Renault'a Kızgınım

?

Re: Renault'a Kızgınım

İleti -kadircan- » 04 Mayıs 2009 10:41

sana katılıyorum renault habire arabaları makyajladığı için hızlı bir değer kaybı oluyor,bana göre makyajladıkçada aracın malzeme ve işçilik kalitesini düşürüyor ( şekil A yeni ? clio ön tampon-far birleşim yeri )
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: istanbul

İleti oguz1 » 04 Mayıs 2009 18:09

Murat demiş ki:Arkadaşlar 2007'de mayıs ayında aracımın sıfır'ı 29500 tl iken aracımı 24500 tl'ye 2.el aldım.Aracım 2007 ocak ayında trafiğe çıkmıştı ve ben aldığımda aracım 4 aylıktı.
Aynı dönemde arkadaşım aynı paraya ikinci el 2004 model sedan toyota corolla ''SOL'' aldı 15.000 km'de (Sunroof+otomatik vites hariç en full model)
Şimdi araçlarımızın değerlerine baktığımızda benim aracım 20 bin tl ediyor ve aracım 2,5 yaşında dizel
Arkadaşımın aracına baktığımızda fiyatı yine 24,5 bin tl ediyor ve aracı 5,5 yaşında ve benzinli

Otomobilin bir yatırım aracı olmadığını biliyorum ama böyle bir değer kaybı beni çok rahatsız etti.Bundan sonraki araç tercihimde bu faktörleri göz önünde bulundurucam ve öyle tercih yapıcam...

Murat hocam ben clioIII yeni makyajlı kasa çıkınca topik ismini "clioIII yeni kasa çıkartıyor yandık" demiştim sizde topik ismini değiştirmiştiniz. Ben bu veryansını sizin yukarıdaki bahsettiğiniz değer kaybı için açmıştım, ama pek anlaşılmamıştı.

Renaultun en büyük dezavantajıda bu tüm artılarının yanında malesef, 2. el almakta bu zararı önleyemiyor.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti CHIEF » 04 Mayıs 2009 19:05

Evet ne yazıkki böyle bir durum var.
Gördügüm kadarıyla bu Honda ve Toyota'nın bazı modellerinde böyle.....
CHIEF
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III
Motor Tipi & Gücü: 1,2 Aut. LPG
Kilometre: 35
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Mıchelin
İsim ve Şehir: Bitki Hayvan

İleti Diablo » 04 Mayıs 2009 23:29

Bence yanlış düşünüyorsunuz bu şekilde olması doğal gayette normal renault 2. le piyasasında fiyatı en çok düşen markalarda üst sıralarda yer alıyor sebep zaten belli ucuz işçilik ve kullanılan kalitesiz malzeme ve donanım kıtlığı mesala uzak doğu arabaları o kadar düşmüyor yeni kasası çıkmasına rağmen toyota ve honda gibi ayrıca Wolksvagen de bu şeklilde adamlar araba yapıyor.Renault ekonomi sınıfı 0 alırken ucuz ikinci elide ucuz olacak mecburen.Bunu 0 araç alırken düşünmek lazım arkadaşımın o kadar sıfır alma itirazına rağmen gittim renault sıfır araba aldım ve pişmanım şimdi satmayı düşünüyorum ve bundan sonrada sıfır araba almam her ne olursa olsun bu ilkti ve son olacak zaten en güzeli temiz bir ikinci el alıp kullanmak.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti Kenancelik » 05 Mayıs 2009 07:24

Arkadaşlar,hoşumuza gitmese de Renault segmentinde ;Corsa,fiesta,yaris,polo ve GP gibi markalarla yarış edebilmesi için makyaj ya da kasa değişimine gitmesi kaçınılmaz oluyor.Önemli olan bu sürenin kısa olmaması.Yani üç-dört yılda bir değişim normal karşılanmalı.Bizim daha doğrusu benim en büyük şansızlığım değişim zamanı geldiğinde clioyu almam oldu..
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: EXTREME 2009
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 Valf
İsim ve Şehir: Kenan/OSMANİYE

İleti filip34 » 05 Mayıs 2009 07:49

Değer kaybetmesi üzcü bir olay ama yapacak bişey yok.
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti freemanisa » 05 Mayıs 2009 18:39

Pahalı aldığını pahalı ucuz aldığını ucuz satarsın :D Araba ticaretinin kuralı bu olsa gerek... :?: Aramızda kimse arabasını satcam diye almıyor ... Zor sıkışık durumda bırakıpta ucuza satmayız inşallah...Keyfi satıcı isen ve araban temizse istediğin fiyata satarsınn.Bazı firmalar belli aralıklarla zam yapınca fazla değer kaybı olmuyorr. Renault yerli ve zam yapma alışkanlığı çok az ...Bu yüzden yerinde sayıyoruz yada fiyat düşüşü oluyor.Genel anlamda baktığımızda ;araba artık prim yapmıyor. 1991 yılında annemin oturduğu evi 90 milyona aldık... Müthaitle takasa girmiştik.1991 model torosu 71 milyona saydı 19 milyon üst verip aldıkkk.Evin şu anki değeri 130 milyar civarı... Ama şimdi nerde o eski arabalar :?: :?: :?: Allah razı olsun !! Teşekkürler "Renault "Toros :lol: :lol: :lol:
freemanisa
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII 2008
Motor Tipi & Gücü: EXTREME1.5 dci 65bg.
İsim ve Şehir: Manisa

İleti lancia39 » 05 Mayıs 2009 19:16

arkadaşlar bence 2004 yılından sonra arabaların hemen hemen hepsi değer kaybetti ve halada kaybetmeye devam ediyor. :x
lancia39
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v exp konfr pk
İsim ve Şehir: volkan kırklareli

İleti Diablo » 06 Mayıs 2009 23:41

erim demiş ki:Arabayı 2007 mayıs ta aldım ve 2 gün sonra tam 2 yıl olacak... İki yıl önce bugünlerde clioIII' e uzaktan bakıp bakıp iç geçiriyordum ve en sonunda bir gazla gittim en üst modeli olan dimanik model aldım o da yetmedi üstüne konfor paketi eklettim :)

36500 YTL ye aldım arabayı ve şimdi satsam 20000 YTL falan eder herhalde :) hahahahahaha

zarara bak yaa... Bilmiyorum ama büük konuş mu olurum.. Bir daha asla sıfır araba almam.. Sıfır alacak kadar zengin olmadığımı biliyorum.

İşte ben en büyük hatayı orda yaptım o kadar ısrar ettiler 0 araba alma diye dinlemedim ilk defa kendime ait 0 arabam oldu diye havalara uçuyodum ama şimdi anladım yanlış iş yaptığımı o kadar para hemde krediyle bağladık 0 arabaya hala ödeyip duruyorum allahtan harizanda bitiyor ben o parayla 2. el arabanın kralına binerdim bundan sonra 0 araba almam büyük ihtimal :roll:
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti Kenancelik » 07 Mayıs 2009 08:12

Diablo demiş ki:
erim demiş ki:Arabayı 2007 mayıs ta aldım ve 2 gün sonra tam 2 yıl olacak... İki yıl önce bugünlerde clioIII' e uzaktan bakıp bakıp iç geçiriyordum ve en sonunda bir gazla gittim en üst modeli olan dimanik model aldım o da yetmedi üstüne konfor paketi eklettim :)

36500 YTL ye aldım arabayı ve şimdi satsam 20000 YTL falan eder herhalde :) hahahahahaha

zarara bak yaa... Bilmiyorum ama büük konuş mu olurum.. Bir daha asla sıfır araba almam.. Sıfır alacak kadar zengin olmadığımı biliyorum.

İşte ben en büyük hatayı orda yaptım o kadar ısrar ettiler 0 araba alma diye dinlemedim ilk defa kendime ait 0 arabam oldu diye havalara uçuyodum ama şimdi anladım yanlış iş yaptığımı o kadar para hemde krediyle bağladık 0 arabaya hala ödeyip duruyorum allahtan harizanda bitiyor ben o parayla 2. el arabanın kralına binerdim bundan sonra 0 araba almam büyük ihtimal :roll:

Bu kadar karamsar olmayalım arkadaşlar.Olaya bir de tersten bakmak lazım.Çevremdeki arkadaşlardan biliyorum ikinci elde ne hatalara düşenler var.Bizim en azından kafamız rahat.Tamam değer kaybımızın büyük olduğu kesin ama çoğumuzun sıfır alma nedeni uzun süre kullanmak için olduğuna göre kaybımızı bu şekilde amorti edebiliriz.
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Kenancelik » 07 Mayıs 2009 09:22

Alper demiş ki:Bende ilk 0 aracımı clio 3 ile gerçeklestirdim. Düşünüyorumda kaybımız var tamam da kendi açımdan bakınca birisi 2 el aracı ile 80 000 km yapmıs ben de alsam onu o zaman bende 0 kadar yapardım ama adam benim gibi titiz olmadığı için dünyanın masrafını çıkartırdı bana bu yüzden 0 almak daha mantıklı geldi bana dizelde. Birde dünyaya 1 kere geldik bizde tadalım su sıfırı dedik oyle değil mi. :mrgreen:

Olay budur işte..Keyfini çıkartın
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti lancia39 » 07 Mayıs 2009 09:31

daha önce de yazdım arkadaşlar 0 bana göre zarar uzun süre kullanman gerekir ki zarar yapmayasın o zamanda araban renault 12 değerine düşer yine bi anlamı kalmaz..
lancia39
ONBASI
ONBASI

İleti lancia39 » 07 Mayıs 2009 09:48

evet arkadaşım her ikisininde yeri ayrı ben o 0 alma hazzını 2007 de tattım tanıdık vardıda 28.000tl ye aldım 2009 da 21.000tl ye zor sattım.. ne haz ama..
lancia39
ONBASI
ONBASI

İleti -kadircan- » 07 Mayıs 2009 09:49

Murat demiş ki:Bilmiyorum ben pek duygusal düşünmüyorum açıkcası ben kaç parayla nasıl bir araba aldığıma bakarım.Aracımı ikinci el aldım ama hiç yaa keşke sıfır alsaydım diye düşünmedim biraz duygusuzum sanırım :mrgreen: hatta şimdi yaa keşke 5000 tl falan üzerine verip yine 2.el Megane Dci alsaydım diye düşünenlerdenim...Hayıflandığım şey farklı açıkcası ;)

bende ayni senin gibi düşünüyorum,bir fark var ben megan için arabamı satmıştım clio ile eve geldim :)
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
İsim ve Şehir: istanbul

Sonraki

Diğer Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir