onurksk demiş ki:Bir arkadaşım saolsun fazladan aldığı 1 LT antifirizi bana hediye etti. Arabamın turuncu renkteki soğutma suyu max çizgisinde duruyor bunu nasıl ilave edebilirim yada gerek varmı ? kendim hortumla sadece 1 lt çeksem sonra yerine 1 lt antifiriz koysam olurmuki ?
KAZIMYILMAZ demiş ki:onurksk demiş ki:Bir arkadaşım saolsun fazladan aldığı 1 LT antifirizi bana hediye etti. Arabamın turuncu renkteki soğutma suyu max çizgisinde duruyor bunu nasıl ilave edebilirim yada gerek varmı ? kendim hortumla sadece 1 lt çeksem sonra yerine 1 lt antifiriz koysam olurmuki ?
Soğutma sıvısının rengi turuncuysa o sana yeter :) Bende aynı şekilde kullanıyorum. Zaten İzmir'de havalar donma noktasının altına inmiyor. Hiç birşey olmaz.
Üzerinden biraz alman lazım. Tahliye valfiyle uğraşmadan doğrudan genleşme kabının altındaki hortumu çıkartabilirsin. İşlemi tamamladıktan sonra sirkülasyon sisteminde hava kalmaması gerekir. Genleşme kabının kapağını açık birakıp biraz aracı çalışır vaziyette bırakırsan havayı atar. (Genleşme kabının altındaki hortumu çıkardığın için hava yapmaz zaten.)
onur-d demiş ki:arkadaslar antıfrızle pek oynamayın, sonra masraf acabılır sıze cunku yanlıs yada fazla konursa radyatör ve hortumlarda kaçaklara delinmelere sebep olabiliyor hiç su eksiltmeyen aracınıza haftada bir su eklemek zorunda kalabilirsiniz benden söylemesi
KAZIMYILMAZ demiş ki:onur-d demiş ki:arkadaslar antıfrızle pek oynamayın, sonra masraf acabılır sıze cunku yanlıs yada fazla konursa radyatör ve hortumlarda kaçaklara delinmelere sebep olabiliyor hiç su eksiltmeyen aracınıza haftada bir su eklemek zorunda kalabilirsiniz benden söylemesi
Doğru...
krank demiş ki:Antifirizim min. çizgisindeydi, kendim alıp ekleyecektim, orjinali turuncu organik bir ürün olduğu için başka renk koyup bulandırmak istemedim. Servis bakımım esnasında orjinaliyle tamamlarlar diye düşündüm, gidip mavi olandan eklemişler sağolsunlar.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir