karabudun demiş ki:Tam dolu bir depoyla sadece şehiriçi olmak üzere 600 km' yi deviriyorum. Aracım 1.2 benzinli ve 10.000 km olmadı(motor açılmamış olabilir mi?), Sinop' un her tarafı yokuş ve düzlük neredeyse hiç yok. Depoyu 240TL civarında dolduruyorum ve sırf şehiriçi olmak üzere 600-650 km yol yapıyorum. Hesabıma göre km' de 40 krş. Ne diyorsunuz makul mu bizim yakıt gideri? Hesabımda hata yoksa şayet.
depoyu ışık yandıktan sonra mı dolduruyorsun? ben en çok 215 liraya doldurdum totalde. bu da ışık yandıktan sonraydı. güzergahımız genel olarak aynı. farklar şunlar, araba 2 ya da 3 gün eşimde. 30km hızda 3. viteste yokuşa dalma ya da 50km hızda düz yolda ikinci viteste devirli gitme gibi huyları var. arabayı salı günü 7,2'de bırakıyorum, cuma günü 7,6'da alıyorum. eşim ekonomi konusunda çok iyidir aslında ama benzin tüketiminde gayet cömert...
sıfırlama işini benzin alınca yapıyoruz ve benzini hep tam depo alıyoruz. genellikle 45 - 46 litre benzin alıyoruz. bizim de tüketim seninkiyle aynı civarlarda. 600'den aşağı hiç düşmedi, 650'den fazla yapmadı sinop yollarında. sanayiye ya da akliman'a gidince bile ortalama değişiveriyor.
depomuz 55 litre. son 1 depo benzinde sürüş tarzına göre 70 ila 100 km arası kalan menzilde ışık yanıyor. bu da 47-48 litreye tekabül ediyor.