Devrim » 05 Eylül 2008 13:57
Ben makinalar hakkında çok şey diyemem. Benden iyi bilenler vardır mutlaka ama şunu vurgulamak isterim; Alacağın makinanın sahip olduğu işlemci ve hızı, çekilen görüntüyü işleyip yeni çekime hazır olma süresi gibi kataloglarda yazmayacak şeylere dikkat etmeni öneririm.
Bende Nikon Coolpix serisinden bir alet var (4MP), çekimi ve işlemci hızı harika. Çekip de bu forumda görüntülediğim tüm fotoğrafları bu makina ile çektim. Neyse, sadece şu işlem hızından dolayı Kodak, Sony ve Hp'den nefret ediyorum. Laf etmiş de olmayayım belki kötü modellere denk geldim ama benimkinin dengi idiler. Çekim sonrası tekrar hazır olma konusunda veya bir foto'yu silince tekrar menüye dönme konusunda ağırlardı ve bu bir süre sonra; yani makinayı ve menülerini çok iyi kullanma noktasına gelince insanı çıldırtan yavaşlık olarak görülebiliyor.
Hani tamam, Megapixel'miş, ekranıymış, çekim netliğiymiş, fiyatıymış, bunlar önemli elbetteki ve en uygunu al ama yukarıda bahsettiğim hadiselere de bir göz atarsan senin adına sevinirim. :)
Kolay gelsin...