LAGUNA MI LİNEA MI

Satılık araç ilânları. İkinci el araç alırken dikkat edilmesi gerekenler.

LAGUNA MI LİNEA MI

İleti fatihkarde1 » 15 Ekim 2012 22:35

Merhaba arkadaşlar
Artık aile kalabalıklığından dolayı çok sevdiğim clio 3 ümü değiştirme zamanım geldi.Çevremde çok temiz araçlar var.Biliyorum laguna ile linea aynı segment araçlar değil ama bu iki aracın da geçmişini çok iyi bildiğim için riske girmek istemiyorum ve bu iki araçtan birini almak istiyorum.laguna işyerinde bir abimizde linea ise aynı binada oturan komşumuzda.
Laguna > 1.6 Privilege en son kasa 2009 model 65000km de sanruf hariç full lpg li ,yarı deri döşeme bej renkli koltuk,çift taraflı diğital klima,otamatik el freni,elektrikli aynalar,10 hava yastığı,karartmalı aynalar,far-yağmur-park sensoru, ve bilmem daha envayi çeşit özelik var (34000tl pazarlık var)
FİAT LİNEA İse 1.3 M.JET EMOTİON 2012 GARANTİLİ en fulu araç 24500km de YAGMUR SENSÖRÜ, FAR SENSÖRÜ, PARK SENSÖRÜ, ABS, 6 HAVA YASTIĞI, 4 CAM OTOMATİK, İSOFİX, BEJ RENGİ DÖŞEME, ÖN ARKA ARA KOL DAYAMA, ÇELİK JANT, KARARTMALI İÇ DİKİZ AYNASI, ELEKTRİKLİ ISITMALI YAN AYNALAR, SİS FARI, MERKEZİ KİLİT, CD/MP3 ÇALAR ve DİJİTAL KLİMA (35000TL PAZARLIK YOK)

Şimdi bu iki araç içinde binmek için alıyorum ama yinede herşeye hazırlıklı olmak lazım. Bundan dolayı satış hızı bakımından ikinci el piyasası nasıldır
Vergi avantajı ,periyodik bakım masrafları,yedek parçaları hakkında cok değerli görüşlerinizi bekliyorum

Açıkcası benim gönlüm lagunada ama lpg li oluşu ve linea nın da garantili olması aklımı çeliyor
fatihkarde1
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 80000
Yakıt: shell eurodiesel
Lastik Markası: dunlop sport 01
İsim ve Şehir: fatih çerkezköy

Re: LAGUNA MI LİNEA MI

İleti burak120320 » 15 Ekim 2012 22:49

Kesinlikle Laguna demek geliyor içimden.. ama işin ekonomik yanını düşününce linea daha mantıklı gibi, hem yakıt hem vergi. Dediğin gibi garanti olayıda var tabi. Geçen hafta arkadaşım sıfırını 42bin tlye aldı. Makyajsız kasa full olandan. Arabanın gidişi gerçekten harika.. Laguna'nın 1.6 motorlarıda pek tutulmuyor diye biliyorum.
Ben olsam yinede "mantıksız" davranıp laguna alırdım sanırım :o Kafa karıştırmak gibi olmasın ama farklı alternatiflerede göz at derim, jetta, focus, cruze,fluance gibi..
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti semih89 » 15 Ekim 2012 22:52

laguna elinde kalabilir. değeri daha da düşecektir. hem benzinli. linea da ben olsam o parayı vermem.
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti fethiaktunc » 16 Ekim 2012 08:01

farklı alternatiflere bakabilirsin. Belki güven için tanıdığın birisinden almak isteyebilirsin aracı ama ikinci el aldığın hiçbir aracın garantisi yok..yarın ne olacağı belli değil..linea garanti konusunda avantajlı görünsede. bu fiyatları vermek çok mantıklı görünmüyor..bu fiyatlara dizel megane 2 alınabilir (temiz aile arabası)...jetta açıkcası tavsiye etmem .çünkü bakımı ve parçası pahalı olan bir araç.vw grubu sıfır almayacaksam düşünmem..( istisnalar olabilir tabi )..focus seçenekler arasına girebilir...
fethiaktunc
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V Extreme
Kilometre: 32000
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti impossible » 16 Ekim 2012 08:14

hangi aracı eklersen ekle linea'yı en alt sıraya koyarım, o derece :!:
bence kullanmadınız bi kullanın, söyle bi savurdugunu hissedin, benim gibi trafikte her gördügünüzde ne bicim araba yapmıslar dersiniz.. 10saat boyunca sehiricinde kullandım,savurmasından ve süspansiyonundan resmen icim dışıma cıktı,aksam baş ağrısından duramadım..
laguna sürekli kullanımda tat verir tabii ki, tüm lagunalar kasa olarak COK sağlamdır, canlı canlı 2kazaya şahit oldum, laguna-I ve laguna-II, ikisinin de arkadan carpılmasına ragmen birinin tamponuna dahi bisi olmadı, digeri de az bi deformasyon oldu; akordiyon gibi büzüsmedi..
ha alır miyim? sanmiyorum, cünkü aynı arabayı sürekli kullanamıyorum..ve orta yaş arabası gibi geliyo..
o fiyatlara cok daha iyi makineler bulabilirsiniz emin olun..hele ki bayramdan sonra
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti KAZIMYILMAZ » 16 Ekim 2012 10:48

Tüm parametreleri gözden geçirdikten sonra kendime alıyor olsaydım, Linea'yı tercih ederdim...

Gönül Laguna diyor ama mantık linea'dan yana.
KAZIMYILMAZ
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Megane III
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105 HP
Kilometre: 40
Yakıt: Opet
İsim ve Şehir: KY - İzmir

İleti onurksk » 16 Ekim 2012 11:45

Bizde aile olarak büyüdük ve clio 3 bizede dar gelmeye başladığı için araba bakıyorum ve İki aracıda inceledim, Linea için emotion plus donanımı var bence alıcaksanız onu tercih edin donanım olarak dolu ve fiyatına göre tatmin edici bir araç piyasası hareketli 1.3 multijet kasaya göre iyi bir performans sunuyor heleki 1.6 multijet bence yerinde duramaz ama sonuçta fiat ve 35.000 TL bence çok istiyor. Laguna daha karizmatik,ağır ve konforlu privilege donanımı tadından yenmez ama piyasası pek hızlı sayılmaz ve görünüm olarak ben laguna 2 bakmıştım pek genç işi değil spor bi havası yok yada ön konsola ısınamadım o kapak olayı ne işe yararsa teybi kapatan !!! Ben olsam iki aracıda almam ama tavsiye istersen laguna privilege lüks bir hava yaşatır ama nasıl yakar benzin 5 tl olmuşken orasına bişi diyemem :) bence başka araçlarda bak
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Artık yok :(
Motor Tipi & Gücü: .
İsim ve Şehir: İzmir

İleti batuavran » 16 Ekim 2012 12:15

şirket işi için 1 haftalığına linea kiraladım ilk etapta hoşuma gitti fakat tozlu bir yola girdim içerisine arka kapıdan fena toz alınca benim için bitti... kiralık olan baz modeldir diyebilirsin... lagunaya binmedim.

sonuçta ne beklediğine bağlı ekonomik ve sedan diyorsan, satması ve daha az kullanılmış temiz araç istiyorsan LİNEA..
sadece konfor ve güvenlik istiyorsan 2 lira aşağı veririm satarım diyorsan LAGUNA..
batuavran
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: CAPTUR
Motor Tipi & Gücü: 1.5dc 90bg ICON EDC
Kilometre: 6000
Yakıt: shell
Lastik Markası: MİCHLEN
İsim ve Şehir: batuhan (adanalı ama denizlide)

İleti fatihkarde1 » 16 Ekim 2012 20:33

Arkadaşlar açıkcası bu iki arabadan birini tercih etme nedenim iki aracıda tanıyor olmam sonuçta ikinci elde güven çok önemli.bazı arkadaşlar farklı altarnetif ler önermiş ama jetta kesinlikle almam çünkü çalıştığım firma alman firması ve tam 400 tane wv araç ver mesaimin 4-5 saati jetta ve polo ile geçiyor ve kesinlikle kalıbının arabası değil ön kolsol çok basit ve plastik çok kalitesiz.torpido kapağına elinizi sürseniz eliniz çiziliyor. Focus olabilir ama çevremde şu an yok,megan 2 in temiz dizelini bulmak artık mucize ötesi bir şey ve önceki aracım megabe 2 idi tekrar megane iki istemiyorum
Açıkcası ülkemiz de artık satışı olmayan ve ikinci eli hep soru işareti olan laguna bana da pek cazip gelmiyor ama aracın içine binince de çok farklı bir dünya daymış sın gibi hisse kapılıyosun ön kolsolu ve bej döşemesi iç tasarımı harikulade bir araç, resmen araçta kendini kaybediyor insan toyota avensis den daha konforlu ve güvenli geliyor bana bu sefer de kafam çok karışıyor.Bence full donanımlı 6 ileri vites 140 beygir bu araç ülkemiz de hak ettiği değeri görememiş çok enterasan ama megan 2 ile kesinlikle kıyaslanmaz ama değeri megane 2 den daha aşağılarda
linea ise sonuç da fıat biraz soğuk geliyor bana ama garantisi ve multijet motoru ve vergi avantajı yine kafamı karıştırıyor ama 35000 tl de az para değil üzerine biraz daha konulup fluens olabilir ama bütçemi gereğinden fazla zorluyorum zatan daha fazla para veremem
değerli yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum
fatihkarde1
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

İleti burak120320 » 16 Ekim 2012 20:47

Hocam bana yarı fiyatınada verseler linea almam açıkcası (bi bildiğim olduğundan değil) ammmaa bizede onlarca insan clio arabamı, o arabaya para verilirmi, renoya bineceğine traktöre bin gibi söylemlerde bulunmuyorlar mı?? Ben Clio aldım dediğimde bu söylemlerin çok daha fazlasıyla muhattap oldum ama sonunda iyki clio almışım dedim. Fikir alış verişi muhakkak çok yararlı olacaktır ama gönlülden geçeni göz ardı etme
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
İsim ve Şehir: Ankara

İleti impossible » 17 Ekim 2012 08:18

linea kullandınız mı hiç???
kullandıysanız da özellikle viraj salınımları konusunda arabanın limitlerinin ne kadar dar olduğunu yaşadınız mı???
arabartmiyorum, kullanım şartı koyacaklar sıfır km linea 1.3dizel verecekler bunu mu yoksa ikinci el clio III dizel'ini mi kullanirsin deseler bir saniye bile düsünmem, degil ikinci el sıfır km bile gözüme gelmez,(BENIM FIKRIM) linea araba mı??? sinea ve albea'nin biraz oynanmış hali..
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti wlkn_23 » 17 Ekim 2012 09:47

linea ile laguna yı aynı keseye koymak zaten hata arada buyuk sınıf farkı zaten kı bu sınıf farkını eger lınea yı alınca farkedeceksın evet arabayı doldurmuşlar falan ama gerçekten boş dizel olduğuna da bakma çok saglam uzun ömürlü motorları da yok hanı 1 ay kadar kullandım linea şöyle düşün yol tutuş ve konfor açısından bılmıyorum herkes farklı düşünebilir ama bizim clio lar linea yı ikiye katlar gibime geliyo benım kullandıgım boş paketidi ama vasat bir arac bence yani ben olsam düşünmem laguna derim tabi iyi bir ekspertiz e soktuktan sonra...
wlkn_23
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v extreme
Kilometre: 50000
Yakıt: OPET
Lastik Markası: DUNLOP sp01
İsim ve Şehir: VOLKAN-ANTALYA

İleti Leon_01 » 17 Ekim 2012 11:01

linea gibi uyduruk bi arabaya vereceğiniz paraya yazık
Leon_01
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75 bg
Kilometre: 28000
Yakıt: shell
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: ADANA

İleti Sani » 17 Ekim 2012 18:21

İki farklı sınıf araçtan bahsediyorsunuz.
Duygusal ve konfor olarak bakarsak laguna. Ekonomik olarak bakarsak linea.
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti fatihkarde1 » 17 Ekim 2012 22:12

Arkadaşlar bugün lanugayı test ettim genel izlenimim şöyle
aracın genel performansı iyi ancak gazı geç algılıyor vitese atıp gaza dokunduktan 2 saniye kadar sonra tepki veriyor araç yani 1.vitesi çok hantal ama
2.vites den sonra tutabilene aşk olsun.Dakikada ibre 170 geldi ama sanki bizim araçlarla 110 da gidiyormuşsun gibi araç inasana çok güven veriyor
virajlarda 150 ile araç kesinlikle şeritten ayrılmıyor(bu arada araç da şerit takip sistemi de var)
aracın koltukları çok aşırı rahat yol bilgisayarı bizim clio 3 lerin kinden farklı ve konuşma özellikli.(hoşgeldiniz ,emniyet kemerini tak, aracı çalıştırmadan önce merkezi kilit ile açılmamışsa immobilizer devrede aracı çalıştıramazsınız ,Vitesi yükseltin veya alçaltın diye ,sürücü kapısı açık kalmış onu bile söylüyor vb uyarı amaçlı konuşma)
Araçta virajlarda dönebilen farlar mevcut , oldukça iyi aydınlatıyorlar. Klima aşırı soğutuyor.(ön taraf soğuk arka taraf daha ılık gibi)
araç 190 ı rahat görüyor. 180 e kadar iyi ivmeleniyor . 180 den sonra yavaşlayarak. 190 dan sonra ise 195 civarına çıkmak için uzun bir süre beklemek lazım.(çerkezköy-edirne otoyolunda denedik bi tane bmw ci bize acayip uyuz oldu )
Eller tam serbest kart sistemi sayesinde , kartı araca takmadan cebinizde de aracı çalıştırabiliyorsunuz.
bu arada bagaj da ve torpodo da aydınlatma var)))))))
araçta el freni yok,otomatik bir sistem geliştirmişler .direksiyonda tam 10 tane düğme var
sonuç olarak araç tam bir ağır ağabey
(şu anda pazarlık tam gaz sürüyor)
fatihkarde1
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Sonraki