Daha önceden Smach (Şamil) arkadaşımız "Kayseriden Samsuna Clio ile ilk yolculuk" diye bir başlık açmış ve deneyimlerini paylaşmıştı. Bende aynısını yapayım dedim.
Doğum yerim olan Silifke'ye uzun zamandır gidememiş olmanın burukluğuyla, ailece bir karar alarak, yaz tatilimizin bir kısmını Silifke'de geçirmeye karar verdik. Hem uzun zamandır göremediğimiz akrabaları görür ve bol bol gezeriz diye düşündük. Bilenler bilir bu bölgenin tarihi ve doğa güzellikleri çoktur. Kız kalesi, Cennet-Cehennem, Aya Tekla aklıma ilk gelenler. 16 kilometrelik kesintisiz kumsal plajı, şahane deniziyle tam bir tatil bölgesidir. Ne varki en yakın havalimanının 200 kilometre uzaklıkta olması, Adana yolu dışındaki bağlantı yollarının çok zahmetli olması turizmin gelişmesine darbe vurmuştur. Böylesi daha iyide olmuştur. Silifke bize kalmıştır. :)
Tatilimizin diğer kısmını da Bandırma'ya bağlı Şahinburgaz köyünde geçirmeyi planladığımız için dönüşü buraya yapacağız. Şahinburgaz, Kapıdağ yarımadasının en uç noktasında bulunur. Marmara Denizinin ortasına doğru yer aldığı için bölgenin en temiz denizi buradadır. Issız koylarıyla, ailece hem eğlenebileceğiniz, hem dinlenebileceğiniz bir yerdir.
Daha önceden Bursa-Silifke arasını defalarca gidip geldim. Az çok bu yolu biliyorum. Fakat İstanbul-Silifke arasını ilk defa gideceğim. Bu iki yol ile ilgili deneyimleri olan arkadaşlar nerde ne yenir? nereleri gezilir? paylaşırlarsa sevinirim.
Ayrıca Clio'mla da ilk uzun yolculuğuma çıkacağım. Yakıt performans kıyaslamasını da ilk kez yapma olanağım olacak.
NOT: Aslında başlık içinde geç kaldım galiba 28 Haziran Salı sabahı yola çıkmayı düşünüyoruz.
Gidiş: İstanbul - Silifke : 1035 km
Dönüş: Silifke - Bandırma : 877 km