Yeni Lastiklerimiz Lassa İmpetus Revo

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Yeni Lastiklerimiz Lassa İmpetus Revo

İleti onurksk » 25 Mart 2012 00:21

Arkadaşlar Merhaba,

Bu gün lastiklerimi değiştirdim ve kararımı yine Lassa impetus revodan yana kullandım.Baya bir pazarlıktan sonra tanesini 160 TL den anlaştık.Sökme,takma,balans,nitrojen ve eşantiyondan rot ayarıda oldu + ücretsiz yol yardımı :) Lastikçiyle beraber sağlam bi fren testide yaptık abs devreye girmeden araba resmen yere yapıştı

lastik.jpg

lastik1.jpg

lastik2.jpg

lastik3.jpg
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Artık yok :(
Motor Tipi & Gücü: .
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İzmir

Re: Yeni Lastiklerimiz Lassa İmpetus Revo

İleti bilo46 » 25 Mart 2012 01:03

hayırlı olsun.güle güle kullanın.fiyat iyi ama petlas alsaydın.tanesi 125 tl di.hayırlı olsun tekrardan.
bilo46
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v 98
Kilometre: 30000
Yakıt: benzin
Lastik Markası: petlas
İsim ve Şehir: maraş

İleti Bayram » 25 Mart 2012 02:02

Bende lastikleri değiştireceğim ama bir türlü karar veremedim.
Dunlop Sport Sp 1 şu anki tercihim ama araştırdıkta kafa karışıyor
Dunlop 125TL
Bacanağım İmpetus Revo aldı oda çok memnun ama
Ah şu kararsızlık
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti Sani » 25 Mart 2012 02:06

Aracı aldığımda üstünde 10bin km'lik impetus revo'lar vardı, yağmurda deli gibi abs devreye giriyor ve yokuşlardada çıkamıyordu. Önlere pirelli p6000 koydurdum (bir lastik yarılınca mecburen ikisini birden değiştirdim, iyi durumda çıkma aldım) şimdi yola yapışıyor araba.
Bir daha lassa alacağımı hiç düşünmüyorum.
Ama siz tabiiki güle güle kullanın :)
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear

İleti Bayram » 25 Mart 2012 15:34

Sani demiş ki:Aracı aldığımda üstünde 10bin km'lik impetus revo'lar vardı, yağmurda deli gibi abs devreye giriyor ve yokuşlardada çıkamıyordu. Önlere pirelli p6000 koydurdum (bir lastik yarılınca mecburen ikisini birden değiştirdim, iyi durumda çıkma aldım) şimdi yola yapışıyor araba.

İşte bu sebepten karasızım

İmretus Revo için Onurksk ve bacanağım yere yapışıyor diyor

Bacanağım daha önce Kumho kullanıyordu ondanda memnundu fakat aracı satıp patronunun 97 model 3.16 BMW'sini alınca lastiklerde sorun var diye İmpetus Revo aldı ve bana sende mutlaka bundan al diyor

Siz İmpetus Revo'da abs hemen devreye giriyor diyorsunuz daha 10.000km kullanılmış.

Ölçü bile değişse kalite değişiyormu ne oluyor anlayamadım
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Devrim » 25 Mart 2012 18:43

Bayram demiş ki:Dunlop Sport Sp 1 şu anki tercihim...

Yerinizde olsam tekrar SP1 almazdım. Erken yıpranan bir lastik.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti onurksk » 25 Mart 2012 19:19

Sani demiş ki:Aracı aldığımda üstünde 10bin km'lik impetus revo'lar vardı, yağmurda deli gibi abs devreye giriyor ve yokuşlardada çıkamıyordu. Önlere pirelli p6000 koydurdum (bir lastik yarılınca mecburen ikisini birden değiştirdim, iyi durumda çıkma aldım) şimdi yola yapışıyor araba.

İlginç bir durum bende memnun olduğum için tekrar lassa impetusu tercih ettim.Lastiklerim eskimiş olmasına rağmen yağmur ve fren performansı hala sağlamdı ve çok zorlamadıkça abs devreye girmiyordu.Belki senin lastiklerin üretim tarihinden kaynaklı olabilir eski üretimse sertleştiği için patinaja sarıyor olabilir.
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti Bayram » 25 Mart 2012 22:02

Devrim demiş ki:
Bayram demiş ki:Dunlop Sport Sp 1 şu anki tercihim...

Yerinizde olsam tekrar SP1 almazdım. Erken yıpranan bir lastik.

Devrim hocam,
Senin Dunlop'ları 30.000km olmadan değiştirdiğini biliyorum ama 30.000km benim için yaklaşık 5 yıl demek zaten bayatlamış olacak bu sürede
Bu nedenle yıpranma olayına pek takılmıyorum
Benim için fren mesafesi ön planda ses olayını bile pek dert etmem hani

Yılda 5-6bin km yol yapıyorum çok sakin kullanırım bu koşullarda Dunlop'tan başka bir önerin olurmu
4 adet Dunlop için 500TL fiyat veriyor Goodyear bayileri
Bu 600 olur 650 olur hani 100-150TL daha verebilirim üste şu daha iyidir denildiği taktirde

Aracı hiçbir zaman zorlayan biri olmadığım için üst sınıf lastik almakta çok anlamlı gelmiyor
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti elensi59 » 05 Nisan 2012 08:35

lastiklere nitrojen basmak kadar mantıksız bişey yok.araba lastiği ısınınca yol tutan bi maddedir ne kadar sıcak olursa o kadar iyi yol tutar onun için nitrojeni indirip normal sıcak hava basmakta fayda var :D

edit.ebat farklı ama goodyear ın 185 55 15 ebatında kampanyalı olan bi modeli var effident grip gibi bişey bende vardı hatta şuan mayucel nickli muhammet abi kullanıyor fiyatına göre çok iyi bi lastlk tavsiye ederim.dunlopta iyi lastik onuda çok beğenmiştim lm 702 desenini tavsiye ederm yada 703 :)

ama en iyisi tanesi 165 tl den satılan adrenalin potenza fakat ebat 195 50 15 :)
elensi59
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 leş 65+hp
Kilometre: 125000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: PirelliPZero 1954516
İsim ve Şehir: Ozan - İstanbul

İleti onurksk » 05 Nisan 2012 10:25

elensi59 demiş ki:lastiklere nitrojen basmak kadar mantıksız bişey yok.araba lastiği ısınınca yol tutan bi maddedir ne kadar sıcak olursa o kadar iyi yol tutar onun için nitrojeni indirip normal sıcak hava basmakta fayda var :D

edit.ebat farklı ama goodyear ın 185 55 15 ebatında kampanyalı olan bi modeli var effident grip gibi bişey bende vardı hatta şuan mayucel nickli muhammet abi kullanıyor fiyatına göre çok iyi bi lastlk tavsiye ederim.dunlopta iyi lastik onuda çok beğenmiştim lm 702 desenini tavsiye ederm yada 703 :)

ama en iyisi tanesi 165 tl den satılan adrenalin potenza fakat ebat 195 50 15 :)

Yıllardır araç kullanırım benimde ilk nitrojen tecrübem oldu aslında.Lassa bayisinde değişimi yapan ustaya sordum ne farkı var diye bana söylediği nitrojen hava kaçağı yapmaz yaz kış basınç stabil olur,sesi azaltır ayrıca oksijen her maddede olduğu gibi lastik ve janttada çürüme yapar ama nitrojen yapmaz o yüzden yıllardır kullanıyoruz dedi ben onun yalancısıyım :)
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti elensi59 » 05 Nisan 2012 11:56

benim bildiğim nitrojen soğuk bi gaz ve lastik ısınınca daha iyi yol tutan bi malzeme bu iki bilgi bir araya gelince lastiğe nitrojen basmak mantıksız geliyor :)
elensi59
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 leş 65+hp
Kilometre: 125000
Lastik Markası: PirelliPZero 1954516
İsim ve Şehir: Ozan - İstanbul

İleti MaYuCeL » 05 Nisan 2012 18:22

elensi59 demiş ki:lastiklere nitrojen basmak kadar mantıksız bişey yok.araba lastiği ısınınca yol tutan bi maddedir ne kadar sıcak olursa o kadar iyi yol tutar onun için nitrojeni indirip normal sıcak hava basmakta fayda var :D

Benim ilk lastigim olan dunlop sp01 129 a gördüm bi sitede.
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti musti87 » 30 Temmuz 2012 23:08

aracimin orjinalinde gelen, 4.5 senedir yaklasik 70000 km kullandigim bridgestone turanza er300 lastikleri 2 gun once sol on lastigi yarmam neticesinde hepsi birden degissin diyerek biraz da mecburen degistirdim:)

5-10 bin km daha gider gibiydi. dis derinligi 2.5-3 mm idi.

bana da bir lastikci kumho onerdi ama pek guvenemedim. 2006 2007 cliolarda fabrika cikisinda oldugunu bildigim ve tanesi turanzadan yaklasik 50 lira daha hesapli oldugundan dunlop'da karar kaldim.

dunlop sp01 185-60-15 lastigin tanesini 140 liraya aldim. 6 taksite bolduler. 20 25 binde on arka yaparak umarim 50-60 bini sorunsuz bulabilirim.
musti87
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75hp LPG
Kilometre: 116500
Yakıt: Aygaz / Milangaz
Lastik Markası: DUNLOPSP01 185/60/15
İsim ve Şehir: Mustafa İzmir

İleti ByOnder » 31 Temmuz 2012 19:56

Pirelli P serisi ıslak zeminde yıllardır liderdir. bunu farklı testlerde görebilirsiniz hani tarafsız herkezin kaneati bu profesyonel testlerden bahsediyorum birde konfor performans kalite göreceli kavramlardır bir başkasının nasıl olduğunu bilmeden kendi kullandığını yorumlamak biraz mantıksız adam gelmiş karşıma aveo yu öve öve öve bitiremiyor sanırsın mercedes soruyorum bundan önceki aracın neydi toros dior birdaha reno asla dior : )))

Lastikleriniz yeni ise her lastik iyidir şu bir gerçekki hangi lastiğin iyi bir yönü varsa buna kıyasla zayıf olduğu yönüde vardır önemli olan sizin öncelik belirlemenizdir. Bir lastik iyi yol tutuyor ve sessizdir. ama yumuşak hamurdur çabuk yıpranır, sağlam lastikdir yıllarca kullanırsın dişleri olduğu gibi durur ama serttir konforsuzdur yıllar geçtikçe dahada sertleşir bildiğin taş olur yağmurda iyidir kuru zeminde kötüdür asfaltta performanslıdır ıslak zeminde kötüdür vs vs
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti ByOnder » 31 Temmuz 2012 20:00

Hayırlı olsun hocam bu arada iyi günlerde kullanmak dileğiyle...
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir