Arkadaşlar merhaba,
Uzun bir süredir lastik alma planlarım vardı
Son 2 aydırda sıkı bir arayış içindeydim
Özetle :)
Forumda lastiklerden bahsedilirken Dunlop konusunda son noktaya yaklaşmıştımki Devrim hocam’ım sağolsun bir cümlesi vazgeçirdi.
Bu noktadan sonra inatla orjinal ebatım olan 165x65x15 aramaya başladım
Bir sürü bayi gezdim telefonla görüşmeler yaptım fakat 165x65x15 Birdgestone B250 üretim tarihi 1 yıldan daha erken bulamadım.
Bridgestone müşteri hizmetlerini aradım sorun nedir? Listenizde bu lastik var ama 2012'nin neredeyse ortasına gelmişken ben 2011 yazından sonra üretilmiş lastik bulamıyorum dediğimde bayi fabrikadan talep eder fabrika elindeki lastiği gönderir dedi. :(
Bende iyiymiş bana 2 yıllık lastik gelirse ne olacak dediğimde yanıt veremedi.
Olaya bakarmısınız güncel liste fiyatından ama eski lastik verecekler.
B250'den bu nedenle vazgeçmişti.
Bu arada her lastikçi 185x60x15 verelim sizin lastikler güvenli değil diyor bende bu güne kadar herhangi bir sorun yaşamadığımı her defasında ısrarla iletmeye devam ediyordum.
Baktım olacak gibi değil yeni üretim tarihli 165x65x15 bulamıyorum tamam inadı bırak Bayram
Bu kadar lastikçi 185x60x15 verelim diyorsa vardır bir bildikleri dedim ve 185x60x15 arayışına girdim.
Her test sonucu farklı her kullanıcı yorumu farklı ıslak zeminde şu lastik kötü diyenin o an asfalta ne kadar yağmur vardı aracının ön düzeni ve yolun eğimi nasıldı şu lastik sesli diyenin araç izalasyonu nasıldı hiç belli değil takım tutar gibi marka tutuyor herkes
Neyse Bridgestone ve Michelin arasında gidip gelirken kıl adamımya ölçü değişimi sonrası aracın çekişi ve yakıtı nasıl etkilecek diye aklıma geldi dedim en iyi servisler bllir 2-3 servisle telefonda görüştüm yok fark olmazmış yok yakıt kullanımla alakalıymış v.s Ben çok net cümleler kurduğumu düşünüyorum ama karşı taraf her seferinde yuvarlak cümlelerde klasik cevaplar veriyor.
Renault müşteri hizmetlerni aradım onlarada izah etmeye çalıştım servis'e yönlendirmeye çalıştılar.
Zaten servislerle görüştüğümü ama teknik bir cevap alamadığımı en ucuz ürünün 30.000TL'ye satıldığı bir firmada nasıl olurda teknik destek birimin olmadığını sorduğumda servisler bu her konuda yeterli bilgiye sahiptir demezmi :(
İnat devam ediyor servisleri aramaya devam ediyorum.
En son Eren oto Selim bey'den gerekli bilgiyi alabileceğimi öğrendim
Biraz zorda olsa ulaştım kendisine merakımı dile getirdim
165x65x15 lastik bulmakta sıkıntı çekiyorum 185x60x15'e geçiş yaparsam bana (+)ve (-)'si ne olur dedim
Selim bey; Yakıt %3 artar çekiş değişmez yol tutuşunuz artar dedi.
Peki Selim bey teşekkür ederim ama bir merakım var ClioIII 1.2 75bg olupta orjinalda 165x65x15 kullanan var 185x60x15 kullanan var fakat her ikisininde kataloğ değerleri aynı yani uzun yolda 4.9 bu nasıl oluyor dediğimde hiç düşünmeden ince gördünüz fakat 2 araç arasında gözle göremediğiniz şanzıman dişli farkı var dedi ve 165 lastik kullanan aracın dişli kodu ile 185 lastik kullanan aracın dişli kodunu iletti
Selim bey’in bu hızlı cevabı beni tatmin etti.Teşekkür edip telefonu kapattım
%3 sorun olmaz diyerek lastik araştırmamam 185 ile başlarken gene inadım tuttu döndüm orijinal ebat bozulmasın 165x65x15 olsun demeye
Araştırmalar tekrar başladı nerde kaç TL derken otostart.com müşteri hizmetleri ile görüştüm
için üretim tarihi sordum.
1 saat sonra üretim tarihi Continantel ContiecoContact3 2012 diye dönüş yaptılar
Ürün kargo’ya verilmeden önce tekrar arayıp üretim tarihini bildirip son onayı alıyorlarmış(bu bir standartmış)
Bütün yorumları aklımdan silip daha önce listeme dahil etmediğim Continantel ContiecoContact 3
Siparişi geçtim
Üsküdar’da montaj isteseydim 620TL’ye almış olacaktım o yolu gidip bir yere bağlı kalmak istemediğim için kargo ile istedim
Kargo ile isteyince fiyat 674TL oluyor.4 lastik alana 100TL indirim yapılıyor 574TL montajı kendim yaptıracağım sanırım oda 50TL gibi bir rakam olur
Toplamda 625TL’ye ContiecoContact 3 almış oldum
Bu arada verilen en düşük fiyat 700TL’ydi.
Otostart ‘dan birde mesaj mail geldi 100TL ve üzeri alışverişlerde kullanılmak üzere 50TL hediye kuponu
Uzun zamandır buşuna kasmışım kendimi
Umarım otostart vaad’lerini yerine getirir ve sorunsuz bir alışveriş olmuş olur.
Artık kargo’yu beklemeye kaldı.
Lastik değişim sonrası izlenimlerimi paylaşırım