selamlar. bugün direksiyonu sipariş ettiğim ama farklı geldiğini söylediğim kılıfla kapladım. deri falan değil, bildiğiniz uyduruk bir deri taklidi.
güya annem yardım edecekti dikerken ama günüm var dedi, satışa geldim, havayı güzel görünce ve oğlan da öğlen uykusuna dalınca hadi bana eyvallah deyip normalde fellik fellik gölge aradığım baraj gölü yanında güneşin alnına arabayı park ettim.
görmeyince özlerim diye soğan gibi soyulmuş direksiyonun resmini çektim:
DSC_0451a.jpg
DSC_0453a.jpg
bu da meşhur direksiyon kaplamamız:
DSC_0455a.jpg
ilmekleri bir bölümde denk getirmedim, acemi işi olduğu belli olsun diye :p
DSC_0456a.jpg
bu da bittikten sonraki hali:
DSC_0458a.jpg
beğendim mi? evet desem yalan. direksiyon simidi nerdeyse iki katı kalın oldu. bazı yerlerde ilmekleri kaçırdım, kat kat oldu. parmaklarım acıyor. eşim artık bir magurus dolmuşumuz var dedi (ona magurus denmez magirus denir bile diyemedim). moralimin bozulduğunu anlayınca "boşver, yolumuz istanbul ya da ankara'ya düşünce hepsini kaplatırız" dedi sağolsun.
ha beğendiğim yönü var, evet, artık takıntılı bir şekilde direksiyon derisi yolmak gibi bir kötü alışkanlığım olmayacak, o rezil direksiyonun kusurları kapatılmış oldu en azından. bir de değişiklik olduğundan mıdır nedir, yumuşak direksiyon tutmak iyi geldi sanki.
benzeri işe kalkışacaklara tavsiyem; ipi dikişe başlamadan önce ayağınızla elinizle vs gerin ve dikmeye başlayınca da her ilmekte gerdirin. ipin yetmeyeceğini anlıyor ve sonra geri dönüp gerdirmek zorunda kalıyorsunuz, bu kısım bunaltıcı oluyor. alacağınız malzemeyi mümkünse görün veya benim gibi ilk gördüğünüz internet sitesinden almayın, hepsiorada olmuyor denildiği gibi.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.