Clio III Fren Performansı Hakındaki Görüşleriniz.

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Re: Clio III Fren Performansı Hakındaki Görüşleriniz.

İleti Diablo » 01 Mart 2009 01:52

Devrim demiş ki:
zigana_T demiş ki:...hele hele de frene dokunur dokunmaz kazıklaması çok iyi...
Önceki forum'da yazılmıştı, burada varsa nerede bulamadım; Bizim frenlere ilk dokunuşta değil de, hemen arkasından tekrar basınca daha fazla bi' fren yapıyor aracımız. Bunu yaşayanlar vardı, başka kimler deneyimledi bunu acaba?

Yani örneğin, trafik lambasına yaklaşırken biraz (hafifçe) bastık, sonra çekip bir daha bastığımızda normalden daha fazla fren etkisi veriyor araç. Bu da, eğer pompalama yaparsanız aracın neredeyse acil fren moduna geçmesi gibi bir şey oluyor. Aslında hoş bir şey ama bilmek gerek, yoksa arkadaki sürücüye zor bir an yaşatırız sanırım...

Aynen devrim abi ani duruşlarda bir kere sert basıp bırakıyorum yeniden bastığımda sanki daha bir kasıyor kendini gerçi abs de kendi pompaladığı için böyle bir şey yapmaya gerek yok ama ayağı senkronize kullanınca sanki daha değişik bir frenleme oluyormuş gibi.Bu şundan kaynaklanıyor olabilir zemin ıslakken ani fren yapınca abs tam dervere girerse araba tekerler kilitlenmesin diye frenler biraz bırakıyor kendini şöyle bir düşünce var abs fren mesafesini kısaltır diye tam aksine uzatıyor ama o ara engelden tekerlekler kilitlenmediği için kaçış imkanı sunuyor ben bunu çok denedim böyle olduğu zaman ayağımı frenden çok çok az çekip kuvetli olarak yeniden basıyorum sanki daha iyi frenleme yapıyor :lol: :lol: :lol:
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti dikmenibo » 01 Mart 2009 15:18

aracın frenleri gerçekten çok iyi, araçta 4 kişi varken bagaj full doluyken max60 ya girilecek viraja 130 ile ilerliyodum, frene hafif dokundum ibreye baktım hız 80 e düşmüş :D biraz kamyonların selektörünü yedik... :) başka araçlarda ya çok geriden frenlemek gerekiyordu o virajda yada benim fren yaptığım yerde frene sert basmak...
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85bg BVR
Kilometre: 65000
Yakıt: Dizel
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: İbrahim-İstanbul

İleti dci65 » 02 Mart 2009 11:01

öncelikle bi arkadaş yazmış, esp olmadığı için mutsuzum falan demiş, ben şunu söylemek istiyorum, esp'siz araca alışmış olan insanlar için esp'li araç çok tehlikeli. şöyle söyleyeyim, mesela bir viraja hızlı girdiniz, aracın arkası savuruyor. yapacağınız şey, kontra hareketi ile gaza basıp rahatça aracı toplamaktır. fakat esp devreye girince refleks olarak yapılan kontra sizi yolun dışına atıveriyor. kaza yapmayacaksanız da kaza yapıyorsunuz. bu gibi durumlarla eski arabamda çok karşılaştım.. kaza yapmama ramak kalmışken esp'ye küfrettiğimi çok bilirim. şimdi clioda rahatım.. ayrıca bizim cliolarda o ani frende 4lülerin yanması doğru. ama 80le giderken köklerseniz olmuyor. ben makas atarken falan 160-170le köklediğimde hemen yanıveriyo.. korkuyo araba tabi :D ama şöyle söyleyeyim, ben frenlerden inanılmaz memnunum.. ama 15 binde balatalarım bitti.. balata ömrü kısa bence..
dci65

İleti dci65 » 03 Mart 2009 09:40

ama iyice köklemen lazım abi.. az bişi sağa sola kayar gibi oluyo ama takla falan atmıyosun :D
dci65

İleti scdoganay » 15 Mayıs 2009 14:55

tehlikeli bir olay benim basımdan gecmisti onumdeki arac bombos yolda sagdan gderken sola donmek icin sinyal wermeden durup saga sola bakınma geregi duydu bayan sofordu :evil: ben makul hızla takip ediyorudum ama durucak gibi yanasmamıstım birden durdugunu farketdince dibinde durdum ama dikiz aynamdan kayarak gelen bi araba gormek hicde zevkli degil abs si yok tu acı bi ses ve arkasından bi tak :D
neyseki tamponlarımız yumusak sadece esneyip geri geliyorlar ufak dokunmada
ama fren gercekten iyi keske 4 ler dusuk hızlarda da yansa :idea: benim yasadıgım olay olmaz belki
scdoganay
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v
İsim ve Şehir: Can Kayseri

İleti -kadircan- » 15 Mayıs 2009 16:57

peki düşük hızda max.40km ile giderken abs nin devreye girmesi gibi birsey yasadınızmı
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
İsim ve Şehir: istanbul

İleti Devrim » 16 Mayıs 2009 12:35

-kadircan- demiş ki:peki düşük hızda max.40km ile giderken abs nin devreye girmesi gibi birsey yasadınızmı
Zemindeki sürtünme durumuna bakmaz mı bu durum? Yanılmıyorsam 30Km/s hızda bile ABS devreye girebilir; Mesela kar yağdığında. :)

Senin olay tamamen kuru zeminde mi?
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti -kadircan- » 18 Mayıs 2009 07:57

2-3 kez başıma geldi ve tamamen kuru ve asfalt zeminde,

acaba ani refleksle sert bastığım içinmi oluyor
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti -kadircan- » 19 Mayıs 2009 16:40

bugün serviste kontrol edildi ve ön balatalarım bitmiş ve onedenle abs devreye giriyormuş birde balatanın oraya 110tl sıkışmış onu çıkardılar,arka balatalarda 30000 km de açılıp temizleniyormuş oda temizlendi.
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Diablo » 19 Mayıs 2009 16:53

-kadircan- demiş ki:bugün serviste kontrol edildi ve ön balatalarım bitmiş ve onedenle abs devreye giriyormuş birde balatanın oraya 110tl sıkışmış onu çıkardılar,arka balatalarda 30000 km de açılıp temizleniyormuş oda temizlendi.

İyide balatalar bittiği zaman sevis ışığının yanması gerekmiyormu ayrıca abs nin devreye girmesi tekerleklerin yol tutuşu ve zeminle alakalı bir durum 30 lada gitsen kızaklama riskine karşı abs devreye girer.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti -kadircan- » 19 Mayıs 2009 16:58

açıkcası bende servis ışığı gibi bir uyarı bekliyordum fakat hiçbir uyarı vermedi herhalde son noktadayken ikaz veririyor,absnin devreye girdiği yerlerde gerçekten asfalttı bakalım bugun yada yarın birdaha ayni yerde deneme yaparım
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Devrim » 20 Mayıs 2009 10:43

Pardon arkadaşlar, balata bitince servis ışığı falan ben anlamadım. :)

Balata sisteminin orada bununla ilgili bir sensör veya kaptör yok ki. Yani mekanik bir olay o aşağıdaki. Elektronik bir devre mi var da, balata seviyesini tespit edip bittiğini bize bildirsin...

Hiç de duymadım zaten, balata bitiminin sürücüye ikaz edildiğini. Yani bizim araçlarda. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Diablo » 20 Mayıs 2009 12:20

Devrim demiş ki:Pardon arkadaşlar, balata bitince servis ışığı falan ben anlamadım. :)

Balata sisteminin orada bununla ilgili bir sensör veya kaptör yok ki. Yani mekanik bir olay o aşağıdaki. Elektronik bir devre mi var da, balata seviyesini tespit edip bittiğini bize bildirsin...

Hiç de duymadım zaten, balata bitiminin sürücüye ikaz edildiğini. Yani bizim araçlarda. :)

Çok eski araçlarda bile var balata aşınıdığında belli bir noktasında iletken bir katman ortaya çıkıyor buraya bağlı bir kablo var iletkenle temas ettiği zaman servis ışığı yanıyor.Ama bizim renault onuda yapmamış anlaşılan :mrgreen:
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Devrim » 20 Mayıs 2009 13:43

Diablo demiş ki:...servis ışığı yanıyor...
İyiymiş yahu. Çok eski araçlarda "servis ışığı" olduğunu bile bilmezdim. Bizim Tofaş'ta gezmezdi hiç. :)
80'lerden bahsediyorum. ;)
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti thpozitif » 06 Temmuz 2009 00:17

acil fren destek sistemini araştırıken asıl araştırmam gereken şeyin abs olduğunu anladım bu iletiler sayesinde. ABS sistemili araçlarda fren pedalına her bastığımızda abs devreye girmiyor. normal bir araçtaki gibi fren yapıyoruz aslında. ancak ani frenlerde pedala sert bastığımızda devreye giriyor. doğru mu anlamışım?

doğruysa, abs sistemi olan araçların düşük hızlarda fren yaptıklarında tekerleklerin kitlenmesini açıklar bu durum herhalde.
thpozitif
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Clio III Authentic
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci
İsim ve Şehir: tufan istanbul

ÖncekiSonraki

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir