Trafikte Sizi Sinir Eden Davranışlar, Olaylar

?

Re: Trafikte Sizi Sinir Eden Davranışlar, Olaylar

İleti Oktay ACAR » 22 Mart 2011 23:50

Aziz NESİN büyük adamdı hatırlatırım,evlerde kullandığımız doğal gaz ile tüpgazı, nükleer enerji ile bir tutan yöneticilerin olduğu bir ülkenin halkından daha fazlası beklenemez,kumaş belli...
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 57.5 HP
Kilometre: 41000
Yakıt: BP ve TOTAL 95 Oktan
Lastik Markası: Continental Premium
İsim ve Şehir: İZMİR

İleti readonly » 23 Mart 2011 18:09

umitsen21 demiş ki:konyada başıma gelen bir olay devrim beyin yazısını okuyunca hatırladım .meramda kırmızı ışıkta durdum arkadan düğün alayı geldi korna çalıp duruyo kırmızı ışık diye elimle ışığı gösterdim sanırım onlar farklı anladılarki yada kırmızıyı yeşil gördükleri için arabadan birsürü insan azmanı inip arabaya koşmaya başladılar dikiz aynasından görünce kırmızı demeden bastım.böyleleride varmış kırmızı ışıkta duruyoz diye odunu yicektik.

ne insanlar var yahu :o

ugurluhan demiş ki:Sürücü kurslarında TRAFİK AHLAKI diye veya TRAFİKTE SAYGI VE HOŞGÖRÜ diye bir ders olsa belki biraz da olsa faydası olur.

kesinlikle katılıyorum.
ama bu durumda sürücü kurslarına devam zorunluluğu da olmalı, ilkokuldaki gibi yoklama yapılmalı :P :P
readonly
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Extr. - 2011
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75hp
Kilometre: 25000
Lastik Markası: Dunlop - 185/60/15
İsim ve Şehir: Fatih - istanbul

İleti RPDiFOR » 02 Nisan 2011 01:11

130 140 hatta 150 km ile giderken sırf gıcıklık olsun diye hiç gerek yokken sağlama yapan trafik magandalarına uyuzum ankaradayken protokol yolunda biri sağımdan geçmek istemişti bende yol veremedim mesafe yoktu aynı esnada arkamada baska bi maganda yanaştığından frende yapamadım adam bana çarpıp saga savruldu sagdaki araca arkadan çarparak onada kaza yaptırdı o zaman arabam mitsubishi lancerdi adam herkez durunca çalıştırıp kaçmaya çalıştı benle çarptığı diğer arabanın sürücüsü 1 saat dövdük adamı
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: Toyota Corolla
Motor Tipi & Gücü: 1.6 115bg Dual VVti
Kilometre: 51000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: ist

İleti deliyurek32400 » 03 Nisan 2011 00:38

Benimde en sinir oldugum Durum. Iki seritli yolda sola dönmek için sinyal veriyorsun Hafif sola dogru yaklasip karsi taraf müsaitse dönersin. Bu arada arkadan gelen araba sag taraf musaitse geçer gider müsait degilse arkanda beklemesi lazim ken.
-Sola dönecen neden benim yolumu kesiyorsun saga yanas ben geçeyim sen öyle dön. Diye bagirmalari
-Korna basip snki keyfimden duruyormusum gibi acele ettirmeye çalismalari.
-Kaza olursada haksiz oldugu yerde arabadan hiddetle inip ne yapacagini bilmeden oraya buraya saldiranlara uyuz olurum.
deliyurek32400
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII DYN
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci/85bg
Kilometre: 93000
Yakıt: Total-excelluim..
Lastik Markası: michelin 185/60R15
İsim ve Şehir: Mevlüt-Fransa

İleti deliyurek32400 » 03 Nisan 2011 00:45

-Köy yollarinda gece Arkada isiksiz gezen Traktör soförlerine.
-Uzun Farlarini yakip arabasini park edip gidenlere.
-nerde oldugu önemli degil Makas atarak gidenlere
- Arkadan Uzun farlarla ile gelenlere uyuz olurum.
-önündeki arabayi solmaya çikacak olanlarin arkayi kontrol etmeden sorumsuzca sollama yapmalarinada
-Ayrica Devrimin yazdiklarina Tamamen katiliyorum.
deliyurek32400
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII DYN
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci/85bg
Kilometre: 93000
Yakıt: Total-excelluim..
Lastik Markası: michelin 185/60R15
İsim ve Şehir: Mevlüt-Fransa

İleti Devrim » 04 Nisan 2011 10:04

RPDiFOR demiş ki:...benle çarptığı diğer arabanın sürücüsü 1 saat dövdük adamı

:D :D :D :D

Benin bir uyuz olduğum durum da şu; İki şeritli bir sokak. Sağlı sollu araçlar parketmiş. Benim adam, benim şeridime ters durmuş. Yani aracının önü bana bakıyor ve tam da yanaşmadığı gibi bir de farları açık. Yavaşlayıp dayıyorum uzunları! Anlayanlar oluyor arada...

deliyurek32400 demiş ki:iki seritli yolda sola dönmek için sinyal veriyorsun Hafif sola dogru yaklasip karsi taraf müsaitse dönersin. Bu arada arkadan gelen araba sag taraf musaitse geçer gider müsait degilse arkanda beklemesi lazim...

Bu durumla ilgili net bir ifade var mı trafik kurallarında? Çünkü böyle bir durumda (arkamda araç/trafik vs. varsa) önce sağa çekip duruyorum. Yol tamamen boşalınca dönüş yapıyorum.

Bu vaziyetle ilgili net kural nedir emin değilim.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti alper » 04 Nisan 2011 16:17

Arkadaşlar,aman trafikte dikkat.sakin olmak çok önemli.ekdeki alıntı yaptığım hususlar gerçekten önemli.
Saygılar.

"Sürücülere Güvenlik Tavsiyeleri

Sürücü olarak hem trafikte hem de günlük hayatta her zaman çeşitli risklerle karşılaşılmaktadır. Bunları bertaraf etmek için kısa risk analizleri yaparak yola çıkmak ve yol boyunca karşılaşılabilecek riskler hakkında önceden bilgi sahibi olmak hayatımızı kurtarır. Buna göre;

Evden ve/veya işyerinden çıkmadan önce yol durumu hakkında bilgi edininiz. Toplantı ve gösteri yürüyüşü olan yerlerde araç kullanmayınız, güzergahınızı değiştiriniz.
Araca binmeden önce çevrenizi analiz ediniz. Yakınınızda bekleyen ve size doğru yaklaşan birileri varsa dikkatli olunuz, kendinizi emniyette hissedeceğiniz bir yere geçiniz. Evinize veya iş yerinize geri dönebilir ve durumdan polis veya jandarmayı haberdar edebilirsiniz.
Güzergahınızı önceden belirleyiniz, size şerit ve güzergah değiştirme esnekliği ve riskleri bertaraf etme kolaylığı sağlayacak uygun şeritten aracınızı kullanarak yolunuza devam ediniz.
Aracınızda yüksek sesle müzik dinlemeyiniz veya dikkatinizi toparlamayı zorlaştıracak tartışma programları dinlemeyiniz.
Sürüş esnasında önünüzü olduğu kadar, aynalarınızı kullanarak yan ve geri bölgenizi de kontrol ediniz. Sizi uzun süre takip eden araç varsa dikkat ediniz. Şerit değiştirerek sizi özellikle takip edip etmediğini anlamaya çalışınız. Takip edildiğinizi düşünüyorsanız soğukkanlılığınızı kaybetmeyiniz ve aracınızı dikkatli kullanmaya devam ediniz. İlk fırsatta polis ve jandarmaya bilgi veriniz. Kavşaklarda polis veya jandarmaya rastlarsanız yanlarında durup durumu sözlü olarak iletiniz. Trafiğe çıkarken, şehirlerde 155 Polis İmdat, şehirlerarası yollarda ve sahalarda 156 Jandarma İmdat numaraları telefonunuzda hemen çevrilmeye hazır olmalıdır.
Yolculuk güzergahınızda veya yakınızdaki Polis ve Jandarma karakolları ile diğer kamu binalarının yerlerini bilmeniz fayadalı olacaktır.
Takip edildiğinizi düşünüyorsanız, doğrudan evinize veya işyerinize gitmeyiniz, buraları öğrenmek için takip ediliyor olabilir veya araçtan inerken bir sorunla karşılaşabilirsiniz. En yakın polis ve jandarma karakoluna giderek yardım edebilirsiniz.
Trafik kurallarına uymadığına inandığınız sürücüleri sellektör, korna, el ve kol hareketleri v.s. ile uyarmayınız.
Sollamak ve geçmek için acele etmeyiniz, bunun için önünüzdeki sürücüyü devamlı sellektör yaparak ve korna çalarak uyarmayınız, sabırla uygun zamanı kollayınız.
Sürücü olarak, kent içerisinde veya şehirlerarası yollarda gece ve gündüz trafikte arkadan gelen veya yanda bulunan sürücülerden sözle, elle, sinyal vererek ve korna çalarak taciz edilirseniz;
· Paniğe kapılmayınız, sabırlı ve rahat olunuz,

