atakansek » 04 Kasım 2010 17:32
2007 model Clio III HB dizel 60.000 km.de aracım var.
Araç daha üç senelik olmasına rağmen içine yağmur suyu alıyor ve döşemenin altı su içindedir. Renault Mais'e aracımın sorununu anlatan bir yazı yazdım. 02.11.2010 tarihinde Mais anadolu şubeden çağırdılar.
Müşteri yetkilisi Murat bey, araçta tespit yapılacağını ve tarafıma haber verileceğini söyledi. 04.11.2010 tarihinde Murat bey arayarak bu işin tamir bedelinin 750 TL olduğunu bunu yarısını benim ödemem gerektiğini söyledi. Ben de bunun Renault'un hatası olduğunu 3 senelik aracın üzerinde hiçbir oynanma yapılmadan yağmur suyunun araca dolmasının benim hatam olmadığını söyledim. Aracımı satıp başka bir araç alma durumum olmadığı için de mecburen tekliflerini kabul ettim ve hiçbir suçum ve kabahatim olmadığı halde 375 TL. ödeyerek aracın tamirini kabul ettim. Bu yapacakları işleminde 2 yıl garantisi var. Bu da demek oluyor ki 2 sene sonra yine girerse yine alırız paranızı.
Bunu mecburen kabul ettim ama Renault alacak insanları da uyarmak istiyorum. "Lütfen Renault almayın" bu sorun benim başıma geldi ve büyük bir ihtimalle sizinde başınıza gelebilir. Yani aldığınız araç daha üç senelik olmadan içi suyla dolabilir. Ve hatanız olmadığı halde tamir parasının yarısını size ödetebilirler. Ben hata yaptım ama siz yapmayın. Örneğin 2010 model Clio için 33.000 TL. para vereceğinize gidin 10-15 bin km.de Toyota, Honda, wolkswagen gibi araçları alın. İnanın 2010 model Clio dan 2005 model Toyota çok daha makbuldür ve 20 sene böyle sorunlarla karşılaşmadan aracınıza binebilirsiniz.
Arkadaşlar yukarıdaki metin bugün şikayetvar.com a yazdığım yazı ve başıma gelen olaydır. Yukarıda bahsettiklerimde son derece samimiyim. Bu sorun Scenic lerde bile var. Bilgilerinize,