ByOnder » 29 Ocak 2013 17:48
İkiside değildir muhtemelen yıl olarak dolmuştur. siz 2. sahibimisiniz kaç binde aldınız aracı ne kadar zaman oldu bu sorulara cevap verirseniz daha net cevap veririz.
Siz ilk sahibi değilseniz eğer bakımlar aksatılmadıysa km önemli değil 4. bakımına girecek araç ve size rutin in dışında ( yağ filtreler) triger fren balataları bujiler vs gibi 4. yılda değişmesi gereken masraflar çıkarabilirler neler yapılacağını neden yapılması gerektiğini yapılmassa ne olur u öğrenmeden arabanızı bırakmayın yoksa kabarık bir faturayla karşılaşabilirsiniz yanılmıyorsam sırf triger değişimi 350 400 civarında.
Benim önerim ve forumdaki genel kanı Triger değişimi 60 bin / veya 4 yıldır ama genelde araçlarımız 4 yılı doldurmuş fakat 20 30 bin civarındaki araçlar triger değişimi yapmamayı tercih eder örnekse benim aracım 5 yaşında 25 bin km de banada değiştirmem gerektiği sölendi fakat ben değişmedim..
Bir diğer öneri ise araçlarımızın garantisi dolduktan sonra yani yetkili servis zorunluluğu ortadan kalkınca özel servisleri tercih ediyoruz neredeyse %50 fiyat farkedio. sizin aracınızdada kullanıcıdan kaynaklana bir sorun yok ise daha öncede değişim olmadıysa. rutin yağ filtreler artı ön disk fren balataları (daha önce değişmediyse henüz bitmemişse bile değişmekte fayda var) artı bujiler buda özel serviste 200 - 250 lira tutar tabiki sadece bunları sizin isteğiniz doğrultusunda yetkili servistede yaptırabilirsiniz ama iyi araştırın derim