· Sinirlenmeyiniz ve kontrolünüzü kaybetmeyiniz,

· Kurtulmak için aracınızı durdurmayınız, araçtan inmeyiniz, kapılarınızı kilitleyerek ve açıksa camlarınızı kapatarak yolunuza devam ediniz,

· Hız yaparak kurtulmaya çalışmayınız, taciz edenin yolundaysanız yol vererek geçip gitmesini sağlayınız,

· Sarfedilen sözleri dikkate almayınız, göz teması kurmayınız,

· Haklı olduğunuzu düşünseniz bile çatışmadan kaçınınınız.

· Aracın tipi, modeli, rengi ve plakası gibi tarife yarayacak ve bulunmasını kolaylaştıracak bilgileri ezberleyiniz, not ediniz.

Her zaman aynı yollardan gidip gelmeyiniz, değişik yollardan gideceğiniz yerlere ulaşacak planlar yaparak uygulayınız. Buna imkan bulamıyorsanız aynı yolları düzensiz zamanlarda kullanınız "
alper
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65 bg
Kilometre: 110000
Yakıt: bp
Lastik Markası: michelin
İsim ve Şehir: Bayrampaşa/İSTANBUL

İleti serkcakmak » 17 Nisan 2011 04:54

Geçen sene istiklal caddesinde bir kitapçıda, bir turist rehber kitabı elime geçmişti. Çok güzel ve detaylı yazılmış bu kitabın sayfalarını karıştırırken "Türkiye'de trafik" diye bir başlık olduğu gördüm. Merakla okurken metnin içinde "Türkiye de otomobil kullanmak üstün meziyet gerektirir. Zorunlu olmadıkça araç kullanmayın" yazıyordu. Şaka gibi, Çok gülmüştüm.

Ayrıca geçenlerde e-5 yan yolda okmeydanı civarlarında aracımla ilerlerken önümdeki aracın yerli yersiz frene basmasına, birden çok yavaşlamasına, kararsız hareketlerine çok sinirlendim. Normalde çok sabırlı davranırım ama çok kızmışım demek ki. Korna, sellektör, korna, sellektör, korna sellektör, bayağı bir kaynadım. öndeki araç hemen sağa yanaştı. Bende yanına gelince içine bakınca ne göreyim. Dehşete kapılmış 4 tane japon turist. Çok utandım ve üzüldüm hallerine. Keşke biraz daha sabırlı davransaydım dedim kendime. Sonra aklıma turist rehberindeki yazı aklıma geldi. "Türkiye de otomobil kullanmak üstün meziyet gerektirir. Zorunlu olmadıkça araç kullanmayın"
serkcakmak
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2007
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 68999
Yakıt: Shell & Total
Lastik Markası: Dunlop Sport
İsim ve Şehir: Serkan İstanbul

İleti RPDiFOR » 17 Nisan 2011 22:16

taksim bakırköy minibüsleri genelde sarı renkli 8 lik ford transitler sahil yolunu kullanırlar gördüğümde direkt yol veririm çünkü bir keresinde istanbuldakiler bilir sahil yolu derimodun virajını ben 105 km ile dönerken yanımdan geçti :s çok dik bi viraj 100 le dönmek bile mesale ama adam minibüsle açıktan 110 120 ile üstüme kıra kıra döndü :S o hızla ben dönseydim araba kesin çizgiden çıkardı
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Re: Ayna Tokuşturmaca

İleti yigit93 » 16 Mayıs 2011 01:51

Devrim demiş ki:Öncelikle şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki trafikte mümkün mertebe diğer sürücülerle iyi anlaşmayı güden bir yapıdayımdır. Fakat ben bu kadar özeniyorsam ve yan şeridimdeki sevgili vatandaşım eğer -affederseiniz- bir hıyarsa, o zaman masraf-para falan dinlemeden arabayı yapıştırasım geliyor kapısına!.

Özellikle son 1 ay içinde iki defa sol aynama çarptılar, şaştım kaldım. Tabii bu arada, aynalarımız geriye doğru (aslında öne doğru) yaklaşık 130 derece açılabiliyor. Yani ters tarafa doğru çok fazla açabiliyorsunuz. Neden böyle bir özellik verdiklerini bilmiyorum ama "şu iki olayı düşünerek vermişlerdir" diye de eğleniyorum. :D

İlki, kırmızı ışıkta beklerden oldu. İki şeritli yolda beklemedeyiz. Sol şeritteyim ve benim de solumda kaldırım mevcut. Sol aynadan baktım ki bir pizza kurye motosikletlisi araçlarla kaldırım arasına sıkışa sıkışa geliyor. "Ulen ulen" demeye varmadan -o sırada yeşil yanmış- benim aynaya çarparak hızlandı gitti. İlerden yan bir sokağa girdi, kayboldu. Benim ayna ters tarafa doğru yamulduğuyla kaldı.

İkisici de bir kaç hafta sonra, 3 şeritli koca bir caddede oldu ki asıl beni gıcık eden budur. Bakınız, resim. :) Mavi araç benim, kırmızı da Megane II.
ayna-kazasi.gif

Nalçacı adlı caddede (ki Konya'nın en işlek caddelerindendir) pastahaneye uğramak için en sağ şeritte durdum. Resimde görüldüğü gibi, plakası 441 ile biten kırmızı bir Megane II, tehlikeli bir manevra ile yanımdan bir geçti ki sormayın (tüm plakayı not ettim). Benim park pozisyonumla ön ve arkamdakilerin farkı belki bir tekerlek kalınlığı kadar bile yoktu. Bu Megane sürücüsü de bana denk getirdi, aynama vurdu geçti. Benim ayna yine dışarı doğru yamuldu. :mrgreen:

Valla sağolsun Renault, dayanıklı yapmış aynaları. Her iki olayda çaat çuut geçtiler ama sıyrık izi bile "neredeyse" yok diyebilirim plastikte. Eşim bile aynanın geriye büküldüğünü görünce kırıldı zannetti. Ben düzeltince rahatladı ama çok güldü bana. Sanki hergün başıma geliyormuşcasına rahat bir tavırda düzeltmişmişim. :)

Umarım bu tip ayna avcılarına denk gelmezsiniz. 8-)

Hocam senin olayın bi benzeride benim başıma geldi daha ehliyetimi alayı aylar bile olmamışken ayna konusunda şok geçirdim :D

İlki yolun ortasına bırakmış bir toyota aurisin aynasını bilerek ve isteyerek aldım geçtim ayna geri kapandı sadece hız 40 km civarıydı biride bugun basıma geldi 06 plakali bir insan demeye dilim varmıyor aniden kapısını açınca birden sol yaptım karşıdan gelen bi tipo aynama vurdu cam açıktı ve patlayan tüm ayna arabanın içine doldu tabi yüzüm gözüm kesildi haliyle aynanın plastiğinde bir sorun olmamasına rağmen ayna camı olduğu gibi patladı. Yani ö yüzden bu aynanın saglamlıgı konusunda terreddütlüyüm açıkcası ayrıca serviste değiştirirsem kaç paraya malolur bilen varmıdır acaba ?
yigit93
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2 75
Kilometre: 48000
İsim ve Şehir: yigit sinaral

İleti Devrim » 16 Mayıs 2011 08:56

Geçmiş olsun, pis olmuş senin olay yahu...

Servisi bilmiyorum ama maalesef çok da ucuz olmasa gerek diye düşünüyorum...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Re: Ayna Tokuşturmaca

İleti RPDiFOR » 25 Mayıs 2011 17:48

yigit93 demiş ki:
Devrim demiş ki:Öncelikle şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki trafikte mümkün mertebe diğer sürücülerle iyi anlaşmayı güden bir yapıdayımdır. Fakat ben bu kadar özeniyorsam ve yan şeridimdeki sevgili vatandaşım eğer -affederseiniz- bir hıyarsa, o zaman masraf-para falan dinlemeden arabayı yapıştırasım geliyor kapısına!.

Özellikle son 1 ay içinde iki defa sol aynama çarptılar, şaştım kaldım. Tabii bu arada, aynalarımız geriye doğru (aslında öne doğru) yaklaşık 130 derece açılabiliyor. Yani ters tarafa doğru çok fazla açabiliyorsunuz. Neden böyle bir özellik verdiklerini bilmiyorum ama "şu iki olayı düşünerek vermişlerdir" diye de eğleniyorum. :D

İlki, kırmızı ışıkta beklerden oldu. İki şeritli yolda beklemedeyiz. Sol şeritteyim ve benim de solumda kaldırım mevcut. Sol aynadan baktım ki bir pizza kurye motosikletlisi araçlarla kaldırım arasına sıkışa sıkışa geliyor. "Ulen ulen" demeye varmadan -o sırada yeşil yanmış- benim aynaya çarparak hızlandı gitti. İlerden yan bir sokağa girdi, kayboldu. Benim ayna ters tarafa doğru yamulduğuyla kaldı.

İkisici de bir kaç hafta sonra, 3 şeritli koca bir caddede oldu ki asıl beni gıcık eden budur. Bakınız, resim. :) Mavi araç benim, kırmızı da Megane II.
ayna-kazasi.gif

Nalçacı adlı caddede (ki Konya'nın en işlek caddelerindendir) pastahaneye uğramak için en sağ şeritte durdum. Resimde görüldüğü gibi, plakası 441 ile biten kırmızı bir Megane II, tehlikeli bir manevra ile yanımdan bir geçti ki sormayın (tüm plakayı not ettim). Benim park pozisyonumla ön ve arkamdakilerin farkı belki bir tekerlek kalınlığı kadar bile yoktu. Bu Megane sürücüsü de bana denk getirdi, aynama vurdu geçti. Benim ayna yine dışarı doğru yamuldu. :mrgreen:

Valla sağolsun Renault, dayanıklı yapmış aynaları. Her iki olayda çaat çuut geçtiler ama sıyrık izi bile "neredeyse" yok diyebilirim plastikte. Eşim bile aynanın geriye büküldüğünü görünce kırıldı zannetti. Ben düzeltince rahatladı ama çok güldü bana. Sanki hergün başıma geliyormuşcasına rahat bir tavırda düzeltmişmişim. :)

Umarım bu tip ayna avcılarına denk gelmezsiniz. 8-)

Hocam senin olayın bi benzeride benim başıma geldi daha ehliyetimi alayı aylar bile olmamışken ayna konusunda şok geçirdim :D

İlki yolun ortasına bırakmış bir toyota aurisin aynasını bilerek ve isteyerek aldım geçtim ayna geri kapandı sadece hız 40 km civarıydı biride bugun basıma geldi 06 plakali bir insan demeye dilim varmıyor aniden kapısını açınca birden sol yaptım karşıdan gelen bi tipo aynama vurdu cam açıktı ve patlayan tüm ayna arabanın içine doldu tabi yüzüm gözüm kesildi haliyle aynanın plastiğinde bir sorun olmamasına rağmen ayna camı olduğu gibi patladı. Yani ö yüzden bu aynanın saglamlıgı konusunda terreddütlüyüm açıkcası ayrıca serviste değiştirirsem kaç paraya malolur bilen varmıdır acaba ?

Arkadaşım tesadüfen buldum hiç servise gitme http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-y ... 195/detay/ burda 100 lira
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti Devrim » 29 Mayıs 2011 01:30

Hava kapalı ve hafif yağmur yağıyor.
Akşam üstü. Hava loş.
Afyon'dan Konya'ya doğru uzun yoldayım ama tek şeritli olduğu kadar işlek, dümdüz bir yoldayım.

Önümde maşallahı olan bir tır, 80-85 km/s arası bir hızda stabil seyrediyor.
Fakat yaklaşık yirmi adet lastiğiyle, asfalttaki yağmur suyunu kaldırarak muazzam bir damlacık sisi oluşturuyor hâliyle.
Benim silecekler son kademede çalışıyor. Kısa farlarım ve ön-arka sislerim açık.

Hafif sola çıkıyorum gelen giden var mı diye. Uzaktan belli belirsiz iki ışık geliyor. Hah tamam, araç var. Gelip geçiyorlar bir serii...
Tekrar sola çıkıyorum hafif. Bir şey yok gibiyken beliriyor yine ışıklar. Sokuluyorum şeridime, geçiyorlar vızır vızır...

Sonra bir daha bakıyorum, bir şey görünmüyor. Tır hafif sağa çekilince vitesi dörde indirip köklüyorum. Tam beşe geçiyorum ama tırın yarısına gelmeden belli belirsiz bir şey görünüyor karşıda. Gerizekalı kahverengi bir Tofaş; Ne ışıklar açık ne bir şey! Frenliyorum ama arkadaş, tırın sonu gelmiyor bir türlü. Bir de far yakıyor bana. Evet evet hatırladın ışıkları, yak işte onları!... Neyse geçiyorum şeridime.

Yok, bu böyle olmayacak. Hava kararmış iyice ve yağmur yağıyor ama ışığını farını açan yok. Ortalık su partiküllerinden geçilmiyor ama sanki her arabada Dopler radarı var, güvendeyiz anasını satayım...

Tekrar yeltendim, sol şeride çıktım. Ama daha köklemeden bir kamyon gördüm ışıkları kapalı. Azrail aracı gibi geliyor. İki selektör yaptım (neden bilmem, canım istedi). O da yaptı. Ben şeridime geçerken farlarını yakmak geldi aklına. "Hah şöyle adam olun" dedim kendi kendime. :)

Derken bir ilçeye giriş yaptık, çift yola girdik. Tırı solladım, macera bitti. :D

Bu hikayenin özeti; Çoğu sürücü, önünü görme zorluğu yaşamadıkça açmaz farlarını. İlla akşam olunca açacak farları. Oysa günlük güneşli havadan alıştığımız maksimum görüş kaybolduğu anda ışıklanalım, aydınlanalım. Görmemiz için değil, görülmemiz için.

Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti RPDiFOR » 29 Mayıs 2011 02:00

Geçen sene Ankaraya giderken ücretli yolda böyle bi olay geldi başıma nerdeyse diğer tarafa yatay geçiş yapacaktım gecenin 4 ü 160 km\s bi hızla sol şeritten ilerlerken izmit yakınlarındaki tünele girdim hız sabitleme açıktı:S tünelde ışık yok ama farlarım sislerim yanıyor göstergeye baktım önümde bişi belirdi angut sol şeritte 80 civarı bi hızla kamyonu geçiyor far stop herşey kapalı mesafem yoktu hızlı düşündüm sağa kırdım kamyonun hemen arkasından tekrar sağ orda yolu bilen bilir yarım şeritli bi emniyet şeridi var kamyonla beton bariyer arasından geçtimki ömrümden ömür gitti bu işte hızlı olmam haricinde hiç hatam yoktu ama ölüyordum keza 120 130 lada gitsem frende yapsam kaza kaçınılmazdı araç kamyonu geçti bende sola geçtim yavaşladım camı açtım ama küfretmedim dayı farlarını aç diye bağırdım adam bozuuuuuuuuuk diye bağırdı gülermisin ağlarmısın :S
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti MertDeniz » 29 Mayıs 2011 09:14

RPDiFOR demiş ki:Geçen sene Ankaraya giderken ücretli yolda böyle bi olay geldi başıma nerdeyse diğer tarafa yatay geçiş yapacaktım gecenin 4 ü 160 km\s bi hızla sol şeritten ilerlerken izmit yakınlarındaki tünele girdim hız sabitleme açıktı:S tünelde ışık yok ama farlarım sislerim yanıyor göstergeye baktım önümde bişi belirdi angut sol şeritte 80 civarı bi hızla kamyonu geçiyor far stop herşey kapalı mesafem yoktu hızlı düşündüm sağa kırdım kamyonun hemen arkasından tekrar sağ orda yolu bilen bilir yarım şeritli bi emniyet şeridi var kamyonla beton bariyer arasından geçtimki ömrümden ömür gitti bu işte hızlı olmam haricinde hiç hatam yoktu ama ölüyordum keza 120 130 lada gitsem frende yapsam kaza kaçınılmazdı araç kamyonu geçti bende sola geçtim yavaşladım camı açtım ama küfretmedim dayı farlarını aç diye bağırdım adam bozuuuuuuuuuk diye bağırdı gülermisin ağlarmısın :S

:) :) :) İyiymiş.
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Megane II Expression
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 85 BG
Kilometre: 30000
Yakıt: Shell V-Power
İsim ve Şehir: İstanbul

ÖncekiSonraki

Diğer Konular

Kimler çevrimiçi