normal koşullarda sis farı kullanımı

?

Re: normal koşullarda sis farı kullanımı

İleti Devrim » 24 Eylül 2010 22:49

fafatara53 demiş ki:sis farı nasıl göz olabilir?sis farı direk yere ve yerin sağ ve solunu aydınlatır amacı budur alırsa far göz alır oda far ayarı yapılmışsa sıkıntı yoktur...akşam sadece açık farlarda göz alıyor ben onun için ön cama film çektirdim o sorunuda ortadan kaldırdım....
Normal şartlarda, yani ayarlı farlarda sorun yok. Ama ayarsız oldu mu ön sisler bile göz alıyor. Ayrıca bazı araçların ön ile arka sis birbirine bağımlı. Adamın ön takımı umrumda değil ama arkasından yaklaşırken güçlü pastel kırmızı sis lambaları insanın gözünü mahvediyor. Bizim tepkimiz bu aslında.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti fafatara53 » 24 Eylül 2010 23:44

eğer far sis xenon yapıyorsan onları ayarlatman şart ayarsız herşekilde göz alır...
fafatara53
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCİ 65 HP
Kilometre: 87000
Yakıt: Opet EuroDiesel
Lastik Markası: Kumho-Petlas
İsim ve Şehir: Fatih İstanbul

İleti cliomo » 13 Kasım 2010 00:43

Şu sıralar çıkan, lüks diye tabir ettiğimiz çoğu araçta (Mercedes, Audi vb.) sis farı niyetine ledli farlar konulduğuna dikkat etmişsinizdir. Bana göre o farlar siste falan bi aydınlatma sağlamaz, tamamen göze hoş görünmesi için yapılmıştır.

ClioIII Faz 2 kullanıcısıyım, sis farlarını seyir halindeyken bir kere açmışımdır, o da uzun yolda çok şiddetli yağmur yağıyordu diye. Faz 2'lerin ön sis farlarının kesinlikle gözü almadığını düşünüyorum. Tercih meselesi, siyah araçta gerçekten hoş duruyor.

Konuda bahsi geçmişti viraj farlarının, o konuyla ilgili de birşeyler demek istiyorum. Faz 2'lerde (Faz 1'le ilgili bir bilgim yok) gece, fazla geniş olmayan bir yolda, yol karanlıkken farlarınız açık (normal farlar açık, sis farları kapalıyken) giderken şöyle aracınızın farının sağ yan ön ve sol yan ön tarafı nasıl aydınlattığına bir bakın. Farların aracınızın iki yanına doğru "V" şeklinde yolu aydınlattığını göreceksiniz. Çok geniş bir açıyla aydınlatıyor ve harika bir görüş açısı sağlıyor. Çoğu zaman gece seyir halindeyken diğer araçların farlarının yolu nasıl aydınlattığına bakarım. Ben böyle bir aydınlatmayı başka bir araçta görmedim ve viraj farları olmadan normal farların böyle bir aydınlatma yapması bence harika bişey.
cliomo
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 85bg
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Ömür Ayvaz/İstanbul

İleti filzof_alican » 13 Kasım 2010 09:49

@cliomo
hocam lux araclarda gordugunuz ledler gunduz farı bugunun tum lux araclarında var onumuzdekı yıllarda yaygınlasacaktır
vıraz farım yok ama aynadan arkamdakı clıo ya baktıgımda farların yapısı cok hos gozukuyor dıyebılırım
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: 2010 Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105bg
Kilometre: 30000
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop 205x55x15
İsim ve Şehir: blacksea

İleti cliomo » 13 Kasım 2010 21:02

Hayır hayır, benim dediğim farlar sis farlarının olduğu yerdeki led farlar. Örnek olarak Yeni Mercedesler ve yeni Audi Q7lere bakın, sis farı yok led farlar var. Audi gibi normal farlarının içindeki ledlerden bahsetmiyorum.
cliomo
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 85bg
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Ömür Ayvaz/İstanbul

İleti sissil » 04 Ocak 2011 13:10

sis farı açıkken arabam gözüme daha hoş geliyor. Kendimi tatmin etmek için açıyorum. Başkaları niye açıyo o beni ilgilendirmez genelemede yapamazsın. İkincisi fabrika çıkışı bi sis farı yol harici hiç bir yeri aydınlatmaz gözde almaz. Eğer alıyorsa ya çakmadır yada kaza sonrası ayarı bozulmuştur.

