Devrim » 08 Mart 2010 02:13
Her akşam dört lastiği de söküp eve çıkartmak da bir çözüm. :D
Immobilizer'e güveniyorum. Niteliksiz hırsızı caydırır. Hırsız karaktersiz ise camı kırar araçta bir şey arar, bulamazsa çekip gider. Nitelikli hırsız yanında elektronik ekipmanla gelir, immobilizer'i çözer ve aracı alıp gider. Bu noktada direksiyon kilidi ve alarm gibi biraz daha "caydırıcı" önlemler (o da bir ihtimal) işe yarar.
Ama Bayram'ın dediği gibi kafaya koysa, çekiciye alır aracı götürür. Gerçi o da aracın bulunduğu ortama (sokak, cadde, yol) göre kolay bir işlem olmasa gerek.
En iyi önlem, aracınızın site içinde veya apartman altında bulunan bir otoparkta bulunması. Bazen sokağa parketmem gerekiyor veya şehir dışında yaşayan bir arkadaşa gittiğimde alakasız yere park etmem gerekiyor, tuhaf oluyorum.
Bu arada aklıma geldi; Ben Konya'da yaşıyorum ama aslen Mersin'liyim; Gülnar'dan gelmişiz, benim doğumum Erdemli. Geçen ay gittim aile ziyaretine. Akşam vakti vardım eve, muhabbet sohbet derken yattık. Öğleye doğru kalktık, kahvaltı sonrası balkonda (3'üncü kat) babamla çay sohbeti yapıyorduk ki bir dangoz benim aracın yanından geçerken lastiğe tekme attı küfür ederek. Ben de yukarıdan "müdahalede" bulundum. :) Yukarı doğru baktı, bir parti küfür de bana etti, "bilmem n'aptığımın Gonyalısı" diye. :D Hafiften kafa sıyrık bir tipi vardı. Şaştım kaldım öyle. Plaka 42 olunca Konyalı sandı beni. Ne desem bilemedim, kaldım öyle. :)
Valla o akşam huzursuz uyudum ne yalan söyleyeyim. Bu m..yak şimdi geri gelir akşam yakar çizer arabayı diye. :D Neyse ki bir vukuat olmadı. :)