Servisler

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Servisler

İleti eylber » 20 Kasım 2008 15:11

Arkadaşlar benim aracımın ön tarafından yumuşak fenlerde özellikle birzda yokuş varsa sesler geliyor sanki ön tarafta bişeyler yağsız kalmış gibi yada bazen araç hareket halinde değilken direksiyonu çevirirken sağa sola yine bu sanki yağsızlık hisi veren ses geliyor aslında sormak isediğim şey ben aracımı Z.Burnu Behçetoğullarından alım bunların servisine giden varmı acaba memnun olan yada memnun olmayan varmı yada avrupa yakasında gidebileceğim sizinde memnun kaldığınız servis hangisi,özellikle yakın aldığım yer olması sebebi ile behçetoğulları servisi hakkında görüş belirtirseniz sevinirim.Saygılar :?
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB PRİVİLEG
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 105BG
Kilometre: 15000
Yakıt: Total EXCELLIUM,
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

Re: Servisler

İleti eylber » 20 Kasım 2008 16:06

yok sadece hafifte olsa yokuşlarda dururken hafif hafif frene dokunmalarımda geliyor bu ses titreme falan fark etmedim dediğim gibi birde yine aynı pozüsyondayken direksiyonu haifçe çevirirken çıkıyor aynı ses
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti eylber » 20 Kasım 2008 16:20

Aldığım ilk günde vardı bugünde var çok önemsemedim vede sorun herzaman olmaması servise götürücem orada olmuyacak canım sıkılıcak o yüzden sordum servisi Behçetoğullarını hem oradan aldığım için hemde daha yakın diye ama götürüpte memnun olmayan vardır belki ozaman götürmeye gerek yok oraya çalışan ustalar çok önemli gerçekten
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Devrim » 20 Kasım 2008 20:25

Eylber, şunu diyeceğim; Hafif (aracı kendiliğinden hareket ettirebilecek kadar) yokuş veya meyilli yüzeyde frenden ayağımızı çok hafif çektiğimizde gıcırtılar gelebilir fren sisteminden. Bu, balataların diskten ayrılma (uzaklaşma) esnasındaki sürtünmeden ileri gelir. Bu da "birşeyler yağsız" gibi bir etki verebilir.

Eğer problemin bu değilse bi' servise görünmek iyi olacaktır.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti eylber » 20 Kasım 2008 21:46

Devrim aynen dediğin gibi çok hafif araba hareket edecek şekildeyken oluyor, yoksa düşükte olsa 5-10 km gibi bu hızda bile böyle birşey hissetmedim duymadım dediğin gibi olabilir peki direksiyondan gelen ses için fikirleriniz nedir oda aynı şekilde hafif hareken eder haldeyken vede bunda araç durmuş halde ikende oluyor teşekkürler :) (Behçetoğulları için sanırım kimsenin bilgisi yok tavsiye edeceğiniz servis varmı peki)
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti oguz1 » 20 Kasım 2008 21:48

Devrim demiş ki:Eylber, şunu diyeceğim; Hafif (aracı kendiliğinden hareket ettirebilecek kadar) yokuş veya meyilli yüzeyde frenden ayağımızı çok hafif çektiğimizde gıcırtılar gelebilir fren sisteminden. Bu, balataların diskten ayrılma (uzaklaşma) esnasındaki sürtünmeden ileri gelir. Bu da "birşeyler yağsız" gibi bir etki verebilir.

Eğer problemin bu değilse bi' servise görünmek iyi olacaktır.

teşhise katılıyorum.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti Devrim » 21 Kasım 2008 11:35

eylber demiş ki:...peki direksiyondan gelen ses için fikirleriniz nedir oda aynı şekilde hafif hareken eder haldeyken vede bunda araç durmuş halde ikende oluyor teşekkürler :) (Behçetoğulları için sanırım kimsenin bilgisi yok tavsiye edeceğiniz servis varmı peki)
Direksiyonu denemedim ama onu, frene basmadan, çok az meyilde, aracın çok az kendi kendine yürüdüğü bir esnada mı deneyelim?

oguz1 demiş ki:teşhise katılıyorum.
Semptomlar bunlar. Konsültasyonlar sonucunda bu hastaya ne uygulamamızı önerirsiniz Oğuz Bey doktorum? 8-)
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti eylber » 21 Kasım 2008 12:56

Devrim demiş ki:
eylber demiş ki:...peki direksiyondan gelen ses için fikirleriniz nedir oda aynı şekilde hafif hareken eder haldeyken vede bunda araç durmuş halde ikende oluyor teşekkürler :) (Behçetoğulları için sanırım kimsenin bilgisi yok tavsiye edeceğiniz servis varmı peki)
Direksiyonu denemedim ama onu, frene basmadan, çok az meyilde, aracın çok az kendi kendine yürüdüğü bir esnada mı deneyelim?

Açıkçası direksiyon genel olarak durağan halde iken ses yapıyor ama aynı ses yine sanki yağsız lık hissi veriyor insana
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti eylber » 21 Kasım 2008 13:35

Deniyecem benimde direksiyon ayarı en alt seviyede yükseltelim bakalım denemekte fayda ama dediğim gibi tınlama sesi gibi değilde sanki yağsızlık gibi garc gurc gibi :lol: ses geliyor benim tanımlamam yağsızlık hissi gibi yani direksiyonda birşey hissetmiyorum sadece ses var lastiklerede baktırıcam teşekkür ederim.Saygılar
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Devrim » 22 Kasım 2008 00:14

Merhaba...

Akşam deneme yaptım da, bence hepsi normal. Yukarıda yazdığım gibi, nasıl hafif meyilli yüzeyde ayak frenini hafif bırakınca gıcırtı oluyorsa, el freninde de aynı şey geçerli.

Bildiğimiz üzere el freni sadece arka frenleri kontrol eder. Şunu deneyin; Hafif meyilli yüzeyde el frenini çekerek parkedin. El frenini çok hafif bırakarak aracın hareket etmesini sağlayın - aynı ayak freni deneyinde olduğu gibi. Arka taraftan şikayet ettiğimiz "gıcırtı" gelecektir. Direksiyonu çevirirken de el freniniz çekiliyse duyulan ses bu olsa gerek. Çünkü, direksiyonu el freni inikken ve ayak frenine basarak çevirdiğimde sadece ön taraftan lastiğin asfalta sürtünme "bırıltısını" duyabiliyorum. El frenini çekip yaptığımda ise arka taraftan o "gıcırtı" geliyor. Sebebini ise kendimce şu şekilde açıklayabilirim.

Her ne kadar el freni çekili ve arka tekerlekler kilitliyse bile, direksiyonu sağa sola fazla çevirdiğimizde aracımız sağa veya sola doğru dışardan gözle farkedemeyeceğimiz kadar az miktarda oynar (yer değiştirir). Bu oynama esnasında arka tekerleklerin dönmek "zorunda" kaldığını ve bu yüzden de kampanaların bu gıcırtıları ürettiğini düşünüyorum. Çünkü aynı ses özellikleri -dediğim gibi- el frenini az bırakınca da geliyor.

Özetle, bana göre duyduğumuz sesler doğaldır.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti oguz1 » 22 Kasım 2008 07:30

Devrim demiş ki:

oguz1 demiş ki:teşhise katılıyorum.
Semptomlar bunlar. Konsültasyonlar sonucunda bu hastaya ne uygulamamızı önerirsiniz Oğuz Bey doktorum? 8-)

Bu propleme yapılacak operasyon srvise gidip ön ve arka balata temizliğii yaptırmak(ben yaptırdım 10 ytl) ön balataları zımparaladınmı uzun bir süre gacırtı gelmez, arkaların temizliği daha önemli biriken toz fren mesafesini uzatıyor, ben 20000 bakımında yaptırdım. eğer yine devam ederse değişimle operasyon tamamlanmalı. Eğer yinede gıcırtı geçmezse, balata markasını değiştirmek lazım. Yine geçmezse proplemn kaynağı araç dökülüyormu sorusunu akla getirir oda bence 1-2 yaşındaki araç için imkAnsız. HOCAM...
oguz1
Moderatör
Moderatör

İleti eylber » 22 Kasım 2008 13:57

oguz1 demiş ki:Bu propleme yapılacak operasyon srvise gidip ön ve arka balata temizliğii yaptırmak(ben yaptırdım 10 ytl) ön balataları zımparaladınmı uzun bir süre gacırtı gelmez, arkaların temizliği daha önemli biriken toz fren mesafesini uzatıyor, ben 20000 bakımında yaptırdım. eğer yine devam ederse değişimle operasyon tamamlanmalı. Eğer yinede gıcırtı geçmezse, balata markasını değiştirmek lazım. Yine geçmezse proplemn kaynağı araç dökülüyormu sorusunu akla getirir oda bence 1-2 yaşındaki araç için imkAnsız. HOCAM...

Hocam ne 1-2 yaş araç henüz 1 aylık söylediğiniz şeylerin olması imkansız kirlenmesi tozlanması falan çünkü işim gereği aracı fazla kullanmıyorum o yüzden zaten 1.2 aldım neyse dediğimgibi 1 aylık araç 300 km de yani tozlanması falan imkansızservise götürücem sanırım ama kimse nedense şu servis gerçekten iyidir git gözün arkada kalmasın demedi bende mecburen ilk olarak aldığım yer olan Behçetoğullarına gideceğim ilk olarak teşekkürler
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti oguz1 » 22 Kasım 2008 16:50

Balataların ses yapması(bence sorun büyük oranda burada) ıslanıp kurumasından, diskle tam uyum sağlayamamasındanda olabilir. Bir baktırın aldığınız yere ama bence kafaya fazla takılacak bir sorun değil, derin bir suya girnce düzelir kuruyunca artar. Km ler ilereyincede azalabilir.
oguz1
Moderatör
Moderatör

İleti eylber » 22 Kasım 2008 16:57

Sorun olduğunu bende sanmıyorum ancak kafama takılıyor açıkçası ben şimdiye kadar böyle ses hiç kimsede duymadım yokuş yukarı yada aşşağıya hafif hafif aracı kaydırırken garç gurç sesler kafama takıyorum valla ama servise götürüp içimi rahatlatıcam en azından.Saygılar
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Devrim » 23 Kasım 2008 11:59

Dediğim gibi, pederin 84 model Doğan'ında da vardı bu. Bence Oğuz1'in dediği gibi balataların tipi ve kalitesiyle de ilgilidir muhakkak. Ama küçüklüğümden beridir bildiğim için bazen hoşuma gidiyor o gıcırtılar. :mrgreen:

Yaşanılan yerle de ilgilidir belki. Genelde hiç duymuyorum o gıcırtıları çünkü Konya dümdüz bir yer. Hiç mi meyilli yolu yok, vardır elbet. Ama bu sesler yavaşlarken ve sürat sıfır'a inerken gelmiyor zaten. Park durumunda az harekette geliyor. O yüzden aslında çok da rahatsız edecek bir durum değil bana göre.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Sonraki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi