antifiriz değişimi hakkında !!

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Re: antifiriz değişimi hakkında !!

İleti ratig » 23 Ocak 2012 21:47

sıfır aldım ben aracı Ankara'dan.antifiriz kapağı daha açılmadı.
ratig
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCİ 85 hp BVR
Kilometre: 47000
Yakıt: total
Lastik Markası: continantal185/60/15
İsim ve Şehir: ALİ-İZMİR

İleti Devrim » 24 Ocak 2012 01:20

Sanıyorum 2007 Kasım'dan beridir benimki de açılmadı. Bugün baktım, aynı renkte çizgide duruyor su.
(Servise gidemedim bu arada...)
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti rago87 » 29 Ocak 2012 12:19

havanın sogumasıyla birlikte aracın içindeki antifiriz donarmı acaba diye düşünürken bunu değiştirme kararını aldım ve total benzin istasyonunda bunun yapıldıgını gördüm bende antifiriz kuyruguna girdim :D benden öndekı aracın antifirizi değişme aşamasında iken bunun nasıl oldugunu gözlemlerken işlemın devir daim hortumunun çıkarılması ve suyun bu şekılde araç çalıştırılarak yapıldıgını gordum fakat bır baktımkı aracın sahıbı keyıfsiz araca baktım değişim yapan görevli hortumun takılacagı plastiği kırmıs vs. onu gorunce sıradan ayrılıp özel bir servise gittim aracıma baktılar ve içindeki sıvının orjınal oldugunu ve değişmesi gerekmedıgını söylediler şu anlık sıkıntı yok :)
rago87
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.5dcı 65hp
Kilometre: 84000
Yakıt: opet fullforce
Lastik Markası: lassa snoways2
İsim ve Şehir: ragıp istanbul

İleti melih085 » 23 Şubat 2012 17:56

sonuc yetkılı servıs agzından ;

4 sene omru veya 90 000 km de degısmesı gerekıyor.
servısde fren hıdrolıgı ıle beraber degısıyor.toplam tutarı 150 tl cıvarı.

-10 derecede servıs km bakmazsızın degıstırıyor.
olcum cıhazıyla dayanıklılıgı test edılebılıyor...
melih085
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 85 bg
Kilometre: 15000
Yakıt: total eurodiesel
Lastik Markası: continental185/60/15
İsim ve Şehir: MELİH GEBZE-DENİZLİ

İleti onurksk » 24 Aralık 2012 07:54

Bir arkadaşım saolsun fazladan aldığı 1 LT antifirizi bana hediye etti. Arabamın turuncu renkteki soğutma suyu max çizgisinde duruyor bunu nasıl ilave edebilirim yada gerek varmı ? kendim hortumla sadece 1 lt çeksem sonra yerine 1 lt antifiriz koysam olurmuki ?
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Artık yok :(
Motor Tipi & Gücü: .
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İzmir

İleti KAZIMYILMAZ » 24 Aralık 2012 09:11

onurksk demiş ki:Bir arkadaşım saolsun fazladan aldığı 1 LT antifirizi bana hediye etti. Arabamın turuncu renkteki soğutma suyu max çizgisinde duruyor bunu nasıl ilave edebilirim yada gerek varmı ? kendim hortumla sadece 1 lt çeksem sonra yerine 1 lt antifiriz koysam olurmuki ?

Soğutma sıvısının rengi turuncuysa o sana yeter :) Bende aynı şekilde kullanıyorum. Zaten İzmir'de havalar donma noktasının altına inmiyor. Hiç birşey olmaz.

Üzerinden biraz alman lazım. Tahliye valfiyle uğraşmadan doğrudan genleşme kabının altındaki hortumu çıkartabilirsin. İşlemi tamamladıktan sonra sirkülasyon sisteminde hava kalmaması gerekir. Genleşme kabının kapağını açık birakıp biraz aracı çalışır vaziyette bırakırsan havayı atar. (Genleşme kabının altındaki hortumu çıkardığın için hava yapmaz zaten.)
KAZIMYILMAZ
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Megane III
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105 HP
Kilometre: 40
Yakıt: Opet
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: KY - İzmir

İleti karambol81 » 30 Aralık 2012 14:56

KAZIMYILMAZ demiş ki:
onurksk demiş ki:Bir arkadaşım saolsun fazladan aldığı 1 LT antifirizi bana hediye etti. Arabamın turuncu renkteki soğutma suyu max çizgisinde duruyor bunu nasıl ilave edebilirim yada gerek varmı ? kendim hortumla sadece 1 lt çeksem sonra yerine 1 lt antifiriz koysam olurmuki ?

Soğutma sıvısının rengi turuncuysa o sana yeter :) Bende aynı şekilde kullanıyorum. Zaten İzmir'de havalar donma noktasının altına inmiyor. Hiç birşey olmaz.

