klark77 demiş ki:aracımında daha yeni kalkış yaparken 1.vitese atıp ayağımı debriyajdan çekerken ufak bir hırıltı ve aynı zamandada gaz pedalının üzerindede bir titreme hissediyorum.aracım daha 3 günlük .Balataların alışması gibi bir durummu söz konusu yoksa servise götürmem gerekirmi acaba.böyle bir sorunla karşılaşan varmı acaba....
klark77 demiş ki:bendede tam tersi oluyor devrim.gaz pedalına kalkışlarda fazla basarsam kesiyor sesi çok enteresan...
klark77 demiş ki:aracımında daha yeni kalkış yaparken 1.vitese atıp ayağımı debriyajdan çekerken ufak bir hırıltı ve aynı zamandada gaz pedalının üzerindede bir titreme hissediyorum.aracım daha 3 günlük .Balataların alışması gibi bir durummu söz konusu yoksa servise götürmem gerekirmi acaba.böyle bir sorunla karşılaşan varmı acaba....
Devrim demiş ki:Aslında nadir de olsa bunun ben de hissediyorum. Ama debriyaj pedalındakini özellikle. Ama, normalinden fazla devir verdiğimde oluyor bu sanırım. Yani krank milini fazla döndürdüğümde volan bölümündeki fazla sürtünmenin sebep olduğunu düşünüyorum. Problem olarak algılamamıştım hiç...
Bugün servise uğradığımda, ustaya bunu işi de sordum. Biraz konuştuk, denedik, test ettik. Şu var ki, motor sıcak olduğundan istediğimiz titreşimi elde edemedik. Hafif rampaya bile denk geldik ama (sanki Murphy kanunları gibi) titreşimi tam alamadık. Durduk. Ustanın isteği üzerine direksiyona geçip debriyaja bastım. Sağ ayağım da gaz pedalına temastaydı. Usta, kaputu açarak motor bölümünden hava filtresi ve sanırım oradaki diğer parçaları eliyle hızlı şekilde salladı. Daha sonra da tornavida ile takır tukur vurdu. Bunların hepsini pedallarda hissettim.
Sonuç olarak teşhisimiz: Soğuk havalarda motorun ve etrafındaki (hava filtresi gibi) parçaların soğuk olduğu süre içinde, motor düşük devirde zorlanıp silkelendiğinde, kendisi ve etrafındaki parçalar arasında bir rezonasyon oluşmakta ve bu sert vibrasyon bize pedallarda titreme olarak aksetmektedir. Motor ısındıkça etrafındaki parçaları da yumuşatmaktadır ve söz konusu titreşim ortadan kalkmaktadır...
Ustaya o titreyen parçaları sabitlemeyi önerdim ama bu kez de içerde daha fazla istenmeyen titreşim ve sesten ötürü rahatsız olabileceğimi iletti. Bilmiyorum bu bir tahmin miydi yoksa tecrübe mi. Yani problemin volan vb. bir yerden kaynaklanmaması gerektiğini, volanla ilgili olsa motor ısınsa da sesin (titreşimin) kesilmemesi gerektiğini iletti.
Şimdilik durum bu...
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 19 misafir