mehmetturk demiş ki:Clio 3'ün fabrika çıkışı gelen baskı balata markası Valeo mu? Sen ne aldın?
geçenlerde değiştirdim üzerinden valeo çıktı.
mehmetturk demiş ki:Clio 3'ün fabrika çıkışı gelen baskı balata markası Valeo mu? Sen ne aldın?
sunset544 demiş ki:mehmetturk demiş ki:Clio 3'ün fabrika çıkışı gelen baskı balata markası Valeo mu? Sen ne aldın?
geçenlerde değiştirdim üzerinden valeo çıktı.
planetearth demiş ki:Ortalama kaç km de baskı balata değişimi gerekir?
85000 km oldu benim araç.
Bayram demiş ki:planetearth demiş ki:Ortalama kaç km de baskı balata değişimi gerekir?
85000 km oldu benim araç.
%100 kullanıma alakalı bir durum
Bir önceki aracım Renault 19'u satarken 120.000km civarındaydı sorun yoktu.
İş arkadaşımın babasında Renault Spring var 1993 model ve sanırım 150.000km'de oda fabrikanın taktığı gibi
3.000km'de değiştireni hatırlıyorum.
Sonuç olarak sakin kullanıyorsanız güzergahınızda dik rampalarda dur kalk yapmıyorsanız pek düşünmenize gerek yok.
Bayram demiş ki:Baktırmaya gerek yok zaten sorun olsa hissedersiniz
Daha önce 5 vites 4.000 devirde 120 yapıyor ama şimdi aynı devirde 110 yapıyorsa debriyaj değişim zamanı gelmiş demektir
Öyle bir zaman gelirki araç hiç gitmez
Yakıt sarfiyatı artar burdanda anlayabilirsiniz
Sonuç olarak motor hareketini şanzıman aracılığı ile lastiklere iletir bu iletmede eksiklik oluşmaya başlamışsa devriraj seti değişir
planetearth demiş ki:Bayram demiş ki:Baktırmaya gerek yok zaten sorun olsa hissedersiniz
Daha önce 5 vites 4.000 devirde 120 yapıyor ama şimdi aynı devirde 110 yapıyorsa debriyaj değişim zamanı gelmiş demektir
Sonuç olarak motor hareketini şanzıman aracılığı ile lastiklere iletir bu iletmede eksiklik oluşmaya başlamışsa devriraj seti değişir
Aracım 95000 km oldu ve debriyaj seti s.o.s veriyor. Ustam rulmanın değişmesine gerek olup olmadığını şanzımanı indirince anlarız dedi rulmanda 125 tl olur dedi orjinali özel parçacı debriyaj seti de 200 tl olur dedi sana. Umarım rulman değişimine gerek kalmaz.
Sorum illa ki değiştirmeli miyim? değiştirsem iyi mi olur? veya gerek yoksa değiştirmemek mi?
Bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.?
planetearth demiş ki:Bayram demiş ki:Baktırmaya gerek yok zaten sorun olsa hissedersiniz
Aracım 95000 km oldu ve debriyaj seti s.o.s veriyor. Ustam rulmanın değişmesine gerek olup olmadığını şanzımanı indirince anlarız dedi rulmanda 125 tl olur dedi orjinali özel parçacı debriyaj seti de 200 tl olur dedi sana. Umarım rulman değişimine gerek kalmaz.
Sorum illa ki değiştirmeli miyim? değiştirsem iyi mi olur? veya gerek yoksa değiştirmemek mi?
karambol81 demiş ki:planetearth demiş ki:Bayram demiş ki:Baktırmaya gerek yok zaten sorun olsa hissedersiniz
Ustanin soylemek istedigi bilya bozuksa degistirirler.bozuk degilse degistirmeye gerek duymazlar.
Durumun varsa degistirmen iyi olur.
Nedeni kisa bir sure sonra bilya ariza yaptigini var sayarsak tekrar sadece bilya icin iscilik masrafi cikar.
Digelim ki degistirmedi.hic bozulmadan balata degisimine kadar goturebilir.
Maddi durumun elverisli ise degistirmek iyidir.
Karar senin....
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 84 misafir