Üzerinden biraz alman lazım. Tahliye valfiyle uğraşmadan doğrudan genleşme kabının altındaki hortumu çıkartabilirsin. İşlemi tamamladıktan sonra sirkülasyon sisteminde hava kalmaması gerekir. Genleşme kabının kapağını açık birakıp biraz aracı çalışır vaziyette bırakırsan havayı atar. (Genleşme kabının altındaki hortumu çıkardığın için hava yapmaz zaten.)

Reno ustasının ne şekilde yaptığını anlatayım.Hava filitresi ile dışarıdan hava emen boruyu çıkardı.Alttaki hava tahliyesini söktü.Su akarken genleşme kabından 3 litre organik kırmızı(Guex alman malı)ekledi.Hava alınan tahliye yeri kapandı. Üst boru takıldı.İşlem tamam. ;)
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 Dci 80Bg
Kilometre: 79500
Yakıt: Tüm Akaryakıt Firm.
Lastik Markası: G.y. effect performa
İsim ve Şehir: Antalya

İleti m_y_z_ » 02 Ocak 2013 15:19

şunu birisi resimli anlatsa ya bizde faydalansak.
m_y_z_
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.4 16V 98hp
Kilometre: 95000
Yakıt: opet 95oktan
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: istanbul mehmet

İleti onur-d » 02 Ocak 2013 16:07

arkadaslar antıfrızle pek oynamayın, sonra masraf acabılır sıze cunku yanlıs yada fazla konursa radyatör ve hortumlarda kaçaklara delinmelere sebep olabiliyor hiç su eksiltmeyen aracınıza haftada bir su eklemek zorunda kalabilirsiniz benden söylemesi
onur-d
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 90000
Yakıt: benzin
Lastik Markası: brıdgestone b250
İsim ve Şehir: kocaeli

İleti KAZIMYILMAZ » 02 Ocak 2013 16:37

onur-d demiş ki:arkadaslar antıfrızle pek oynamayın, sonra masraf acabılır sıze cunku yanlıs yada fazla konursa radyatör ve hortumlarda kaçaklara delinmelere sebep olabiliyor hiç su eksiltmeyen aracınıza haftada bir su eklemek zorunda kalabilirsiniz benden söylemesi

Doğru...
KAZIMYILMAZ
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Megane III
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105 HP
Kilometre: 40
Yakıt: Opet
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: KY - İzmir

İleti karambol81 » 25 Şubat 2013 15:04

KAZIMYILMAZ demiş ki:
onur-d demiş ki:arkadaslar antıfrızle pek oynamayın, sonra masraf acabılır sıze cunku yanlıs yada fazla konursa radyatör ve hortumlarda kaçaklara delinmelere sebep olabiliyor hiç su eksiltmeyen aracınıza haftada bir su eklemek zorunda kalabilirsiniz benden söylemesi

Doğru...

Dedikleriniz dorudur katılıyorum.Ancak daha önce kireçlenmişse bu durum geçerlidir.

Sürekli antifiriz ve saf su ile bu durum oluşmaz.
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti krank » 25 Şubat 2013 18:22

Antifirizim min. çizgisindeydi, kendim alıp ekleyecektim, orjinali turuncu organik bir ürün olduğu için başka renk koyup bulandırmak istemedim. Servis bakımım esnasında orjinaliyle tamamlarlar diye düşündüm, gidip mavi olandan eklemişler sağolsunlar.
krank
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Grandtour
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75HP
Kilometre: 41000
Yakıt: Total 95
Lastik Markası: Falken sn832 ecorun
İsim ve Şehir: Tokat

İleti karambol81 » 13 Mart 2013 16:08

krank demiş ki:Antifirizim min. çizgisindeydi, kendim alıp ekleyecektim, orjinali turuncu organik bir ürün olduğu için başka renk koyup bulandırmak istemedim. Servis bakımım esnasında orjinaliyle tamamlarlar diye düşündüm, gidip mavi olandan eklemişler sağolsunlar.

organik bazlı antifirizi inorganik antifirizle karıştırmayı tavsiye etmiyorlar.

ben 5 yıl dolunca değiştirme taraftarıyım.
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti ratig » 28 Nisan 2014 16:35

bugün aracım 5 yaşını doldurduğu için antifirizi değiştirdim. usta önce antifiriz konulan plastik kabın yan tarafındaki hortumu söktü. sonra ağzıyla antifiriz konulan yerden temiz bez koyup yavaş yavaş üfledi. hızlı olursa içerdeki kelebekler vs.hasar görüyormuş. o hortumun ucundan yavaş yavaş dökülmeye başladı. kap tamamen boşalınca aynı yerden kırmızı antifirizi döktü.sarı bitip kırmızı gelmeye başlayınca hortumu yerine taktı.3 lt.aldı 50 tl.
ratig
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCİ 85 hp BVR
Kilometre: 47000
Yakıt: total
Lastik Markası: continantal185/60/15
İsim ve Şehir: ALİ-İZMİR

Önceki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi