direksiyonu nasıl sökeriz

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Re: direksiyonu nasıl sökeriz

İleti krank » 23 Mayıs 2012 18:39

Bende de sağa sola direksiyon çevirirken bi çıtırtı geliyor.Sanki direksiyon simidinin üst kısmından geliyor .Deri kaplama geriliyor gibi anlayamadım.
krank
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Grandtour
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75HP
Kilometre: 41000
Yakıt: Total 95
Lastik Markası: Falken sn832 ecorun
İsim ve Şehir: Tokat

İleti KAZIMYILMAZ » 23 Mayıs 2012 22:23

Direksiyonu çevirdikçe gelen, sürtme efektine eşlik eden çıtırtı-tıkırtı sesi; direksiyon göbeğindeki airbag'in elektrik bağlantısı olan döner kondaktörün ekmeğini yemek üzere olduğunun belirtilerinden biridir :) İlerleyen dönemde airbag lambasıda yanacak(yanabilir). Tecrübe ile sabittir... Sorun sadece bu markaya has değil. Hemen hemen bütün araçlarda aynı sorun çıkabiliyor...
KAZIMYILMAZ
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Megane III
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105 HP
Kilometre: 40
Yakıt: Opet
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: KY - İzmir

İleti dafkanat » 24 Mayıs 2012 07:35

çok doğru bir tespit yapmışsın değerli dostum. Nasıl söküldüğünü öğrendim. Yakın zamanda fotoları ekleyeceğim buraya.
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: Benzin+LPG(LR)
Kilometre: 120000
Yakıt: Lukoil
Lastik Markası: Michelin Energy Save
İsim ve Şehir: Doğan-UŞAK

İleti krank » 24 Mayıs 2012 19:03

KAZIMYILMAZ demiş ki:Direksiyonu çevirdikçe gelen, sürtme efektine eşlik eden çıtırtı-tıkırtı sesi; direksiyon göbeğindeki airbag'in elektrik bağlantısı olan döner kondaktörün ekmeğini yemek üzere olduğunun belirtilerinden biridir :) İlerleyen dönemde airbag lambasıda yanacak(yanabilir). Tecrübe ile sabittir... Sorun sadece bu markaya has değil. Hemen hemen bütün araçlarda aynı sorun çıkabiliyor...

Servise uğradım usta bakıverdi haftaya cuma gel dedi.. Aynen dediğiniz gibi kontaktör ses yapıyor dedi.Yapabilir anlıyorumda daha araç 5000km de.. :cry:
krank
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti KAZIMYILMAZ » 27 Mayıs 2012 01:25

krank demiş ki:
KAZIMYILMAZ demiş ki:Direksiyonu çevirdikçe gelen, sürtme efektine eşlik eden çıtırtı-tıkırtı sesi; direksiyon göbeğindeki airbag'in elektrik bağlantısı olan döner kondaktörün ekmeğini yemek üzere olduğunun belirtilerinden biridir :) İlerleyen dönemde airbag lambasıda yanacak(yanabilir). Tecrübe ile sabittir... Sorun sadece bu markaya has değil. Hemen hemen bütün araçlarda aynı sorun çıkabiliyor...

Servise uğradım usta bakıverdi haftaya cuma gel dedi.. Aynen dediğiniz gibi kontaktör ses yapıyor dedi.Yapabilir anlıyorumda daha araç 5000km de.. :cry:

Ben artık alıştım böyle hışırtı, tıkırtı, zırıltı gibi seslere, müziğin sesini biraz daha fazla açıyorum sorun kalmıyor :)
Bence renault bu tip şikayetlerin önüne müzik sistemini iyileştirerek geçebilir :lol:
KAZIMYILMAZ
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Megane III
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105 HP
Kilometre: 40
Yakıt: Opet
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: KY - İzmir

İleti hosta72 » 27 Mayıs 2012 22:13

benim de sola çevirirken kol düğmesinin birbirine değmesi gibi ses çıkartıyor.bunun dışınsa arabanın sağ ve sol orta direklerden bagaj tarafında ve göğüs kısmından ses geliyor. traktör gibi ses yapıyor bu cliolar yaa...
hosta72
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI
Kilometre: 114000
Yakıt: sheell
Lastik Markası: lassa 185/60/15
İsim ve Şehir: ZAFER BATMAN

İleti krank » 02 Haziran 2012 09:31

1 gün servise bıraktım aracı.Açtıklarını ,herşeyin normal olduğunu,bu modellerin böyle olduğunu söylediler.Açtıklarından bile emin değilim keşke başında bekleseydim.Araba güneşte bekleyince sesler daha belirgin oluyor.Tam turlada çıtır çıtır sesler geliyor.Soğuk havalarda ses yok.Nasıl açıldığını gösteren olursa kendim sökmeyi düşünüyorum.

Var mı bu sorunu yaşayan arkadaşlar.?
krank
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Kubilayoktay » 03 Haziran 2012 16:17

çok şükür arabanın memnun kaldığım tek yeri direksiyonu :D Maşallah diyeyim de ondan da olmayalım :D Kazım Bey'in de dediği gibi biraz müzikle sıkıntısız bir kullanım :P
Kubilayoktay
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85BG
Kilometre: 3000
Yakıt: PO V/Max Eurodizel
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: Kubilay - Kadirli

Önceki

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi