selamlar.
bu başlığı dün gece inceledim iyice ve bir anda kendimi çalışma odamda buldum.
forumu okudukça çok gaza geliyorum, inşallah biri çıkıp "clio'ya sunroof takmak" tarzı uç bir işe girişmez.
Devrim hocamın bahsettiği sony kulaklıklardan vardı atıl vaziyette, onu buldum, dediği gibi uçlarını yaktım, grn olanları birleştirdim, yarın olsun da soket araştırayım derken gözüme masaüstü bilgisayarımın bozuk olan güç ünitesinden sarkan bir sürü pini olan soket ilişti.
[ img ]önce içindeki metal kısımları sökmeye çalıştım yakarak ve kesmeyi deneyerek, sonra yalıtımı daha iyi olur diye çoklu soketi maket bıçağıyla tekliye çevirdim.
[ img ]sonra tekli soketleri kulaklığa bağladım.
[ img ]sabah bağladığım yerleri bantladım ve heyecanla tekli soketleri aux girişi üstündekilere taktım, bir baktım ki cd çalar ve torpidodaki gösterge çalışmıyor. muhtemelen düzgün bağlayamadım ve kısa devre yaptı, sigortayı attırmış. servis fırça(!) attığı için bu kez bir oto elektrikçisine gidip sigorta taktırdım.
buraya kadarki kısım başarısız girişimdi.
sigortayı taktırdıktan sonra oto teypçisine gittim ve telefonuma kaydettiğim yeşil soketin resmini gösterdim. ondan yok ama sarısından var dedi, kaça dedim, 10 versen yeter dedi. ssuzgun arkadaşım da galiba ondan bulmuştu. benim bulduğum 6 pini de dolu ve kablolu olan bir soket, sadece bize lazım olan toprak kablosu ucu yalıtılmış şekilde boş duruyordu, onu çok azcık sıyırıp hazırda olan topraklamaya bağladım.
[ img ]soketi maket bıçağıyla biraz yontup direksiyon kumandasının yanına monte ettim.
[ img ]sonra başka bir elektrikçiden sarı soketin ses çıkış jaklarını kulaklık jak'ı haline getiren ara kablosunu aldım 3 liraya.
[ img ]kabloları da bağladım ve paneli yerleştirmeden denemesini yaptım, bu kez ses geldi.
cd çaların arkasında kalan fişli kabloları da arka tarafından aşağı sarkıtarak kulaklık giriş jakını pano altındaki arabanın bilgisayar bağlantısının kapağının tutma yerinden aşağı sarkıttım. kablo çok uzun, kabloları içeri doğru ittim sadece kısa bir bölümü dışarda kalacak şekilde.
[ img ]artık aux bağlantısı olan bir cd çalarım var. atan sigortayla birlikte toplam 15tl maliyeti oldu.
yapımda yayında emeği geçen herkese teşekkür ederim.
ben bile yapabildiysem herkes yapar galiba bu işi.