oktay demiş ki:...ama ön konsol ve kapının yanında siyah plastik malzemeleri siliyorum temizleniyor ama kuruduktan sonra böyle ince ince toz şeklinde yine bişiler çıkıyor.acaba bunları temizlemek için kullanıgınız bi sprey yada onun benzeri bi malzeme var mı?...
...koltukların kenarlarında(oturulan kısmın en uc noktalarında ,özellikle siyah olan yerlerde) böyle beyazlamalar var?bunları da kolonyalı mendille temizlemeye çalıştım ama çıkmıyor gibi...
Oktay selam... Öncelikle o kolonyalı mendili araç içinde kullanmamanı tavsiye ederim. Zararı olduğundan değil, heryere iz bırakıyor çünkü. İçerdiği kimyasalları sevmiyorum. Sadece kuş pisliği için kullanıyorum onları. E tabii ki elim için de kullanıyorum.
:)
Koltuklardaki o bahsettiğin bir türlü geçmeye izleri biliyorum. Ben tüm aracı yıkadıktan sonra (paspasları da yıkayıp astıktan sonra) tabanı ve koltukları elektrik süpürgesiyle alıyorum. Akra koltuğu kaldırıyorum komple, altını da süpürüyorum. Ön koltukları da en arkaya kadar yatırınca sırtlıkların alt gizli kısımları açığa çıkıyor, oraları da süpürüyorum. Hemen akabinde hafif deterjanlı yapay güderi ile siliyorum tüm kumaşı!. Kullandığım ürün, Kosla'nın kumaşlar için ürettiği bir ürün. Hani evlerde koltuklar için falan kullanılanlardan... Bahsettiğin beyazlanmalar (aynı şeyler kapıların kolçaklarında da görülebiliyor) sanırım dökülen insan deri parçaları diye tahmin ediyorum. Yapay güderi ve az miktarda deterjan herşeyi ak pak yapıyor...
En son olarak, torpido ve kapılardaki (hatta bagaj kısmındaki) tüm plastik sert yüzeyleri -şu an ismini hatırlayamadığım- bir torpido fıs-fıs'ı ile temizliyorum. Carpex mi ne, şu bilinen güvenilen bir markaydı. Torpido Sütü diye almıştım ama bizim (Authentique) torpidolar -bildiğin- plastik olunca "ne anladım bu işten" demiştim. Ama yine de temizlik, toz alma ve güzel görünüm olarak faydası oluyor. Bahsettiğin yerleri ve tüm koyu plastik alanı bu sütle temizliyorum, süper oluyor. Ama senin bahsettiğin tipte sürtünmeler, çok hafif sıyrık veya yüzeysel kirlerle karşılaşırsam ve bu süt işe yaramazsa, başka bir yapay güderiye çok az miktarda deterjan yedirip o bölgeye çekinmeden bastırarak girişiyorum. Bahsettiğimiz kirler, plastik üzerindeki fabrikaca yapılmış desenin arasına girerek temizlenmesini güçleştiriyor. Elindeki bezin suyunu tam sıkmadan kullandığında temizlik rahat oluyor. Dediğim gibi o bölgelere -nasıl olsa plastik- sert ve çitiler-fırçalar gibi 'girişiyorum'.
Şu an çıkmayan bir kir veya leke yok araçta... Kolay gelsin...