2 tip far göz alır 1.si kısa far ayarı bozuk bir aracın farı
2.si de uzunlarını yakarak yaldır yaldır gelen bi şöförün arabası kısaca sis farının göz alma imkanı yok nasıl bu kanıya vardın hayret ettim.

ayrıca ön sis degilde arka sis lambalarını yakanlara sinir oluyorum aslada açmam çunku acayip göz alıyor asıl bu soruyu o arkadaşlara sormanda yarar var hissediyorum.
sissil
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII extreme 3k
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 65hp
Kilometre: 118000
Yakıt: euro dizel
Lastik Markası: Brdg Turanza Er300
İsim ve Şehir: orhan kızmaz istanbul

İleti filzof_alican » 04 Ocak 2011 13:46

@sissil
arka arkaya clıo ve ayarı araclar oldugunda dedıgın dogru olabılır
ama gel gordı dodge nıtro ya yaptıgım sellektor sofore ulasmadıgı ıcın uzerıme cıkmak uzereydı. sunu demek ıstıyorum normal bır arac yukseklıgı ıle jıplerın yukseklıgı bır degıl.
arkanda land rover oldugunu dusun adamın normal farları senın dıkız aynanın hızasında. buda fabrıkasyon far, buda fabrıkasyon ayar napıcaz arkaya perde mı cekıcez?
hundai starex ın fabrıkason sıs farı mesela, yaklasık 100 capında ve ıcındekı ampul sendekı gıbı h7 degıl...
vw bora ve eskı 2000 lı golf lerde sıs farı alt tamponda degıldır. orjınalı normal farın ıcındedır. sıs farının amacı neydı yerı aydınlatmaktı degılmı ılerıye etkısı olmaz, vw neden farın ıcıne koymus ?
o yuzden sende sıs farkları konusunda genelleme yapamazsın...
heee suratlı gıdıyorsundur acıl ısın vardır vs ona lafım yok ama rolantıde orta serıtten gıdıyorsan yada gıdıs-gelıslı bır yolda seyır edıyorsan kı ıkıncı daha baskın benım ıcın o zaman arkasına gecıp benımde sisleri yakasım gelıyor..
bırde ısı gucu olmayan polıs araclarının sıren ısıkları, yenı araclara led lı ısıldak takıyorlar muazzam goz alıyo. sellektor yapıp uyarıncada "gorevdeyız" cevabı gelıyor! gorevdeysen bas gıt neden orta serıtte tıngır mıngır gıdıyosun....
hocam hımseye garezım yok yanlıs anlama ama bu konu benı gerıyor.. arka sısler konusunda mutakıbım sızınle...
ADMiN: Yazıma dikkat edelim, klavyedeki "i" tuşunu kullanalım. Teşekkürler.
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: 2010 Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105bg
Kilometre: 30000
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop 205x55x15
İsim ve Şehir: blacksea

İleti oguz1 » 04 Ocak 2011 17:25

Sis farı konusunda herkes istediğini yapabilir ama ben size doğrusunu söyleyim.

Sis farı hiçbir şekilde gündüz, gece açılmaz. Kullanım amacı sadece görüşün kısıtlandığı yağmurlu, karlı ve sisli zamanlardır.Bunun dışında ceza yemessiniz, polis durdurursa sizde kapatmayı unutursanız uyarılırsnız.

Sis farı her halükarda yan aynalardan da olsa ş.içi trafikte rahatsız ediyor, buna ş. arası yüksek hızlardada göz kamaşmasıda eklenirse vede bu ışığı beyaz yapmışsanız o zaman tehikeli olmaya başlamış demektir. Sis farı yeri aydınlatması gereksede yolun eğimine göre tam gözede gelebilir. Sonradan yapılan ve orjinal olmayan farlarıda düşünürsek durum dahada kötü demektir.

Başımdan geçen bir olayı anlatıyım. Kuşadasından döndük Ankaraya geliyoruz afyonun dağlarında bir yerde trafik çevirdi , bende tempra var ve kısa far kolunda temassızlık olduğu için farlar kendi kendine birden gidiveriyor ve zifirri karanlıkta tehikeli oluyor, bundan dolayı sislerim açık gidiyorumki garanti olsun. 1-2 seferde işime yaradı. Çevirmeyi yapan polis cama eğildi ve sisleri kapatalım yerinde kullanım dedi ve eliylede devam edin işareti yaptı, bende kapatıp devam ettim ama 500 metre sonra yine açtım mecburiyetten. Sonra kolu 55 liraya değiştirdim sorunda kalmadı.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti elensi59 » 17 Mart 2011 08:39

Bende sis far açıorum park artı sis geziyorum bazen sahilde falan ama benim anlamadığım sisle kısalara zenon takıp ikisini birden açanlara :D o zaman cidden rahatsız ediyor.bide zenon takırıp park lamlaları sarı olanlara uyuz oluorm :D
elensi59
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 leş 65+hp
Kilometre: 125000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: PirelliPZero 1954516
İsim ve Şehir: Ozan - İstanbul

İleti Devrim » 17 Mart 2011 17:14

Xenon olayından vazgeçmemin bir sebebi de odur işte. Farlar beyaz, sisler sarı. Olmuyor. Sisleri de Xenon yapmak lazım... Masraf... Geresiz bir de...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti mozart » 18 Mayıs 2011 14:49

Bende de xenon var sis lambalarını kullanmıyorum normalde bugüne kadar xenondan dolayı bana tepki gösteren olmadı.Özellikle akşam uzun yolda görüş açısından harika.. merceksiz kullanıyorum bu nedenle ilk zamanlar çok husursuz oldum açıkçası ama zamanla alışıyor insan :)
mozart
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2
Kilometre: 75000
Yakıt: Benzin
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: Ankara

Önceki

Diğer Konular

Kimler çevrimiçi