

Fotoğraftaki gümüş renkteki kısımlar, aracın modeliyle ilgili. Sanırım o araç Dynamique idi. Ama paketten pakete de değişiyor bildiğim kadarıyla iç ve dış görünüm...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti Emirreis » 30 Haziran 2008 10:23

guzel bir konuya değinmişiz bence...
yorumlar icin tesekkurler..
ALFİA arkadasım clio III 3 paketten oluysuyor aut..exp... e dinamık.. resım dinamık modelıne ait fabrıka cıkıslıdır yanı o extralar.
Emirreis
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Alfie » 30 Haziran 2008 10:39

Devrim demiş ki:
Alfie demiş ki:...Ayna nereden temin edilebilir acaba? Bir de arkadaşın ek'inde bıraktığı fotoğrafta, bazı bölümleri, hoparlör çevresi olsun gümüş kaplama. O ekstradan mı yapılmış, yoksa clio ekstra paketleri mi oluyor?
Sanırım "Ayna gibi" demişti, yani alüminyum benzeri bir madde ile kaplı olanlar var "ayna gibi" güneş ışığını yansıtıyor. Ben de onlardan aldım ve biraz büyükçe aldım. Fazlasıyla dolduruyor ön tarafı, bir de bizim ön cam derinlemesine uzun olduğundan çok iyi oldu... Kendi vantuzları var cama yapıştırılsın diye ama onlara çok güvenemiyorum ve tavandaki iki güneşliği sonuna kadar çevirip kartonu sabitliyorum. :) Ve çok önemli ölçüde farketti. Direksiyon vites vs. sadece hava sıcaklığına bağlı olarak ılık vaziyette. Aşırı ısınma yok...

Fotoğraftaki gümüş renkteki kısımlar, aracın modeliyle ilgili. Sanırım o araç Dynamique idi. Ama paketten pakete de değişiyor bildiğim kadarıyla iç ve dış görünüm...

Ben ilk fırsat da yakın aldığım yerden karton bakayım. Sanırım sorunuma en kolay yerden çözüm bu olacak. Bilgilendirici cevap için, teşekkürler.

Tuncay,
Alfie
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti omeralemdar » 01 Temmuz 2008 22:17

güneşlik kullanıyorum ama öyle sıcakki güneşlik ne yapsın benim araç zaten aut model plastik fazla kaliteli degil dur bakalım ne zaman sorun yaratacak dilegim yaratmaması ama
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 67057
Yakıt: benzin
Lastik Markası: Kumho Kh18 185/60/15
İsim ve Şehir: ömer alemdar /ANKARA

İleti Devrim » 01 Temmuz 2008 22:58

omeralemdar demiş ki:güneşlik kullanıyorum ama öyle sıcakki güneşlik ne yapsın benim araç zaten aut model plastik fazla kaliteli degil dur bakalım ne zaman sorun yaratacak dilegim yaratmaması ama
Valla Ömer abi, bugün hava öyle sıcaktı ki (bkz. foto), eğer bugün bir şey olmadıysa (ya da gelecek hafta Silifke civarında olacağım, orada birşey olmazsa) bir daha olmaz herhalde. Evet benimki de Authentique, plastik ama eski araçlar gibi değil. Bizim eski Doğan araçta göğüs kaplamasının altındaki tahta mıdır nedir, nemi falan yeyince ve de güneşten n'oluyorduysa artık genleşmekten üstündeki kaplamayı çatlatıyordu. Şu an bizimkilerin basit bi' plastikten oluşu avantaj bence.

Ve basit bir güneşlik bile çok fazla etkili iç sıcaklığı kontrol etmede...

* Sıcaklık 44 derece. 8-) Tabii ki sağ aynaya direkt vuran güneş sayesinde. Ama en azından fikir verir. :mrgreen:
[ img ]
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti vipsezgin » 02 Temmuz 2008 07:57

reıs ben o işi aylık 70 ytl vererek cozuyom hemde yagmurdan tozdan bıle korunuyo arabam
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti Emirreis » 02 Temmuz 2008 09:12

meroz demiş ki:Arkadaşlar geçtiğimiz haftalarda Reanult İzmir ana servis ve satış yapan Ermat' da aracımı boya ve iç döşeme koruması yaptırdım çok güzel oldu fiyatı 150 ytl,

BU ARADA ESTETİK KISMININ SERVİS ŞEFİYLE YAPTIĞIM GÖRÜŞMEDE NE KADAR DOĞRU BİLEMİYORUM MARKETLERDE SATILAN ÜRÜNLERİN ARAÇLARIN PLASTİK KISIMLARINA ZARAR VERDİĞİ ÇATLAMALARA YOL AÇTIĞINI TEK YAPMAMIZ GEREKENİN ECZANELERDE SATILAN VAZELİN LE SİLMEMİZ GEREKTİĞİ ÇATLAMALARDAN KESİN KORUYACAĞI İDİ...meral

bilgi ve paylaşım icin tesekkurler..
dediginiz gibi piyasada bir cok to bakım urunu vs urunler bulunmakta...kalıtesız olanı ayırt etmek zor cunku hepsının fıyaıt
birbirine yakın...
bazı urunlerin sıvılarının ıcındekı kımyasal dedikleri gibi zamanla çatlaklara yol acarken bazılarıda dinamık modellerinın organık bir yuzeyi var bilirsiniz onları soyuyor..
aynı soyma işini bazı koku markalarıda yapıyor havalandırma ızgarasına takılan oto parfumleri vb.

benım oto bakımı icin aldıgım bir urun vardı 10 ytl civarında aracımı temızledıkten sonra onla bakım yaptıgımda hem parlaklık hem koruma hemde guzel bir görunumö verıyor ve 10 gun kesınlıkle o halını kaybetmıyordu..markasını hatırlarsam resmı ile birlikte sizle paylaşırım.

vazelın konsuuna gelınce vazelınde guzel bir urun konsllarda parlaklık yaptıgını biliyorum ama koruma yoneunden nasıl bir fayda saglıyor bilemıyorum..
ondada 3 gun tutuyor kendını ve kurudugunda konsolunuz mat birr renk alıyor... ( vazelınden dolayı matlaşınca nemlı bezle guzelce silince sorun kalmıyor )
......................................................................
Sezginim senın 70 ytl lik işlemi ben bılıyorum en guzelı..
70 ytl ye boyo koruma... iç dıs koruma... toz ve yagmura kara hatta pasa karsı koruma... hırsızlıga karsı alarm etkısı ... ısıya sıcaklıga karsı korumua hepsine sahip oluyorsun :)
Emirreis
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Devrim » 03 Ağustos 2008 23:10

Bu arada, hazır sıcak ve konsol demişken... Uzun süre önce torpido ve göğüs bölgesi için (hatta kapı iç kısımlarında da kullanılabilen) bir "fıs fıs" almıştım. Bakım sütü gibi birşey...

3-5 defa kullandım ama sonra farkettim ki, bizim Authentique'lerin o bölgeleri bildiğimiz plastik!. Böyle süte müte falan gerek var mıdır sizce?..
Devrim
Site Admin
Site Admin

Sonraki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi