Bugün gider temizliğini bende yaptım.
Silecekleride sökerek komple plastik aksamı dışarı aldım.Yolcu tarafındaki sileceği sökmek biraz zamanımı aldı ama çok fazla direnemedi.
Bende sadece yolcu tarafında birikmiş su vardı.Telle plastik gideri temizledikten sonra merak edip plastik parçayı çıkarttım.Göründüğü kadar ufak değil.Aşagıya doğru 10cm kadar devam eden bir parça.Ve agız kısmı sonda daralıyor.Bende murat gibi yaptım.
murat demiş ki:fakat bunu yaparken arkadaşlar üste resimde görünen tıpayı yerinden çıkartıp uç kısmını keserseniz bir daha tıkanmaz..
Parçayı çıkartmadım çünkü su başka yerlerede gidebilir.Anladığım kadarıyla bir yerlere sıçramadan aşagı gitsin diye böyle bir parça yapmışlar.
Bence burada önemli olan sürücü tarafı. Yukardada bahsedildiği gibi silecek motorunun voltaj giriş jakı suyun birikme tarafına acayip yakın.Görünce şok oldum.Herhangi bir tıkanmada silecek motoru kesin gider.
Tabi arada temizlemek bir çözüm ama temizlikten 1 gün sonra bile herhangi bir nedenle su seviyesi yükselse motor gider.
Bence temizlik haricinde silecek motorunun voltaj jakını izole etmek gerekir.Ben elektrikçi bandıyla jakın kablo kısmını komple kapattım.Su gelse bile en azından kolay kolay giremez.