samet10720 demiş ki:selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım.sizlerden bi konu hakkında yardımlarınızı beklıyorım.cumartesi günü clio 1.5 dci 85 ps bvr aldım arabanın kullanımı cok rahat ama kafama takılan daha önceki aracım otomatikti aracı yokuşta park ettiktan sonra ''P'' ye alıyordum araç yerinden oynamıyordu el frenini indirsen bile ama bu arabada ''P'' olmadığı için nasıl bırakacam anlayamadım.dün bi deneme yaptım yokuşta aracın ön kısmı aşagıya bakacak sekilde park ettikten sonra geri viteste bıraktım aracı stop ettım bakalım kayacakmı diye el frenını ındırdım.ilk basta kaymadı gibi oldu ama sankı kayıp durdu kayıp durdu bende fazla uraşmadım bu konuda bilgisi oaln varsa yardımcı olursa sevinirim.
Manuel vites kullandığım için asıl probleme deyinemeyeceğim ama şu el freni çekili değilken ama vitesteyken yokuşta kesik kesik yürüme durumunu servise sormuştum.
Ustanın ifadesine göre hemen her araç yürüyor. Bunun baskı balatası veya vites kutusuyla da ilgisi yok. Olay motorda, pistonlarda. Yokuşun derecesi ve buna eklenen aracın toplam ağırlığı, motordaki pistonları hareket etmeye zorluyor. Sonuçta devamlı olmayan bir hareket ortaya çıkıyor.
Bu bilgiyi edindikten sonra da bir kaç kez denedim bunu. Bana mantıklı geldi...
TheTez54 demiş ki:2 ayak kullanılması sakıncalıymış nedense..Sol ayağı unutunca el freni gayet pratikleşebiliyo :)
TheTez54 demiş ki:Bırakılabilir tabiki..Ama burun aşağıya bakıyorsa R ye yukarıya bakıyorsa 1 e almakta fayda var.. Aynı zamanda el freni tabiyki..
TheTez54 demiş ki:Olur mu abi lastiği de kaldırıma falan manevra aldırırsak tamam olur :D
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 57 misafir