[3.x] Su Tahliye (Gider) Kanalı Temizliği

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Re: Su Tahliye (Gider) Kanalı Temizliği

İleti Dr.power » 08 Aralık 2009 16:07

impossible demiş ki:bugün bu işe girişicem, hazır pazarken.. geçen yağmurda bi ara duraksadı sonra yağmurlu günlerde kullanırken yapmadı bi daha ama yine de riske atamam..

Ben sağdaki lastiği komple çıkarıp attım. Soldakini söktüm temizledim yerleştrdim.
Dr.power
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Ankara

İleti impossible » 08 Aralık 2009 16:53

Dr.power demiş ki:
impossible demiş ki:bugün bu işe girişicem, hazır pazarken.. geçen yağmurda bi ara duraksadı sonra yağmurlu günlerde kullanırken yapmadı bi daha ama yine de riske atamam..

Ben sağdaki lastiği komple çıkarıp attım. Soldakini söktüm temizledim yerleştrdim.

ben bi kez yıkanırken sol taraftan gördüm şırıl şırıl akıyordu sağ tarafta pek yoktu, açıkçası dalgın bakmışım, görmemişim yani, başıma gelince aklıma geldi.. ben de açıp yarım litre iki şişeyle geçtim sola döktüm indi ne varsa sağa döktüm baktım birikti, telle tek hamlede tıkanıklık geçti, o sinirle sağ tarafın ağızlığını oluşturan lastiği çıkardım ve çıkarmanızı tavsiye ederim arkadaşlar, 10cm uzunluğunda bişi, sol yani sürücü tarafındaki tahliye deliği daha büyük, orayı ellemedim..
başınıza gelmeden yapın arkadaşlar, benden tavsiye
(devrim'e de teşekkurlerimle)
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti Serdar » 12 Aralık 2009 11:41

aydinkaragoz demiş ki: ustamın dediği hiç bir anlamı yok ve orada sadece fazlalık yapıyor ki ağzı daha dar olduğunda daha çabuk tıkanma yapıyor ve içine su alıyor diye her iki tarafıda oradan komple çıkarttı , şu an hiç bir sorun yok su gayet güzel akıyor sanırım tıkanmada yapmıyor.

Serviste aynısını banada söylediler ve her iki taraftaki plastik parçaları söktüler bende o günden beri tıkanma sorunu yaşamadım.
Serdar
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: CLIO III 2007 - Dyn.
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v - 98bg
Kilometre: 55000
Yakıt: Shell V-Max / LPG
Lastik Markası: Continental CPC2
İsim ve Şehir: İzmir

İleti maliedis » 16 Aralık 2009 18:29

peki ya o parça büyük pisliklerin girmemesi içinse.
maliedis
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 65 hp
Kilometre: 55000
Yakıt: Shell Nitro+
Lastik Markası: MichelinEnergySaver
İsim ve Şehir: Muhammet Ali Ediş Eskişehir

İleti umurcak » 16 Aralık 2009 19:38

büyük parca girmez cunku üstte plastik ızgara var o rdan büyük parcaların girmesi imkansız..
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti impossible » 17 Aralık 2009 20:35

umurcak demiş ki:büyük parca girmez cunku üstte plastik ızgara var o rdan büyük parcaların girmesi imkansız..

evet..
impossible
YARBAY
YARBAY

İleti CHIEF » 20 Aralık 2009 15:05

Bugün gider temizliğini bende yaptım.
Silecekleride sökerek komple plastik aksamı dışarı aldım.Yolcu tarafındaki sileceği sökmek biraz zamanımı aldı ama çok fazla direnemedi.
Bende sadece yolcu tarafında birikmiş su vardı.Telle plastik gideri temizledikten sonra merak edip plastik parçayı çıkarttım.Göründüğü kadar ufak değil.Aşagıya doğru 10cm kadar devam eden bir parça.Ve agız kısmı sonda daralıyor.Bende murat gibi yaptım.
murat demiş ki:fakat bunu yaparken arkadaşlar üste resimde görünen tıpayı yerinden çıkartıp uç kısmını keserseniz bir daha tıkanmaz..

Parçayı çıkartmadım çünkü su başka yerlerede gidebilir.Anladığım kadarıyla bir yerlere sıçramadan aşagı gitsin diye böyle bir parça yapmışlar.

Bence burada önemli olan sürücü tarafı. Yukardada bahsedildiği gibi silecek motorunun voltaj giriş jakı suyun birikme tarafına acayip yakın.Görünce şok oldum.Herhangi bir tıkanmada silecek motoru kesin gider.
Tabi arada temizlemek bir çözüm ama temizlikten 1 gün sonra bile herhangi bir nedenle su seviyesi yükselse motor gider.
Bence temizlik haricinde silecek motorunun voltaj jakını izole etmek gerekir.Ben elektrikçi bandıyla jakın kablo kısmını komple kapattım.Su gelse bile en azından kolay kolay giremez.
CHIEF
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III
Motor Tipi & Gücü: 1,2 Aut. LPG
Kilometre: 35
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Mıchelin
İsim ve Şehir: Bitki Hayvan

İleti umurcak » 20 Aralık 2009 16:40

bende bi bakim aksama allah korusun giderse silecek motoru az para deildr..zaten yagmurlarda basladı fazlasıyla tıkanmadan temizlim...
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti impossible » 21 Aralık 2009 00:17

antalya'daki yağmurları bilmeyen yoktur artık ;) ben kanal temizliğini yaptıktan sonra defalarca şiddetli yağmurda özellikle kullandım (normalde de severim yağmurda şehiriçi gezmelerini) hiç silecek motorunda tekleme olmadı
yine arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum, 15 dk ayırmadığınız için 150 liranız gitmesin sonra
impossible
YARBAY
YARBAY

İleti samet358 » 25 Aralık 2009 15:21

ya devrim abi sen mübarek bi adamsın ya.. O:-) önünde saygıyla eğiliyorum hocam..

arabamla nezaman bi sorunum olsa o gün, tam isabet bi başlıkta yazılarını buluyorum. geçen hafta arabayı yıkadıktan sonra gaz pedalının üserine ufak ufak su damladığını gördüm içerden. kaputu açınca da o mavi işaretlediğin ızgaranın köşe fitillerinden motor kulaklarına su damladığını gördüm. (2008 model bi araba için vahşet bi durum, nalet gelesice renault). sonra bunu çözmek için plastik ızgarayı çıkarmam gerektiğini farkettim , plastik vidaları çıkardım ama daha ileri gitmeye cesaret edememiştim. geçen haftadan beri yağan her yağmurda içim gider oldu. yakın zamanda servisten randevu mu alsam diyordum, imdadıma yetiştin.. yarın babamla oparesyona başlayacağız..

sen 50 mais, 45 karoto, 72 özel servisi sadece çakmak cebinden çıkartırsın hocam.. :ugeek: saygılar, teşekkürler...
samet358
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: içten yanmalı
İsim ve Şehir: Bursa

İleti yabanabat » 25 Aralık 2009 16:04

Devrim hocam için yapılan güzel yorumlarına katılmamak mümkün değil.
yabanabat
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65 hp
Kilometre: 50000
Yakıt: dizel (opet)
Lastik Markası: michelin 195x60x15
İsim ve Şehir: Erdal YABANABAT İskenderun

İleti Devrim » 25 Aralık 2009 22:15

samet358 demiş ki:ya devrim abi sen mübarek bi adamsın ya.. O:-) önünde saygıyla eğiliyorum hocam... ...sen 50 mais, 45 karoto, 72 özel servisi sadece çakmak cebinden çıkartırsın hocam.. :ugeek: saygılar, teşekkürler...
Asıl ben teşekkür ederim Samet. Ne demek estağfirullah... Faydalı oluyorsa en büyük mutluluktur benim için açıkçası... Yalnız 26 Eylül'de yazmışım yazıyı, neredesin hocam 3 aydır. :) Aman diyeyim, o derece tıkanma varsa kanallarda senin silecek motoru falan iyi çalışıyor demek ki. Kolay gelsin şimdiden.

Bu arada, size de teşekkür ederim Erdal Bey. Sağolun...

Umarım bu iyi dilekleriniz yarın işime yarar. Hava güneşli ve iyi ısıda olursa sis farı olayına el atacağım. Ön tamponu sökerek başlayacağız işte. 8-)
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti hasmer » 26 Aralık 2009 10:54

Öğrenmenin sonu yok , renault (çok şey bildiğini zanneden)bana çok yeni şey öğretecek anlaşılan , uyarılarınız ve didaktik anlatımınız için teşekkürler devrim bey...eğitimci olmak farklı vesselam...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII FazIIDyn.bvr
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85hp
Kilometre: 7500
Yakıt: V/max Eurodiesel 10
Lastik Markası: Conti Prem.Contact.
İsim ve Şehir: Hasan Mermer İstanbul

İleti impossible » 29 Aralık 2009 13:32

.. antalya'daki dünkü şiddetli yağmurda da kullandım yine bi problem olmadı,ne su aldı bi tarafı (zaten almıyordu da yine de benzinliğe çekip baktım )ne de silecek duraksadı
impossible
YARBAY
YARBAY

Re: [3.x] Su Tahliye (Gider) Kanalı Temizliği

İleti blackstar » 11 Mart 2010 13:28

benimde gecen hafta yıllık bakım yapıldı. yazın bir kaç kere ön yolcu ayak ucuna, paspasın ön kısmına, su damlamıştı, bu klima acıkken oluyordu. bakımda bunuda söylemiştim. klimadandır diye düşünüyordum ama yağmur kanalları tıkanmış ondan olmuştur dediler ve temizlediler.klima açıkken damlama yaptığından bu cevap beni pek tatmin etmedi klima ile bağlantısını kuramadım.
blackstar
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.4 98hp
Kilometre: 5000
Yakıt: opet - benzin
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: ramazan - istanbul

ÖncekiSonraki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi