Aynen öyle...dci65 demiş ki:...hayret bişi, bir araba bu kadar ekonomik olamaz diyesi geliyor insanın...
Yalnız, özellikle yeni yakıt alınca bilirsiniz alakasız değerler oluyor. Özellikle öyle bir anda rölantide beklerseniz değerlerde değişme oluyor. Yani bence rölantinin etkisi oluyor ortalamaya diye düşünüyorum. Örneğin filan tarihte, 4.9 gibi güzel bir değer elde etmişken, klima açık vaziyette sağa çekip birini beklemiştim ve 4.9'un 5 olduğunu gördüm. Yani, etkilediğini düşünüyorum, eğer yanlış anlamadıysam...Bahadir demiş ki:Arkadaşlar araçlarımız rolantide yaktığı yakıtı ortalama değere yansıtmıyor...
Yani şöyle, ekonomi için derken neyi kastediyoruz? Ben 95Km hızı geçmeyerek elde ettiğim bir değer 3.8dci65 demiş ki:...şehirlerarası düzgün kullanımda (ekonomi için kasmadan) 4,2-4,6 arası oluyor...
Abi bu anlattığını açıklayamıyorum ama bu zamana dek tüm petrol fişlerini biriktirdim (rahatsızlık işte); hani şu plakanın yazılı olduğu. Bu zamana kadar "şu kadar litre alabilir" şekilde tahmin ettiklerim tuttu. Yani küsüratlarını saymazsak. O yüzden ben bilgisayara güveniyorum ama %100 de değil.Bahadir demiş ki:...Şimdi bilgisayar verisi gerçekten doğru olsaydı o depo 40 alırmıydı. Bence almazdı. Ve o aradaki 2 lt. yakılan yakıt bilgisayarda gözükmediğine göre ortalamada da gözükmüyor demektir...
omeralemdar demiş ki:DEVRİM & BAHADIR DEGERLİ BİLĞİ PAYLAŞIMI İÇİN TEŞEKKÜRLER EDERİM BENZİN DEPOSUNDAKİ ŞAMANDIRA BİZLERİ YANILTA BİLİRMİ?
Bahadir demiş ki:Devrimcim. Geçenlerde uzun yol yaptım. Depoyu doldurdum. Doldurduğumda ışık yanıyordu ve ilk tıkta bıraktırdım. Gidip geldim ve şehir içi yolda yaptım. Bilgisayar 38 lt yakıt yaktığımı gösteriyordu. Aynı şekilde depoyu doldurdum ve 40 lt yakıt aldı. Şimdi bilgisayar verisi gerçekten doğru olsaydı o depo 40 alırmıydı. Bence almazdı. Ve o aradaki 2 lt. yakılan yakıt bilgisayarda gözükmediğine göre ortalamada da gözükmüyor demektir. Çünkü yakılan yakıt ile ortalamayı hesapladığın zaman tam sonuç veriyor. Rölanti olabilir , başka bir şey olabilir. Onu tam olarak bilemeyeceğim ama arada böyle bir fark oluşuyor kesinlikle. Tecrübe ile sabittir.
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 3 misafir