AF890 » 01 Haziran 2010 10:15
geçen ay ablamın eşi amerikaya gitmişti, bi tane sony fotoğraf makinası sipariş ettim ama model belirtmemiştim sağolsun enişte de sony HX5V almış, özelliklerinin biraz araştırdım profesyonel makinaların lensinin compact makinelere uygulandığı bir modelmiş, ilk gördüğümde makina hiç hoşuma gitmedi çünkü çok kaba duruyordu sanki 5yıl öncesinin gibi ama kurcaladıkça sevmeye başladım, 10X optik zoom'u var, mantığını çözemedim ama görüntü boyutuna göre değişen oranlarda dijital zoom yapıyor, mesela görüntüyü VGA moduna ayarsanız toplam 57X zoom yapabiliyor ve gündüzleri inanılmaz başarılı, sonra AVCHD video kaydı yapabiliyor (1920x1080@60i) ama video kaydı yaparken bataryayı ve hafıza kartını sömürüyor resmen, bu modda boş 8gb hafıza kartı ile max 50dk çekim yapar diyor ama dolu bir bataryanın o kadar gideceğini sanmıyorum, birde GPS özelliği var dışarda çekilen fotoğraflarda uydu bağlantısı olursa koordinatlarını işaretliyormuş ama nasıl çalıştığını bilmiyorum henüz o özelliği çözecek vaktim olmadı ve gelelim en önemli yere fiyatına, amerikandan 370dolar civarına almış enişte, burda netten araştırdım biraz garantili mağaza da satılanları 1050TL den aşağı değil maalesef