ELT demiş ki:Dört yıl olmadı ama 63bindeyim. Yakında servis ışıgı yanar...İndirimli 995TL ....Daha ucuza nasıl halledebilriz acaba? Önerilerinizi bekliyorum...
asiiwett demiş ki:uzun yola çıkmama 1 ay kaldı acil bakıma sokmam lazım.servis 995tl fiyat çıkardı. triger bakımı + yağ+ filtre seti..çok fazla...parçaları alıp ustaya gidice. oturduğum yer küçük orjinal parçayı nette arıyorum yardımcı olacak var mı? triger seti alırken v kayışı gergi bilyası set içinde i olur ayrı mı alınır yardım lütfen..
asiiwett demiş ki:trigeri değiştirirken V kayışını da değiştirmeli miyim onun değişim zamanı nedir?
asiiwett demiş ki:trigeri değiştirirken V kayışını da değiştirmeli miyim onun değişim zamanı nedir?
planetearth demiş ki:asiiwett demiş ki:trigeri değiştirirken V kayışını da değiştirmeli miyim onun değişim zamanı nedir?
kayış ömrü renaultta 4yıl yada 60.000 km dir. Triger setinin değişim zamanı geldiyse v kayışıda değişmelidir. Çünkü v kayışı koparsa; triger setinin kopmasına veya sente atlamasına sebep olabilir.
Bayram demiş ki:planetearth demiş ki:asiiwett demiş ki:trigeri değiştirirken V kayışını da değiştirmeli miyim onun değişim zamanı nedir?
kayış ömrü renaultta 4yıl yada 60.000 km dir. Triger setinin değişim zamanı geldiyse v kayışıda değişmelidir. Çünkü v kayışı koparsa; triger setinin kopmasına veya sente atlamasına sebep olabilir.
Yanlış bilgi
V kayışı koparsa araç sarj etmez yolda kalırsınız
Sente atlaması çok mantıklı değil bir kere atladıysa bir kere daha atlayabilirki o zaman durum kötü bence sente atlamaz atlatılır buda ustanın montaj hatasıdır
V kayışı maliyetli bir parça değildir
Triger kayışındaki gibi yüke binmediği için gözle kontrol edilerek değişimine karar verilebilir
planetearth demiş ki:ELT demiş ki:Dört yıl olmadı ama 63bindeyim. Yakında servis ışıgı yanar...İndirimli 995TL ....Daha ucuza nasıl halledebilriz acaba? Önerilerinizi bekliyorum...
iyi bir usta yada özel servisle görüşüp daha uyguna çıkabilirsiniz 400 tl tutmaz zannımca.
İkinci bir yolda iyi bir ustaya kendiniz parçaları alıp götürürsünüz el emeği verirsiniz sadece. İkinci yol benim izlediğim yol. Kafamda orjinal mi muadil parça mı kullanıldı sorusu kalmıyor.? Ortalama; triger seti 200 tl 150 tl de işçilik,.
planetearth demiş ki:Bayram demiş ki:planetearth demiş ki:asiiwett demiş ki:trigeri değiştirirken V kayışını da değiştirmeli miyim onun değişim zamanı nedir?
Yanlış bilgi
V kayışı koparsa araç sarj etmez yolda kalırsınız
Sente atlaması çok mantıklı değil bir kere atladıysa bir kere daha atlayabilirki o zaman durum kötü bence sente atlamaz atlatılır buda ustanın montaj hatasıdır
V kayışı maliyetli bir parça değildir
Triger kayışındaki gibi yüke binmediği için gözle kontrol edilerek değişimine karar verilebilir
Bir arkadaşımın clio marka aracında v kayışı kopup triger kayışına sıkışmıştı ve üst kapak açıldı. bilgi yanlış değil. Triger kayışı yeni değiştiği halde v kayışından dolayı böyle bir problem yaşandı. Sente hatası montajdan değil, v kayışının anlattığım duruma sebep olmasından dolayı.
http://www.renaultfanclub.com/clio-2-fa ... aslar.html bu linktende başka bir kişinin v kayışından başına gelenler anlatılıyor. Yanlış bilgi dediniz ama yanlış bilgi vermedim.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir