oguz1 demiş ki:engin_er_26 demiş ki:Tahminim bu olay kaloriferle alakalı, bir konu açtım kaloriferle ilgili, kalorifer sisteminde rezistans varmış motor soğuk olsa bile devreye girip ısıtıyormuş ve sanırım o rezistans devreye girdiğinde büyük ihtimalle alternatörde devreye giriyor ve bir anlık zorlanıyor
Söylediğinizin olma olasılığı var. Ben Ankarada -15 e düştüğünde aracımı çalıştıramadım. Ertesi gün zorda olsa çalıştırdıktan sonra aralıklı olarak bu sese yakın ses oldu ama ısınınca geçti.
Bizim araçlarda 7 derece ve altı ortam sıcaklıklarında otomatik resistans var . Motor soğuk olsada bu resistans vasıtasıyla fanı açtığınızda içeri direk sıcak hava vermeye başlıyor tabi yinede soğuktan başlıyor azar azar ısınıyor.
geçenki soğuklarda -22 derecede tek marşta çalışmıştı, hatta o zaman kızdırma bujilerinden 2 taneside arızalıydı , daha geçen gün hava iyileşince 4 bujiyide değiştirdim
ben öyle tahmin ediyorum ki hava sıcaklığı +7 derecenin altına düştüğünde bu olayı yapıyor. +7 derece altında sanırım ya kızdırma bujileri devreye girip çıkıyor yada başka bir şey devreye girip çıkıyor ve bu olay her 30 sn de bir oluyor.
fransızca bilen bir arkadaş renault fransaya mail atıp by konuyu sorabilirler, bakalım gelecek cevap ne olacak.