İyi akşamlar arkadaşlar, 23.01.2015 tarihinde satın aldığım 2008 model 1,2 quickshift clio ile aranıza katıldım. Aracı alır almaz cumartesi günü Ankara / Eskişehir / Bursa turundan sonra İstanbul 'a sağ / salim sorunsuz döndük şükür. Aracı almadan önce tanımıyordum, otomotiv sektöründe çalışan kuzenimin yönlendirmesiyle Maslak 'ta bulunan Renault bayisinden aldım aracı, yolculuk süresince farkettiklerim/müdahale edeceklerim aşağıdaki şekilde önerilerinize açığım arkadaşlar :)
1- Ankara gişelerde yavaşlarken (vites kutusunu kontrol ettirin) gibi bir uyarı verdi, bir daha böyle bir uyarı almadım ama ne olabilir?
2- Bagajda aydınlatma yok, gece sorun oluyor.
3- Radyo sanki sıkıntılı, ön hopörlörden biri patlak ne tavsiye edersiniz?
4- Trafik sigortası 370 tl tuttu sizinkiler ne durumda?
5- Direksiyon çok hafif sağa çapraz duruyor, rot balansçıya göstereceğiz sanırım.
6- Yokuşlarda durup kalkmak problem, alışmak zor olacak, yokuş kalkış desteği takılabilirmi?
7- Motor küçük hacimli olduğundan 130 km. de yaklaşık 4000 devir çeviriyor ve bütün motor uğultusu aracın içinde, ses izolasyonu kaça patlar?
8- Bagaj kapağı çok sert kapanıyor, amortisörlerin değişmesi gerekebilirmi?
9- Direksiyona sanırım dikişli kaplama malzemelerinden alacağım bir çoğunuz gibi :)
10- Arka camlar sürekli kapatmamıza rağmen gevşeyerek aşağıya sarkıyor.
11- Panzotun bağlantılarından biri sürekli yerinden çıkıyor ve ayrıca yolda panzot sürekli ses yapıyor.
12- Litre bazında bakarsak tasarruflu araçlar yalnız hergün kullanılması durumunda LPG taktırmayı düşünüyorum.
13- Aracın anahtarı sadece yakından algılıyor, kapıları kapamayı unutup uzaklaştıysam yaklaşık 10 mt. den sonra algılamıyor geri dönmek gerekiyor.