planetearth demiş ki:krank demiş ki:1.2 ile uzun yolda 7.5lt yakmak için sanırım 140 la filan gitmek gerekir. 100km ile gitseydiniz 5.5 lt yi yüklüde olsanız aşmazdınız.
100km üzeri için şanzumanımız uygun değil, çünkü devir çok yükseliyor. Ha 6. vites olsa olmaz mıydı? olmazdı, çünkü 6. vites dişlisini çevirebilecek torkta bir motor değil motorumuz. Ekonomi isteyen 3000 deviri aşmayacak arkadaşlar.
Bunu şanzıman ile ilgili bilgi verebilir misin, birkaç yerde daha okudum şanzıman konusunu beğenilmiyor,bilgi verirsen çok sevinirim, 1.2 , 1.4, 1.6 clioların şanızman sistemi aynı sanırım.
Dişli oranlarıyla ilgili teknik bilgiyi maalesef internette bulamadım ama şikayetleri bildiğim için 1.2 ve 1.4 ün dişli oranları aynı diyebilirim, 1.6 nın farklı olduğunu düşünüyorum.
Araç daha 100km sürate ulaşmadan (97km/h) devir 3000d/d buluyor bu da artan motor sesi ve yakıt tüketimi demek.clio 4 lerde şanzuman farklı olmalı çünkü izlediğim videolarda 100km sabit hızla giden clio 1.2 nin devir saatinin 2700-2800 devirlerde olduğunu gördüm.
Karayollarında eskiden biliyorsunuz hız sınırı 90km idi, dolayısıyla problem yoktu, ama şu anda 110km ile gitmek için malesef şanzumanımız uygun değil.Uygun değil derken yakıt ekonomisi ve gürültü anlamında olumsuzluk yaratıyor.