umitsen21 demiş ki:konyada başıma gelen bir olay devrim beyin yazısını okuyunca hatırladım .meramda kırmızı ışıkta durdum arkadan düğün alayı geldi korna çalıp duruyo kırmızı ışık diye elimle ışığı gösterdim sanırım onlar farklı anladılarki yada kırmızıyı yeşil gördükleri için arabadan birsürü insan azmanı inip arabaya koşmaya başladılar dikiz aynasından görünce kırmızı demeden bastım.böyleleride varmış kırmızı ışıkta duruyoz diye odunu yicektik.
ugurluhan demiş ki:Sürücü kurslarında TRAFİK AHLAKI diye veya TRAFİKTE SAYGI VE HOŞGÖRÜ diye bir ders olsa belki biraz da olsa faydası olur.
RPDiFOR demiş ki:...benle çarptığı diğer arabanın sürücüsü 1 saat dövdük adamı
deliyurek32400 demiş ki:iki seritli yolda sola dönmek için sinyal veriyorsun Hafif sola dogru yaklasip karsi taraf müsaitse dönersin. Bu arada arkadan gelen araba sag taraf musaitse geçer gider müsait degilse arkanda beklemesi lazim...
Devrim demiş ki:Öncelikle şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki trafikte mümkün mertebe diğer sürücülerle iyi anlaşmayı güden bir yapıdayımdır. Fakat ben bu kadar özeniyorsam ve yan şeridimdeki sevgili vatandaşım eğer -affederseiniz- bir hıyarsa, o zaman masraf-para falan dinlemeden arabayı yapıştırasım geliyor kapısına!.
Özellikle son 1 ay içinde iki defa sol aynama çarptılar, şaştım kaldım. Tabii bu arada, aynalarımız geriye doğru (aslında öne doğru) yaklaşık 130 derece açılabiliyor. Yani ters tarafa doğru çok fazla açabiliyorsunuz. Neden böyle bir özellik verdiklerini bilmiyorum ama "şu iki olayı düşünerek vermişlerdir" diye de eğleniyorum. :D
İlki, kırmızı ışıkta beklerden oldu. İki şeritli yolda beklemedeyiz. Sol şeritteyim ve benim de solumda kaldırım mevcut. Sol aynadan baktım ki bir pizza kurye motosikletlisi araçlarla kaldırım arasına sıkışa sıkışa geliyor. "Ulen ulen" demeye varmadan -o sırada yeşil yanmış- benim aynaya çarparak hızlandı gitti. İlerden yan bir sokağa girdi, kayboldu. Benim ayna ters tarafa doğru yamulduğuyla kaldı.
İkisici de bir kaç hafta sonra, 3 şeritli koca bir caddede oldu ki asıl beni gıcık eden budur. Bakınız, resim. :) Mavi araç benim, kırmızı da Megane II.
Nalçacı adlı caddede (ki Konya'nın en işlek caddelerindendir) pastahaneye uğramak için en sağ şeritte durdum. Resimde görüldüğü gibi, plakası 441 ile biten kırmızı bir Megane II, tehlikeli bir manevra ile yanımdan bir geçti ki sormayın (tüm plakayı not ettim). Benim park pozisyonumla ön ve arkamdakilerin farkı belki bir tekerlek kalınlığı kadar bile yoktu. Bu Megane sürücüsü de bana denk getirdi, aynama vurdu geçti. Benim ayna yine dışarı doğru yamuldu. :mrgreen:
Valla sağolsun Renault, dayanıklı yapmış aynaları. Her iki olayda çaat çuut geçtiler ama sıyrık izi bile "neredeyse" yok diyebilirim plastikte. Eşim bile aynanın geriye büküldüğünü görünce kırıldı zannetti. Ben düzeltince rahatladı ama çok güldü bana. Sanki hergün başıma geliyormuşcasına rahat bir tavırda düzeltmişmişim. :)
Umarım bu tip ayna avcılarına denk gelmezsiniz. 8-)
yigit93 demiş ki:Devrim demiş ki:Öncelikle şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki trafikte mümkün mertebe diğer sürücülerle iyi anlaşmayı güden bir yapıdayımdır. Fakat ben bu kadar özeniyorsam ve yan şeridimdeki sevgili vatandaşım eğer -affederseiniz- bir hıyarsa, o zaman masraf-para falan dinlemeden arabayı yapıştırasım geliyor kapısına!.
Özellikle son 1 ay içinde iki defa sol aynama çarptılar, şaştım kaldım. Tabii bu arada, aynalarımız geriye doğru (aslında öne doğru) yaklaşık 130 derece açılabiliyor. Yani ters tarafa doğru çok fazla açabiliyorsunuz. Neden böyle bir özellik verdiklerini bilmiyorum ama "şu iki olayı düşünerek vermişlerdir" diye de eğleniyorum. :D
İlki, kırmızı ışıkta beklerden oldu. İki şeritli yolda beklemedeyiz. Sol şeritteyim ve benim de solumda kaldırım mevcut. Sol aynadan baktım ki bir pizza kurye motosikletlisi araçlarla kaldırım arasına sıkışa sıkışa geliyor. "Ulen ulen" demeye varmadan -o sırada yeşil yanmış- benim aynaya çarparak hızlandı gitti. İlerden yan bir sokağa girdi, kayboldu. Benim ayna ters tarafa doğru yamulduğuyla kaldı.
İkisici de bir kaç hafta sonra, 3 şeritli koca bir caddede oldu ki asıl beni gıcık eden budur. Bakınız, resim. :) Mavi araç benim, kırmızı da Megane II.
Nalçacı adlı caddede (ki Konya'nın en işlek caddelerindendir) pastahaneye uğramak için en sağ şeritte durdum. Resimde görüldüğü gibi, plakası 441 ile biten kırmızı bir Megane II, tehlikeli bir manevra ile yanımdan bir geçti ki sormayın (tüm plakayı not ettim). Benim park pozisyonumla ön ve arkamdakilerin farkı belki bir tekerlek kalınlığı kadar bile yoktu. Bu Megane sürücüsü de bana denk getirdi, aynama vurdu geçti. Benim ayna yine dışarı doğru yamuldu. :mrgreen:
Valla sağolsun Renault, dayanıklı yapmış aynaları. Her iki olayda çaat çuut geçtiler ama sıyrık izi bile "neredeyse" yok diyebilirim plastikte. Eşim bile aynanın geriye büküldüğünü görünce kırıldı zannetti. Ben düzeltince rahatladı ama çok güldü bana. Sanki hergün başıma geliyormuşcasına rahat bir tavırda düzeltmişmişim. :)
Umarım bu tip ayna avcılarına denk gelmezsiniz. 8-)
Hocam senin olayın bi benzeride benim başıma geldi daha ehliyetimi alayı aylar bile olmamışken ayna konusunda şok geçirdim :D
İlki yolun ortasına bırakmış bir toyota aurisin aynasını bilerek ve isteyerek aldım geçtim ayna geri kapandı sadece hız 40 km civarıydı biride bugun basıma geldi 06 plakali bir insan demeye dilim varmıyor aniden kapısını açınca birden sol yaptım karşıdan gelen bi tipo aynama vurdu cam açıktı ve patlayan tüm ayna arabanın içine doldu tabi yüzüm gözüm kesildi haliyle aynanın plastiğinde bir sorun olmamasına rağmen ayna camı olduğu gibi patladı. Yani ö yüzden bu aynanın saglamlıgı konusunda terreddütlüyüm açıkcası ayrıca serviste değiştirirsem kaç paraya malolur bilen varmıdır acaba ?
Hava kapalı ve hafif yağmur yağıyor.
Akşam üstü. Hava loş.
Afyon'dan Konya'ya doğru uzun yoldayım ama tek şeritli olduğu kadar işlek, dümdüz bir yoldayım.
Önümde maşallahı olan bir tır, 80-85 km/s arası bir hızda stabil seyrediyor.
Fakat yaklaşık yirmi adet lastiğiyle, asfalttaki yağmur suyunu kaldırarak muazzam bir damlacık sisi oluşturuyor hâliyle.
Benim silecekler son kademede çalışıyor. Kısa farlarım ve ön-arka sislerim açık.
Hafif sola çıkıyorum gelen giden var mı diye. Uzaktan belli belirsiz iki ışık geliyor. Hah tamam, araç var. Gelip geçiyorlar bir serii...
Tekrar sola çıkıyorum hafif. Bir şey yok gibiyken beliriyor yine ışıklar. Sokuluyorum şeridime, geçiyorlar vızır vızır...
Sonra bir daha bakıyorum, bir şey görünmüyor. Tır hafif sağa çekilince vitesi dörde indirip köklüyorum. Tam beşe geçiyorum ama tırın yarısına gelmeden belli belirsiz bir şey görünüyor karşıda. Gerizekalı kahverengi bir Tofaş; Ne ışıklar açık ne bir şey! Frenliyorum ama arkadaş, tırın sonu gelmiyor bir türlü. Bir de far yakıyor bana. Evet evet hatırladın ışıkları, yak işte onları!... Neyse geçiyorum şeridime.
Yok, bu böyle olmayacak. Hava kararmış iyice ve yağmur yağıyor ama ışığını farını açan yok. Ortalık su partiküllerinden geçilmiyor ama sanki her arabada Dopler radarı var, güvendeyiz anasını satayım...
Tekrar yeltendim, sol şeride çıktım. Ama daha köklemeden bir kamyon gördüm ışıkları kapalı. Azrail aracı gibi geliyor. İki selektör yaptım (neden bilmem, canım istedi). O da yaptı. Ben şeridime geçerken farlarını yakmak geldi aklına. "Hah şöyle adam olun" dedim kendi kendime. :)
Derken bir ilçeye giriş yaptık, çift yola girdik. Tırı solladım, macera bitti. :D
Bu hikayenin özeti; Çoğu sürücü, önünü görme zorluğu yaşamadıkça açmaz farlarını. İlla akşam olunca açacak farları. Oysa günlük güneşli havadan alıştığımız maksimum görüş kaybolduğu anda ışıklanalım, aydınlanalım. Görmemiz için değil, görülmemiz için.
RPDiFOR demiş ki:Geçen sene Ankaraya giderken ücretli yolda böyle bi olay geldi başıma nerdeyse diğer tarafa yatay geçiş yapacaktım gecenin 4 ü 160 km\s bi hızla sol şeritten ilerlerken izmit yakınlarındaki tünele girdim hız sabitleme açıktı:S tünelde ışık yok ama farlarım sislerim yanıyor göstergeye baktım önümde bişi belirdi angut sol şeritte 80 civarı bi hızla kamyonu geçiyor far stop herşey kapalı mesafem yoktu hızlı düşündüm sağa kırdım kamyonun hemen arkasından tekrar sağ orda yolu bilen bilir yarım şeritli bi emniyet şeridi var kamyonla beton bariyer arasından geçtimki ömrümden ömür gitti bu işte hızlı olmam haricinde hiç hatam yoktu ama ölüyordum keza 120 130 lada gitsem frende yapsam kaza kaçınılmazdı araç kamyonu geçti bende sola geçtim yavaşladım camı açtım ama küfretmedim dayı farlarını aç diye bağırdım adam bozuuuuuuuuuk diye bağırdı gülermisin ağlarmısın :S
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir