Ne yalan söyleyim benim gayet hoşuma gitti araç. Corsa'nın dış tasarımını beğenirdim zaten, iç tasarımı tamamen değişmiş gibi geldi bana izlediğim videolarda. Donanım özellikleri olarak çok geri kaldığını düşündüğüm zamanlarda yeni corsa bu düşüncemi değiştirecek nitelikte.
Almanya'da bir türk abimizin yaptığı incelemeyi izleme fırsatım oldu, paylaşacağım videoyu. 5 kapılı cosmo modelini sürdüğünü belirtti. İlk farkettiğim arka camların manuel olması! Alman olsun Fransız olsun, mantık her yerde aynı demek :D
1.0 turbo beslemeli motor ve en önemlisi 6 ileri şanzımana sahip! 16 km'lik sürüşünden sonra ortalama yakıt tüketimi 4.9lt olarak söylemesi çok dikkatimi çekti doğrusu. Ayrıca 7 inçlik dokunmatik ekran, eco ve city mod'larına sahip. City modu adından anlaşılacağı üzere şehir içindeki sürüşle ilgili bir şey sanırım. Ve park esnasında direksiyon manevralarını iyileştiriyor anladığım kadarıyla.
Start&Stop özelliği var aracın. İstendiğinde tek tuşla iptal edilebiliyor. 3 silindirli motorun rölantide sarsıntı yaratmadığını söyledi deneyen abimiz. Bununla ilgili opel mühendislerinin motorda özel bir çalışma yaptığından bahsetti.
İlginç. Şubatta geliyormuş araç Türkiye'ye. Açıkçası merak ediyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=rjM9IhzDiWk