ClioIII fazII Executive

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Re: ClioIII fazII Executive

İleti TheTez54 » 18 Haziran 2010 13:03

Elektronik ayna koydularsa megane daki gibi ayarlanabilirdir..Ayarlanmasa bile bi düyme ne olucak ki..
TheTez54
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Faz 2 Expression
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 85 ps BVR
Kilometre: 103000
Yakıt: shell v-power
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: servet sakarya

İleti plt34 » 18 Haziran 2010 13:18

gerçekten arkadaşlar bir düğmeyle kapanmasında hiçbir problem yok gerçekten. elle kapatmaktan iyidir bence :) dolu tarafından bakalım.. benim en çok merak ettiğim xenon takan oldumu acaba bu arabaya? çünkü ben taktırmak istiyorum mercek olmaması çok etkiler mi ?
plt34
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: Clio3 Ph.2 Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.4 100 bg
Kilometre: 0
Yakıt: BP
Lastik Markası: 185/15/60
İsim ve Şehir: istanbul

İleti kırmızı19 » 18 Haziran 2010 15:52

merhabalar,
İyi temenniler için teşekkürler,
aslında vaktim az olduğu için tam yazamamıştım. Programlanabiliyor mu bilmiyorum ama ben aracımı teslim aldığımda bana kapı içindeki düğme vasıtasıyla kapatabileceğim söylendi. Kapı içindeki joystick gibi koldan sağ ve sol aynaları ayarlıyorsunuz. Aynı düğmeden de aynaları katlayabiliyorsunuz. Bu da neticede manuel bir işlem bence. Yani bu işlemi anahtarlıkla otomatik yapmak daha iyi olurdu bence. Ben ilk önce kapılar kilitlendiğinde aynalar da katlanıyor zannetmiştim. Arabayı alınca farkettim. Ama bu böyle diye arabadan vazgeçmeyin ya da hevesiniz kırılmasın... Arabaya binecek çok vaktim olmadığı için hala yavaş yavaş keşfediyorum bazı özelliklerini.
Bu benim ilk arabam ve modele karar vermek için uzun süre düşündüm, birçok model araştırdım. Tabi kendi kullanım koşullarımı da göz önünde bulundurarak, doğru karar verdiğimi düşünüyorum. Kendi sınıfındaki birçok araçta opsiyon olarak gelen özellik bu araçlarda standart olarak gelebiliyor. Diğer modellerde, tüm bu özellikleri de hesaplattığınızda zaten fiyat bir üst segmentteki araçların fiyatını buluyor.
Ben aracımı özel bir indirimle 31.500 TL ye aldım ve aracımı teslim almadan park sensörü de eklettim. Benim bu araç için gördüğüm eksiklik aslında bu. Ama şöyle de düşünmek lazım. Eklenen her özellik fiyatı katlıyor. Park sensörü paketin içinde olsaydı eminim fiyata en az bir 500 TL daha eklerlerdi. Ama çok daha ucuza kendim serviste eklettim. Ayrıca, diğer Renault araçlarda (en azından Fluence'de) orijinal park sensörü yaklaşılan mesafeyi göstermiyor. Sadece sinyal var. Ama benim eklettiğim sensör mesafe de gösteriyor. Tek sıkıntım gösterdiği mesafeden emin olamamak. En kısa sürede mesafeyi ölçeceğim. Dün denemek için duvara 30 cm kadar yaklaştım. Ama arabadan inip baktığımda sanki sol kenar 30 cm den çok daha azmış gibi geldi.
Bu arada kitapçıkta park sensörü,renault kart ve diğer anahtar tipleri ve bir çok ekstra özellik daha görünüyor. Eğer benim aldığım paket full paketse, katalogdaki açıklamalar ihraç edilenler için yapılmış olmalı ( madem bizim araçlarda yok neden türkçe eklemişler anlam veremedim)
kırmızı19
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.4 100bg
İsim ve Şehir: Ankara

İleti impossible » 19 Haziran 2010 09:11

plt34 demiş ki:gerçekten arkadaşlar bir düğmeyle kapanmasında hiçbir problem yok gerçekten. elle kapatmaktan iyidir bence :) dolu tarafından bakalım.. benim en çok merak ettiğim xenon takan oldumu acaba bu arabaya? çünkü ben taktırmak istiyorum mercek olmaması çok etkiler mi ?

zaten mercekli fara takmak gerek, polis ve tuv olarak uygunluk o yönde, mercekli oldugu icin farlar orjinal görünümü verir, orjinal xenon sistemine sahip hic bir arabada merceksiz far olmaz, orjinalinde var der gecersin, ama alacaksan da 6000 yada 8000 kelvin al, en güzel ışık ve renk o aralıkda..
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti plt34 » 21 Haziran 2010 13:23

hımmss.. bu clioların mercekleri farları memvcut mu acaba onunla iligl bilgisi olan var mı?

evet beyaza en yakın renk diye 6000 almayı düşünüyordum bende.
plt34
ONBASI
ONBASI

İleti Devrim » 21 Haziran 2010 19:01

Mercekli farlarının olup olmadığını soruyorsan evet üst paketlerde mercekli farları var. Ayrıca alıp takmayı düşünüyorsan ve servise sorarsan oldukça pahalı olabilirler diye düşünüyorum.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti ugurluhan » 21 Haziran 2010 20:11

hasmer demiş ki:MeganeIII Dynamique sahibi arkadaşımız bilgi verirken "yanılmıyorsam" katlanır aynaların programlanabildiğini ister manuel olarak düğmeyle , ister araç kilitlendiğinde otomatik olarak katlanabildiğini yazmıştı.Clio' da sistemi farklı mı uygulamışlar ?

Evet. Megane da ayna ayarı için 3 mod var. Aynayı ayarlayan düğme(Aşağıdaki resimde işaretli düğme)

1. Orta Pozisyon : Otomatik, Araç kilitlenince aynalar kapanır. Motor çalışınca açılır
2. Sola Basılı: Sürekli Açık, Aynalar sürekli açıktır.(Resimde bu modda ayarlı)
3. Sağa Basılı: Sürekli kapalı, Aynalar sürekli olarak kapalıdır.

Clio da elektrikle katlanan ayna olup böyle bir ayarı olmaması çok saçma olur. Elektrikle katlanan ayna olmasının ne anlamı var ki o zaman.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti cliomo » 21 Haziran 2010 23:03

Clio Executive versiyonunda bu tür ayarlamalar yok, dikiz aynası ayar joystiğini en alta çevirince aynalar kapanıyor. Yani otomatik kapanma (motoru kapatıp aracı kilitleyince otomatik kapanan) değil, manuel.

Bu arada yeni aracımızı denedim İstanbul trafiğinde. Sürüş zevki, konforu, verdiği güvenlik hissi, hızlanmalardaki ataklığı, gaza dokununca hadi biraz daha bas der gibi ileri atılması (araç rodaj süresi içinde diye 2500 deviri geçemiyorum tabi şimdilik ve 5. viteste 2500 devirde ibre tam olarak hızı 110km/h gösteriyor), diğer Faz 2'lerden bariz farkları olması ve aracın dikkat çekiciliği, herşeyi dört dörtlük çok beğendim. Renault Europa'dan sonra Clio'nun hem debriyajı pedalı hem gaz pedalı çok hafif geldi bana, çok yumuşak gayet güzel ve bacakları yormuyor fakat alışmam lazım biraz.
cliomo
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 85bg
İsim ve Şehir: Ömür Ayvaz/İstanbul

İleti TheTez54 » 22 Haziran 2010 02:57

Hayırlı olsun güle güle kullanın.. Faz-2 ile farkını fotoğraflayıp paylaşırsan mutlu olurum :)
TheTez54
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Faz 2 Expression
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 85 ps BVR
Kilometre: 103000
Yakıt: shell v-power
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: servet sakarya

İleti impossible » 22 Haziran 2010 09:05

dün showroomda detaylı inceleme fırsatı buldum, 6 hava yastıgı, gögüslük derisi ve cok şık beyaz dikişleri, aynı zamanda koltukların ek yerlerinde bulunan beyaz dikis izleri,ayna kapaklarının farklı renkleri, ic konsolun duruşu, manuel dahi olsa elektrikli kapanan aynaları,4cam otomatigi,gösterge ışıgının seviye ayarı,bluetooth telefon eşleştirimi,ve sanırım yagmur ve far sensörleri,vs..
benim görebildiklerim bunlar, fiyatını da 33 dediler, 1.5dci 85hp, alan arkadaslar hangi motor seviyesini kaca almıs durumdalar?
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti plt34 » 22 Haziran 2010 11:14

benim ki 1.4 100bg normal benzinli fiyatı da indirimlerle 31.400'e geldi.
plt34
ONBASI
ONBASI

İleti plt34 » 06 Temmuz 2010 10:48

arabamı dün itibariyle teslim aldım.. ilk sürüş deneyimi gerçekten cok güzel.. vites geçişleri falan gayet yumusak.. izlemimleri ve resimleri yakında paylaşacağım..
plt34
ONBASI
ONBASI

İleti oguz1 » 06 Temmuz 2010 10:57

Kazasız güzel günlerde kullanın.

Buraya inşallah gözatmışsınız. Hala yapmanız gerekenler olabilir bir gözatın. Hepsi tecrübe edilmiştir.

viewtopic.php?f=72&t=40
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti mosengul » 06 Temmuz 2010 15:06

Dün Renaultta gördüm gayet şık bir araç güle güle kullanın.
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti plt34 » 07 Temmuz 2010 09:03

teşekkürler oğuz. Burayı okumamıştım ama orada yazan bütün promosyonları kullandım :)

mosengul hangi bayii'de gördün aracı acaba benim aracmıydı? :)
plt34
ONBASI
ONBASI

ÖncekiSonraki

Genel Konular

Kimler çevrimiçi