Araçlarımız Hırsızlığa Karşı Teknolojik Olarak Yeterli mi?

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Araçlarımız Hırsızlığa Karşı Teknolojik Olarak Yeterli mi?

İleti klark77 » 07 Mart 2010 22:06

cliolarımızı her akşam kilitleyip gidiyoruz.Ancak araçlarımız hırsızlığa karşı yeterince koruma altındamı, alt yapısı teknolojik olarak yeterlimi.Değilse ne yapmamız gerekir.teşekkürler....
klark77
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 70hp tom tom
Kilometre: 1250
Yakıt: shell euro diesel
Lastik Markası: dunlop
İsim ve Şehir: mehmet yalova

Re: araçlarımız hırsızlığa karşı teknolojik olarak yeterlimi

İleti Bayram » 07 Mart 2010 22:53

Bu konu ne tarafa çeksen gidecek türden
Sen kilitlersin hırsız gelir açar açmazsa camı kırar olmadı araç açıktaysa çekiciye yükler götürür

Demek istediğini tam anlayamadım?
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İstanbul

Re: araçlarımız hırsızlığa karşı teknolojik olarak yeterlimi

İleti Arslan » 08 Mart 2010 00:10

Bir filmde görmüştüm, kişi sabah kaputu açıp buji kablolarını takıyordu. Yani akşamdan gevşetiyor çalıştıramasınlar diye:) Bu gibi beklenmedik durumlar hırsızlık hadisesinin gerçekleşmesini engelliyebilir. Yani benim tezim de buradan çıkıyor: Hırsızı şaşırtın. Sıradan şeylere hırsız zaten hazırlıklıdır. Alarm, immobilize, direksiyon kilidi vs. Mesela aracın yanına "dikkat köpek var!" tabelası koysan bu bile bir etki yapar. Yada hareket algılayan lamba koysan çevresine ve aracın yanına birisi yaklaşınca yansa bu da etki yapar. Artık hayal gücünüzü ve aracın bulunduğu çevresel faktörleri düşünerek birtakım çözümler düşünülebilir.
Arslan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75BG
Kilometre: 46
Yakıt: Benzin
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: istanbul

Re: Araçlarımız Hırsızlığa Karşı Teknolojik Olarak Yeterli mi?

İleti Devrim » 08 Mart 2010 02:13

Her akşam dört lastiği de söküp eve çıkartmak da bir çözüm. :D

Immobilizer'e güveniyorum. Niteliksiz hırsızı caydırır. Hırsız karaktersiz ise camı kırar araçta bir şey arar, bulamazsa çekip gider. Nitelikli hırsız yanında elektronik ekipmanla gelir, immobilizer'i çözer ve aracı alıp gider. Bu noktada direksiyon kilidi ve alarm gibi biraz daha "caydırıcı" önlemler (o da bir ihtimal) işe yarar.

Ama Bayram'ın dediği gibi kafaya koysa, çekiciye alır aracı götürür. Gerçi o da aracın bulunduğu ortama (sokak, cadde, yol) göre kolay bir işlem olmasa gerek.

En iyi önlem, aracınızın site içinde veya apartman altında bulunan bir otoparkta bulunması. Bazen sokağa parketmem gerekiyor veya şehir dışında yaşayan bir arkadaşa gittiğimde alakasız yere park etmem gerekiyor, tuhaf oluyorum.

Bu arada aklıma geldi; Ben Konya'da yaşıyorum ama aslen Mersin'liyim; Gülnar'dan gelmişiz, benim doğumum Erdemli. Geçen ay gittim aile ziyaretine. Akşam vakti vardım eve, muhabbet sohbet derken yattık. Öğleye doğru kalktık, kahvaltı sonrası balkonda (3'üncü kat) babamla çay sohbeti yapıyorduk ki bir dangoz benim aracın yanından geçerken lastiğe tekme attı küfür ederek. Ben de yukarıdan "müdahalede" bulundum. :) Yukarı doğru baktı, bir parti küfür de bana etti, "bilmem n'aptığımın Gonyalısı" diye. :D Hafiften kafa sıyrık bir tipi vardı. Şaştım kaldım öyle. Plaka 42 olunca Konyalı sandı beni. Ne desem bilemedim, kaldım öyle. :)

Valla o akşam huzursuz uyudum ne yalan söyleyeyim. Bu m..yak şimdi geri gelir akşam yakar çizer arabayı diye. :D Neyse ki bir vukuat olmadı. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti umurcak » 08 Mart 2010 21:59

allahın sopası yokki işte bu tiplere elimizden geldigi kadar sakin davranmak gerekir..cunku bu tipler hayatlarında bi beklenti içinde degiller..her nekadar cok sinirlensemde bu tiplere kendimi dizginlerim haa korktugmdan mı degil tabiki sadece malıma gelcek zararı ben cekcem onun üzüntüsü derdi tasası hersey bana olcak sırf bu yüzden ;) yoksa aracım olmadıgı zamanlar yayan bir halde bu tiplerle cok iyi ugrasrım ;)
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti eylber » 09 Mart 2010 01:18

Valla kaskom varsa hiçççç umurumda olmaz . :)
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB PRİVİLEG
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 105BG
Kilometre: 15000
Yakıt: Total EXCELLIUM,
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti umurcak » 09 Mart 2010 18:30

kasko tammda aracın kaskodan dahi deisen yada boyanan bi yeri oldgu zaman degeri düşyo..hersey kasko mu ki ;)
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti Diablo » 09 Mart 2010 20:33

Maximun kasko....
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti klark77 » 09 Mart 2010 21:59

arkadaşlar adam tabikide arabayı kafaya koyduysa hiç bi şey bulamazsa ,sırtına yükleyipte götürür.kafaya koymaya görsün.benim demek istediğim o değildi tabikide.profesyonel hırsızlardan bahsetmiyorum ben.sen ne yaparsan yap o adamın işi o çalmak.benim demek istediğim araçlara verdiğimiz paralara karşılık olarak hırsızlığa karşı ne gibi ekipmanlar koymuşlar.torpido lambası gibi olduysa sokaktan geçen herhangi bi hırsızda alıp götürür arabayı yani uzun lafın kısası malzemeden çalma varmı bu konuda arkadaşlarrrrrrr...ondan dolayı açtım bu bahsi.aracım ayrıca kaskoludur sadece merakımdan sordum teşekkürler.
klark77
ONBASI
ONBASI

İleti Devrim » 10 Mart 2010 02:03

Valla işte ucu açık ve tartışmalı bir konu bu.

Kapı kilitleri (ki buna teknoloji demiyoruz artık) haricinde immobilizer koruyucusu var aracımızın sadece... Bence caydırıcı özelliği büyük olan bir özellik. Açıkcası çokça güveniyorum buna. Fakat yine teknik donanımı olan biri araca girip çalıştırabilir. Yok değildir yani. Fakat dediğim gibi öyle donanıma sahip bir hırsız da herhalde gelip illâ benim böcüğü çalmak için uğraşmaz diye düşünüyorum.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti klark77 » 10 Mart 2010 21:24

haklısın devrim bey.sadece merakımı yenmek açısından sordum herkese teşekkürler .yorumlarınız için...
klark77
ONBASI
ONBASI

Re: Araçlarımız Hırsızlığa Karşı Teknolojik Olarak Yeterli m

İleti invicto » 01 Temmuz 2010 11:27

sabah malesef aracın başına geldiğimde şok oldum, kelebeği kırmışlar ve teybi çalmışlar. anlamadığım bu teypler şifreli değil mi kimin işine yarar ki.
orjinal teyp başka şeye de uymaz.
birde bluetooth özelliği vardı ve tel görüşmelerimi teyp üzerinden yapıyordum.tel listem filan teybe yüklüydü. şimdi o tel rehberime ulaşabilir mi teybi çalan, yoksa hafıza araç içinde mi teyp üzerinde mi.
bilgisi olan var mı acaba? çok sinir bozucu bir durum.
invicto
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 450
Yakıt: bp ultimate dizel
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: cem istanbul

İleti Oktay ACAR » 01 Temmuz 2010 14:45

Arkadaşlar 58 yaşında bir ağabeyiniz olarak yazıyorum,arabalarınızı bu kadar kafaya takmayın akacak kan damarda durmaz derler tevekkel olun,Türkiyede yaşadığınızı unutmayın...Unutmayınki gelmiş ve gelecek yaşamınızda arabanızdan çok daha değerli şeyler vardır ve olacaktır lütfen şunu'da unutmayın şu anda bindiğiniz ilk arabanızdır vaya bilmem kaçıncı arabanızdır ama lütfen bana inanın son arabanız değildir olmayacaktır...Yaşamın ve yaşantınızın vede içinde bulunduğunuz yaşın keyfini çıkarın,sevin,sevilin araba bir amaç değil sadece hayatımızı kolaylaştıran bir araçtır...Sevgilerimle...
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 57.5 HP
Kilometre: 41000
Yakıt: BP ve TOTAL 95 Oktan
Lastik Markası: Continental Premium
İsim ve Şehir: İZMİR

İleti invicto » 01 Temmuz 2010 15:18

oktay bey iyi güzel söylemişsiniz haklısınız da ama, sabahtan beri karakoldu kaskoydu servisti ben koşturuyorum.sebep ne iki üç şerefsizin namussuzuğu.

bunun arabayı çok sevmekle ilk araba son araba olması ile alakası yok.araba umurumda da değil kaskosu var zaten.yakın zamanda da bir araba pert ettim içinden sağ çıktığıma şükrettim arabaya hiç üzülmedim.ama sonuç olarak gereksiz yere madur oluyorum. herşeyi türkiyede yaşıyoruz amaan boşver diye geçiştirebilir miyiz bu kadar kolay değil bence. her gün iki insanı işe bırakıyorum benimle beraber sadece kendim de madur olmuyorum yani.Bu tip hırsızlıkları önlemek çok zor olmasa gerek eminim de uğraşılsa kolayca yakalanırlar.sonuçta bunu çalan satıyor bir alıcısı vs de var.Ama dediğiniz gib Türkiye burası boşverip geçelim.Neyse ki kaskomuz var kolayca boşverebiliyoruz.Maddi kayıptan ziyade manevi ve zaman kaybımız oluyor.Bence bunlar da çok değerli şeyler.Boşvermesi yazıldığı ya da söylendiği kadar kolay değil hepimiz için.

Neyse yinede iyi dilekleriniz için teşekkürler.
invicto
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 450
Yakıt: bp ultimate dizel
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: cem istanbul

İleti Devrim » 01 Temmuz 2010 15:34

Çok geçmiş olsun Cem. Gerçekten oldukça sinir bozucu. Ben de teyplerimizin koruma kodlu olmasına güveniyorum açıkcası. Ama bunu bilmeyen işgüzar ve deneyimsiz bir hırsız yaptı belki de.

Ya da kodu aşmayı biliyorlar, bilemiyorum açıkçası. Ama bence kodu giremedikleri müddetçe hafızaya ulaşamamaları lazım. Veya (kötü olacak ama) aynı pc'lerin BIOS'u gibi içerideki bir pili 10-15 dakika iptal etmeleri sonucu kod sıfırlanıyordur ve teybi çalıştırıyorlardır...

Neyse çalınan teyp olsun diyelim artık. Ama umarım polis olayı çözebilir.

Geçmiş olsun tekrar.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Sonraki

Genel Konular