İstanbul - Antalya Yol ve Durak tavsiyeleri (ve Yemek :D)

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

İstanbul - Antalya Yol ve Durak tavsiyeleri (ve Yemek :D)

İleti ozgulkagan » 12 Mayıs 2011 07:49

Günaydın herkese.

Ay sonuna doğru tatil amaçlı olarak Antalya'ya aracımız ile gideceğiz. Yaptığımız hesapta, yol parasının uçaktan çok daha ucuz olduğunu ve otobüse göre de çok ciddi bir fark içermediğini gördük. O nedenle aracımızla macera yapalım diyoruz.

Birçok forumda araştırmalar yaptım. Birçok bilgiler edindim. Ama siz Cliocular'a da bir sormak istedim. Hem de en güncel bilgilere ulaşmak istiyorum.

Bildiğim kadarı ile yolların hemen hepsi bölünmüş yol artık. Peki sizin rota öneriniz nedir? Nerelerde güzel uğrak yerleri vardır? Burdur veya Isparta üzerinden diye düşünürsek, hangisini önerirsiniz ve yoldan bizi çok saptırmadan gezip görebileceğimiz tarihi yerler vb nereleri olabilir?

Gece yola çıkacağız ve feribot kullanmayacağız.

Şimdiden teşekkür ederim cevaplara.

Güvenli seyirler.
ozgulkagan
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Clio Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
Kilometre: 0
Yakıt: BP Kurşunsuz
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: Istanbul

Re: İstanbul - Antalya Yol ve Durak tavsiyeleri (ve Yemek :D

İleti Leon_01 » 12 Mayıs 2011 11:44

nerde kamyon tır yoğunluğu varsa orda durun yemek için.en güzel yerlerde durur onlar
Leon_01
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75 bg
Kilometre: 28000
Yakıt: shell
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: ADANA

İleti tabteam » 12 Mayıs 2011 11:50

hangi rotayı kullanmayı düşünüyorsunuz?
tabteam
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: (Clio3) Honda JAZZ
Motor Tipi & Gücü: (1.5dci) FUN+
Kilometre: 32000
Yakıt: OPET
Lastik Markası: DUNLOP
İsim ve Şehir: Şükrü KESKİN DENİZLİ

İleti ozgulkagan » 12 Mayıs 2011 14:49

Adapazarı - Afyon - Burdur - Antalya - Kemer

Isparta'yı düşünüyoruz manzarası için ama emin olamıyoruz. Yolu uzatıyor + yol durumu nedir bilemiyoruz.
ozgulkagan
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti impossible » 12 Mayıs 2011 22:01

ozgulkagan demiş ki:Adapazarı - Afyon - Burdur - Antalya - Kemer

Isparta'yı düşünüyoruz manzarası için ama emin olamıyoruz. Yolu uzatıyor + yol durumu nedir bilemiyoruz.

antalyadayım, kemer bölgesine gidecekseniz evet yolu biraz uzatırsınız ısparta üzeri gelirseni, ama baraj gölü kanyon vs güzel manzaralar var,orası kesin..burdur antalya arasında pek bişi yok doğrusu, bi insuyu mağarası var.. yol güzergahında afyondan sonra bişi yok aslında, kütahyada gezilecek birkaç yer var sanırım, tarihi yerler, ayrıca porselen satış mağazaları var yolüstünde.. pek yardımcı olamadım belki ama aynı yolu ben de geldim direkt 90-90 geldim yani.. hem zaman sorunum da yoktu ve yalnızdım.. ama afyonda sucuk ve kaymak molası ver muhakkak..ve mola veririm birgün diyorsan termal oteller de kütahya-afyon yolu üzerindeler
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti ozgulkagan » 13 Mayıs 2011 07:22

Teşekkürler. Bizim de acelemiz yok sizin gibi. 90. Dönüşte yakıt değerlerini yazarım.

Gece çıkacağız. Afyon molamız belli :D Ama onun dışında pek bilinmeyen salaş yerler oluyor, oralarda kendin pişirler varmış onları biraz daha soruşturayım. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
ozgulkagan
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti tabteam » 13 Mayıs 2011 08:40

yolu biraz uzatmayı göze alırsanız afyon dan denizli-pamukkale yapabilir oradan korkuteli üzerinden antalya ya inebilirsiniz. pamukkale ziyareti ve denizliden pamukkaleye giderken yol üzerinde goncalı köyünde kendin pişir kendin ye piknik alanları güzeldir. Denizli antalya yolu üzerinde de söğüt köyünde güzel gözleme ayrancılar var. mola vermek için çok güzel bir yer. düşünürseniz tavsiyemdir.
tabteam
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: (Clio3) Honda JAZZ
Motor Tipi & Gücü: (1.5dci) FUN+
Kilometre: 32000
Yakıt: OPET
Lastik Markası: DUNLOP
İsim ve Şehir: Şükrü KESKİN DENİZLİ

İleti ozgulkagan » 13 Mayıs 2011 15:07

Epey uzatıyor. Tercih etmeyiz sanırım. Ancak tavsiyenize teşekkürler.
ozgulkagan
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti burak120320 » 15 Mayıs 2011 01:06

selamlar herkese..
bende haziranın ilk haftası ANKARADAN ALANYAYA gidicem kısmet olursa.. ankara-kulu-konya-seydişehir-akseki-manavgat-alanya güzergahını kullanmayı düşünüyorm "tavsiyelere açığım" :). Daha önce Alanya merkeze ve mahmutlara birkaç kez gittim (ilk kez arabayla gidicem), ancak şimdi incekum diye biyere gidicem ve nerde olduğunu bilmiyorum :?: Alanya merkezden yada daha yakınsa manavgattan naıl gidebileceğimi tarif edebilcek arkadaşlar vardır diye umuyorum :)
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti omeralemdar » 15 Mayıs 2011 08:48

burak kardeşim
öncelikle hayırlı yolculuklar aman çok güzel uykunu al zinde bir vaziyette yola çık benzinini bildigin veya güvendigin istasyonlardan al, lastik havalarını kontrol et, cam silecek suyunu kontrol et ! silecek papuçlarının eski ise degiştir . konya yolu çok ıssız bir yol ayrıca gece çıkacaksan çok fazla hayvan çıkıyor aman dikkat gerektigi yerlerde uzunlar çok işe yarıyor .
molalar verveye özen göster dinlene dinlene git hayırlısıylada evine sevdiklerine kavuşman dileklerimle esen kal.
ankara-kulu (makasa varmadan sagda yolunun üzerinde peribacaları motifleri olan bir dinlenme tesisi var orada çay içerim) çıktıktan sonra 10 km sonra konya yönüne dönüyorsun zaten konyada merkezde aman dikkat et yol çok güzel alt geçitler vs var çok sık trafik ışıkları var aman ışıklara riayet et. / seydişehir(günaydın olması lazım mola sabah çorbamı ve çayımı içerim güneş arkadan öyle güzel doguyorki > aksekiden sonra alanya kavşagına gelince sola <alanya > yönüne dönüyorsun alanyaya tahmini 25 km kala olması lazım ince kum beldesinin
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 67057
Yakıt: benzin
Lastik Markası: Kumho Kh18 185/60/15
İsim ve Şehir: ömer alemdar /ANKARA

İleti impossible » 15 Mayıs 2011 09:09

öncelikle hayırlı yolculuklar iyi tatiller..
ben de katılıyorum, yol oldukça tenha, seydişehir-manavgat arası oldukça virajlı.. alanyaya yetecek yakıtınız olsun derim, olnazsa da en gec konyadan dolum yapın, zira yolda her istediğiniz yerde istasyonunuzu bulamayabilirsiniz.. manavgatın alanya çıkışına geldiğinizde, yani kavşak noktasına, sola yani alanya yönüne dönüyorsunuz, incekum yolüzerinde zaten ben de 20km kadar alanyaya olarak hatırlıyorum..
yolüstü tavsiyem konya'da devrim hocaya uğramak olabilir :D:D
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti burak120320 » 15 Mayıs 2011 18:05

Çok çok teşekkür ederim uyarı ve tavsiyeleriniz için, hepsini dikkate alıcam. Anladığım kadarıyla Alanyaya varmadan önce İncekum beldesi. sanırım zorluk çekmiycem bulmak için. Konya'dan uygun bi saatte geçersem eğer Devrim Abiyi ve cliosunu ziyaret etmeyi çok isterim, oda bizi görmek isterse tabii :)
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

Genel Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 43 misafir