Devrim demiş ki:Eylber, şunu diyeceğim; Hafif (aracı kendiliğinden hareket ettirebilecek kadar) yokuş veya meyilli yüzeyde frenden ayağımızı çok hafif çektiğimizde gıcırtılar gelebilir fren sisteminden. Bu, balataların diskten ayrılma (uzaklaşma) esnasındaki sürtünmeden ileri gelir. Bu da "birşeyler yağsız" gibi bir etki verebilir.
Eğer problemin bu değilse bi' servise görünmek iyi olacaktır.
Direksiyonu denemedim ama onu, frene basmadan, çok az meyilde, aracın çok az kendi kendine yürüdüğü bir esnada mı deneyelim?eylber demiş ki:...peki direksiyondan gelen ses için fikirleriniz nedir oda aynı şekilde hafif hareken eder haldeyken vede bunda araç durmuş halde ikende oluyor teşekkürler :) (Behçetoğulları için sanırım kimsenin bilgisi yok tavsiye edeceğiniz servis varmı peki)
Semptomlar bunlar. Konsültasyonlar sonucunda bu hastaya ne uygulamamızı önerirsiniz Oğuz Bey doktorum? 8-)oguz1 demiş ki:teşhise katılıyorum.
Devrim demiş ki:Direksiyonu denemedim ama onu, frene basmadan, çok az meyilde, aracın çok az kendi kendine yürüdüğü bir esnada mı deneyelim?eylber demiş ki:...peki direksiyondan gelen ses için fikirleriniz nedir oda aynı şekilde hafif hareken eder haldeyken vede bunda araç durmuş halde ikende oluyor teşekkürler :) (Behçetoğulları için sanırım kimsenin bilgisi yok tavsiye edeceğiniz servis varmı peki)
Devrim demiş ki:Direksiyonu denemedim ama onu, frene basmadan, çok az meyilde, aracın çok az kendi kendine yürüdüğü bir esnada mı deneyelim?eylber demiş ki:...peki direksiyondan gelen ses için fikirleriniz nedir oda aynı şekilde hafif hareken eder haldeyken vede bunda araç durmuş halde ikende oluyor teşekkürler :) (Behçetoğulları için sanırım kimsenin bilgisi yok tavsiye edeceğiniz servis varmı peki)Semptomlar bunlar. Konsültasyonlar sonucunda bu hastaya ne uygulamamızı önerirsiniz Oğuz Bey doktorum? 8-)oguz1 demiş ki:teşhise katılıyorum.
oguz1 demiş ki:Bu propleme yapılacak operasyon srvise gidip ön ve arka balata temizliğii yaptırmak(ben yaptırdım 10 ytl) ön balataları zımparaladınmı uzun bir süre gacırtı gelmez, arkaların temizliği daha önemli biriken toz fren mesafesini uzatıyor, ben 20000 bakımında yaptırdım. eğer yine devam ederse değişimle operasyon tamamlanmalı. Eğer yinede gıcırtı geçmezse, balata markasını değiştirmek lazım. Yine geçmezse proplemn kaynağı araç dökülüyormu sorusunu akla getirir oda bence 1-2 yaşındaki araç için imkAnsız. HOCAM...
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 120 misafir