araç çekme

?

araç çekme

İleti filzof_alican » 26 Ağustos 2010 17:40

bugun çok ılgınc bır olaya tanık oldum.
uzun surelı park yapma yasagını oldugu bır sokakta (ist. beykentte). bir anda iki çekici geldi ve sırayla arabaları almaya başladılar. problem şurda: oraya adam gelelı 2dk. olmamıs arabayı cekıyorlar halbukı kısa surelı park hakkı var buna ragmen hemen beklemeden apar topar cekme işşlmeşine basladılar.
pekı nasıl cekıyorlar burası daha ilginç; toplam 4 farklı cekme şeklı gordum hepsı bırbırınden farklı

1. aracın onune gectı on lastıklerı almak ıcın demırı uzattı arac alack oldugu ıcın demır gırmedı ama cekıcının oparatoru s.et dedi, tampona surte surte demırı aracın altına soktu aracı aldı. el frenı cekılı moldugu ıcın arkalar kılıtlı bır sekılde surukleyerek goturdu.

2. adam soldan kaldırıma sıfır yanasmıs o yuzden prangayı gecıremedı. oparator sag ıkı lastıge prangayı gecırdı, vınc yardımıyla aracı sokagın ortasına suruklerdesıne cektı, sonrasınra normal kaldırma ıslemı ıle bırlıkte çekti.

3. kapıda navıgator vardı şoyle bı baktı ve gectı . sankı kalıtesıne gore cekıyo arabaları. yada vıncın kuvvetı navıgatorun agırlıgına yetmıyo. sonucta arkadan surukleyemıyo 4x4 oldugundan mecbur kaldırması gerek. netıcede cekmedı sadece on u bıraktı

4. bu cok daha ılgınc . adam resmen yolun ortasına bırakmıs. cekıcı geldı ustu dolu oldugu ıcın mecbur arkaya baglayacak ama el frenı cekılı. adamda aracın kapısını ustten kastırarak ıcerı tel gıbı bısı sokup kapıyı actı, el frenını ındırdı ve aravı goturdu.

4. madde cok alcakca yapılan bır yontem sonucta degerlı bısıyın varsa ne olacak. bu cekıcıler hırsız mı yanı? tmm yanında polıs var ama polısı hırsızı yokmu ?

ben sahsen bu polıslerın hepsıne sıcak bakmıyorum . hıc bır gorev yokken acıyorlar sırene yolları yara yara gıdıyorlar.
yada kırmızı ısıkta gecıyor
yada ters yonden gelıyo...
he ıyısı yokmu var . yıne gecende sırenlerı acık bı polısın arkasından gıdıyorum. yenı tıp sıren ısıkları ledlı oldugu ıcın cok goz alıyo nerdeyse onumu gormeyecem neyse sellektor yapınca hemen anladı kapadı sırenlerını. bak bu polıs benden tesekkuru aldı
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: 2010 Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105bg
Kilometre: 30000
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop 205x55x15
İsim ve Şehir: blacksea

Re: araç çekme

İleti rcnkl » 26 Ağustos 2010 20:56

valla ben şahsen trafikte kurallara aykırı davranan polis görürsem kornayla ikaz ediyorum baktım hala dönmeye çalışıyo tam yanına durup önünü kapatıp
-bide polis olcan vatandaşa örnek olcan sana ceza yazan yok tabi yazıklar olsun diyorum yüzüne sonra basıp gidiyorum iki kere başıma geldi çıt yok poliste
rcnkl
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65hp
Kilometre: 42000
Yakıt: euro dizel
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: ercan izmir

İleti filzof_alican » 26 Ağustos 2010 21:11

@rcnkl
bende ona benzer bısı yaptım polıs gorevdeyım dıyım cıktı ısın ıcınden ustune bana kımlık kontrolu yaptı. bu tarz polısler kendılerını dokunulmaz sanıyor...
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti MaYuCeL » 26 Ağustos 2010 21:45

Valla trafik polislerini anlamak mümkün degil. 57 ile gecen gun radara girdim. beni durdurmadılar ve evragı 2 hafta sonra arkamdan ewime gonderdiler. en cokta buna kızdım. millet 120-130 bastırıp gidiyor ama tek bir noktada uyduruk bir köşe basında radar var ve hız sınırı 50. sacmalık işte...
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti filzof_alican » 26 Ağustos 2010 22:21

sollama toleransı var 7 km fazlalıktan ceza kesmelerı cok yanlıs. diğer yanda adrese ceza gondermelerı ıcın o anda orda polısın olmaması gerek... dedıgın gıbı polıslerı anlamak güç istiyor
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Bayram » 26 Ağustos 2010 23:19

Evet araçları çekme sırasında kalıcı zararlar veriyorlar ve buna yetkileri varmış gibi davranıyorlar.
Kardeşim adam suç işlemişse cezasını kesersin adabanın suçu nedirki zarar verirsin
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti filzof_alican » 27 Ağustos 2010 07:41

@Bayram

polıs park fırmalarıyla anlasmıs gıbı davranıyorlar.
cart parası curt parası yaklasık 60 lıraya denk gelıyo.
o parayı yaz bana tmm kabul edıyorum ama zarar verme araca...
ya sehır dısından gelmıs ve arac baskasının uzerıne kayıtlıysa ne olacak? aracı parktan almak ıcın muhakkak arac sahıbını ıstıyorlar :S
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti invicto » 27 Ağustos 2010 16:11

araç çekmek kadar saçma ve maliyetli bir iş daha yok ya devlete de zarar.
onun yerine yaz cezayı koy cama. hem sen uğraşma hem biz.
bi dünya polis çalışıyor çekici geliyor mazot yakıyor vs. gereksiz iş. yaz cezayı geç git, çekince ne oluyor sanki?
invicto
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 450
Yakıt: bp ultimate dizel
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: cem istanbul

İleti Oktay ACAR » 27 Ağustos 2010 18:31

Çingeneye BEYLİK verirsen,önce BABASINI astırırmış... :)))
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 57.5 HP
Kilometre: 41000
Yakıt: BP ve TOTAL 95 Oktan
Lastik Markası: Continental Premium
İsim ve Şehir: İZMİR

İleti filzof_alican » 27 Ağustos 2010 18:39

@oktay acar
hocam cok iyidi :)))))
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti mosengul » 27 Ağustos 2010 20:40

Arkadaşlar ben sizinden biraz daha farklı düşünüyorum. Tabiki arkadaşın kendine has çekme yöntemlerini bende kabul etmiyorum. Araçlar bu iş için yani yanlış park etmiş araçları çekmek için üretilmiş çekicilerle çekilmeli. sizden farklı düşündüğüm konuysa bir aracın hatalı yere parkettiyse ceza kesilip olduğu yerde bırakılması. Zaten orda durması trafiği aksatmasa yada tehlike yaratmasa park yasağı olmaz. Bence hatalı park eden araç hemen çekilmeli.
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti filzof_alican » 27 Ağustos 2010 21:49

dar bır yolda trafıgın seyrıne engel bır arac vardır onu cekersın ona bısı demem ama sen gıdıpde sokak arasındakı masum aracı cekersen hop derım orda dur. sen nıye sokaga park yasagı koyuyorsun neden cekıyorsun bırı bana bunu acıklasın once... bıde araba secmelerı cabası bugune kadar hıc range cekıldıgını sahsen gormedım kı kapıdakı navıgatorude cekmedıler onunu arkasındakını aldılar...
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti maliedis » 27 Ağustos 2010 22:21

valla öle kapıyı açıp falan el freni indirecek falan alıp gidecek ben o adamı yerim açıkçası babasının malı mı ya saçmalıga bak tamam hatalı yere park etmek te olmaz ama onların kide olmaz bence.
maliedis
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 65 hp
Kilometre: 55000
Yakıt: Shell Nitro+
Lastik Markası: MichelinEnergySaver
İsim ve Şehir: Muhammet Ali Ediş Eskişehir

İleti Oktay ACAR » 28 Ağustos 2010 10:35

Arkadaşlar unutmayın ülkemizde kanunlar SUÇLUYU,DOLANDIRICIYI,HIRSIZI,GASPÇIYI ve KANUNSUZ İŞ YAPANI kollar...
Benim arabamı tel ile açan birini görsem herhalde sağlam bırakmam,o istediği kadar derdine yansın...Bir tarihte İzmirde
Fevzipaşa bulvarında kısa süreli park etmiş araçlara dahi polis tekerlek kelepçesi takıyordu...Birine şahit oldum ön tekerleğe
polis kelepçe taktı on adım uzaklaşmıştıki araç sahibi geldi memur bey diye seslendi, polis oralı olmadı araç sürücüsü bagajı açtı
bir ağır çekiç çıkardı kilidi kırdı kelepçeyi açtı bulvarın ortasına fırlattı ve gitti...Ve buna benzer bir kaç olaydan sonra İzmirde o uygulama kalktı,hangi güç benim arabamı gasp edebilir,kelepçeleyebilir...Maalesef SUSTUKÇA SIRA BİZE GELİYOR...
Birazda kabahat bizde haklarımızı bilmiyoruz arkadaşlar hangi kanun benim arabamı telle açma görevini vermiştir o SERSERİ'ye...Bundan dolayı diyorum ki...
ÇİNGENEYE BEYLİK VERİRSEN ÖNCE BABASINI ASTIRIR...

Arabamı tel ile açan birini gündüz dahi görürsem tepelerim,gitsin önce tedavi olsun sonra beni şikayet etsin... :)))
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 57.5 HP
Kilometre: 41000
Yakıt: BP ve TOTAL 95 Oktan
Lastik Markası: Continental Premium
İsim ve Şehir: İZMİR

İleti semih89 » 28 Ağustos 2010 13:45

trafik çekicileri vakfa ait ve malesef vakfın yönetiminde büyük kişiler var. o yüzden hiçbirşey yapmamız mümkün değil. 2 kez aracım çekildi, birisinde haklılardı ikincisinde kavga ettim adamla. ama yapacak birşey yok kansız hepsi...
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

Sonraki

Diğer Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir