Devrim demiş ki:Önceki forum'da yazılmıştı, burada varsa nerede bulamadım; Bizim frenlere ilk dokunuşta değil de, hemen arkasından tekrar basınca daha fazla bi' fren yapıyor aracımız. Bunu yaşayanlar vardı, başka kimler deneyimledi bunu acaba?zigana_T demiş ki:...hele hele de frene dokunur dokunmaz kazıklaması çok iyi...
Yani örneğin, trafik lambasına yaklaşırken biraz (hafifçe) bastık, sonra çekip bir daha bastığımızda normalden daha fazla fren etkisi veriyor araç. Bu da, eğer pompalama yaparsanız aracın neredeyse acil fren moduna geçmesi gibi bir şey oluyor. Aslında hoş bir şey ama bilmek gerek, yoksa arkadaki sürücüye zor bir an yaşatırız sanırım...
Aynen devrim abi ani duruşlarda bir kere sert basıp bırakıyorum yeniden bastığımda sanki daha bir kasıyor kendini gerçi abs de kendi pompaladığı için böyle bir şey yapmaya gerek yok ama ayağı senkronize kullanınca sanki daha değişik bir frenleme oluyormuş gibi.Bu şundan kaynaklanıyor olabilir zemin ıslakken ani fren yapınca abs tam dervere girerse araba tekerler kilitlenmesin diye frenler biraz bırakıyor kendini şöyle bir düşünce var abs fren mesafesini kısaltır diye tam aksine uzatıyor ama o ara engelden tekerlekler kilitlenmediği için kaçış imkanı sunuyor ben bunu çok denedim böyle olduğu zaman ayağımı frenden çok çok az çekip kuvetli olarak yeniden basıyorum sanki daha iyi frenleme yapıyor :lol: :lol: :lol: