koltuk kafalıkları

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

koltuk kafalıkları

İleti akorkut » 25 Şubat 2014 14:40

arkadaşlar slm.
bende yanda gördüğünüz araç var. bu aracın ( gördüğüm bütün auth. clio grandtour ların) ön koltuk kafalıkları koltuğa kadar aşağıya inmiyor. baya bi yukarıda kalıyor. bunları en altta yani koltukla birleşik vaziyete nasıl indirebiliriz. bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.
şimdiden teşekkürler..
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
akorkut
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII-Grand Tour
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 70hp
Kilometre: 73750
Yakıt: total eurodizel
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: ahmet korkut-istanbul

Re: koltuk kafalıkları

İleti arloken » 25 Şubat 2014 16:06

Merhaba;

Tam hatırlamıyorum ama sanırım bu forumda okumuştum. Başlıkların alta kadar inmemesinin nedeni güvenlikle ilgili bir şeydi sanırım.
Buna ilaveten başlıkları çıkarmak için de koltuğu yatırmak gerekiyor diye okumuştum bir yerde (koltuk dik konumda iken başlığı çıkarmak tavan mesafesi yüzünden mümkün değilmiş)
Kendim denemedim ama siz bir de koltukları yatırıp deneyin..
arloken
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2
Kilometre: 37000
Yakıt: benzin
Lastik Markası: UG8
İsim ve Şehir: A.R. ANKARA

İleti akorkut » 25 Şubat 2014 16:14

dostum teşekkürler..benim boyum zaten koltuğu aşmıyor :) kafalığı en altta kullandığımda bile ( çözüm bulabilirsem) problem yaratmaz. ben kafalıkları çıkartabiliyorum ancak, fabrikasyon sanırım tek kademe var.bu kademeden altta veya istesende yukarıda kullanamıyorsun.alta nasıl indirileceğini bilen varmı acaba diye merak ediyorum.
akorkut
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti MaYuCeL » 25 Şubat 2014 21:31

Bazı modellerde koltuk başlığını hareket ettirmek için koltuk bağlantı yerlerinde rahatça parmakla basılabilen pimler var.
Bazı modellerde ise ( misal benimkinde ) bu pim yerine bakas ucu yada tornavide ucu gibi bir sert cisimle basabilmenk için bir pim var. genelde de sağ yada sol kısımda olur.
onu içeri dogru bastıgınızda koltuk ayaklarındaki tırtıklı kısmı tutan tırnaklar boşa cıktıgından koltuk baslıgını cıkartabilir yada en dip seviyeye indirebilirsiniz.
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti akorkut » 26 Şubat 2014 11:15

MaYuCeL demiş ki:Bazı modellerde koltuk başlığını hareket ettirmek için koltuk bağlantı yerlerinde rahatça parmakla basılabilen pimler var.
Bazı modellerde ise ( misal benimkinde ) bu pim yerine bakas ucu yada tornavide ucu gibi bir sert cisimle basabilmenk için bir pim var. genelde de sağ yada sol kısımda olur.
onu içeri dogru bastıgınızda koltuk ayaklarındaki tırtıklı kısmı tutan tırnaklar boşa cıktıgından koltuk baslıgını cıkartabilir yada en dip seviyeye indirebilirsiniz.

evet dostum. benimkide sanırım seninkinden. ancak o dediğin tırtıklardan benimkinde 1 adet var. oraya geldiğinde duruyor. daha aşağısı yok.yukarıda verdiğim resimde ki gibi kalıyor. daha aşağı inmiyor.ilk aracım değil bu benim. daha önceki aracımda da aynı sistem vardı ama en alta kadar inebiliyordu.onda yanılmıyorsam 3 adet bu tırtık dediğinden vardı.( yani başlık 3 kademe alçaltılıp yükseltilebiliyordu)
teşekkürler
akorkut
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi