ratig demiş ki:benim araç 29000 kmde 2009 model.servis triger değişecek dedi 1050 tl.indirimle 750 oluyor.yaptırmalımıyım km 60000 olmadı idare edermi? riski var mı? cıtroen bu triger kayışına 500.000 km süre veriyor.bu reno bize 30 000 de değiştir diyo.kandırıyorlarmı bizi anlamadım.kayışın yıpranıp yıpranmadığı gözle kontrol edilir mi bilen varsa tşk.
hasanozf demiş ki:Servise gittim
5.yıl bakımı diyeyim ben buna. 15 Mart cumartesi günü yaptırdım. arabanın kilometresi 62.500 idi.
Geçen sene 4. yıl başladığı için triger setini değiştirmişlerdi.
clio iii için 270 TL. bakım kampanyası vardı.geçen sene motrio bakım yapmışlardı. motrio yağ koymuşlardı.Bu sene elf konuldu. Çalışmalar esnasında arabanın yanındaydım. Alttan boşalan yağ sipsiyah idi bayağı kirlenmiş.
usta fener tutarak alttan arabayı inceledi. Ön balatalar bayağı aşınmış dedi. 3000 km kadar sonra değiştirelim dedi. Ben hemen değiştirmesini istedim. (renault balatalar 82 TL).
Akü de 5.senesinde idi. Zayıflamaya başladığı belli idi. Aküyü de değiştirmelerini istedim. Motrio akü takıldı 60 Amperlik.
Ön giderleri temizlemelerini istedim malum zamanla tıkanıyor. Sağ sürücü kısmı biraz tıkanmış ve temizlediler.
Usta ile dolaştık. Arabanın balans ayarının ve yol tutuşunun çok iyi olduğunu söyledi. Baskı balatası biraz aşınmış dedi. Şüphen var ise değiştir dedim. İşini görür dedi.
Toplamda 485 TL ödedim.
Bakımdan çıktıktan sonra arabanın sesi değişti. Gürültüsü biraz arttı gibi. Ancak kullanımda bir olumsuzluk yok.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir