Ön Amatisörler Patladı

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Re: Ön Amatisörler Patladı

İleti dafkanat » 18 Mart 2012 18:49

Benim aklımdan geçen de balata temizleme spreyi idi. Teşekkür ederim.
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: Benzin+LPG(LR)
Kilometre: 120000
Yakıt: Lukoil
Lastik Markası: Michelin Energy Save
İsim ve Şehir: Doğan-UŞAK

İleti Ayaz59 » 18 Mart 2012 19:03

2 hafta önce sanayide bir ustaya ben de ön amortisörleri değiştirdim. Orjinal Mais Ön Amortisör adet fiyatı 100 TL yan sanayi maysan 75 TL dediler. Bizzat gidip kendim orjinal parçaları aldım. 2 adette Z rot tanesi 20 TLden parçalar 240 TL tuttu. + Orjinal Mais Amortisörler için fatura düzenlediler 1 yıl garantili olurda amortisörlere bişey olursa herhangi bir Renault servisine git bu faturayla yenisiyle değiştirirler dediler. Ustaya da işçilik 80 Lira verdim 320 TL'ye kapattık işi arabanın gidişi çok değişti çok ses gelir ve çok sarsıntılı gider olmuştu. Şahsen sanayide değiştirmenizi tavsiye ederim Renault servisi 450-500 TL'nizi alır.
Ayaz59
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII / 2006 model
Motor Tipi & Gücü: 65hp 1.5 Dci
Kilometre: 109000
Yakıt: Shell Vpower
Lastik Markası: Michelin 185/60 R14
İsim ve Şehir: Aytaç / Tekirdağ

İleti dafkanat » 18 Mart 2012 22:36

Ben de kuvvetle muhtemel özel renaut servisine değiştirteceğim. Araştırdığım kadarı ile otomobil markaları kendi amrtisörlerini üretmiyormuş. O yüzden değişim yapanlardan ricam amartisörün markasını söylemeleri.
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti kaptan » 18 Mart 2012 23:52

amortısor yag vermeye basladıgında hemen vurmaya baslamaz ıcı tamamen bosalana kadar bayagı bı kılometre yaparsınız tabı aracınızdan cok rahatsız oluyorsanız degıstırırsınız ama amortısor bayagı bı kotuyse on takımınızada zarar verır bunuda unutmamak gerekır
kaptan
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16valve
Kilometre: 90000
Yakıt: shell v-max
Lastik Markası: dunlop
İsim ve Şehir: cihan ünal

İleti dafkanat » 19 Mart 2012 09:14

Şu an herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum. Dediğim gibi çok fazla bir kaçak yok. Sadece biraz kaçak olmuş. Bir daha da olmadı.
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti dafkanat » 19 Mart 2012 10:11

Şimdi yetkili servise sordum. Fiyat ikili takım: 198 Tl+ İşçilik= 312 TL.
İşçilik çok alıyorlar.
Markası da Monreo imiş.
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti onurksk » 19 Mart 2012 11:41

dafkanat demiş ki:Şimdi yetkili servise sordum. Fiyat ikili takım: 198 Tl+ İşçilik= 312 TL.
İşçilik çok alıyorlar.
Markası da Monreo imiş.

Orjinal monroe İkili takım için 198 TL güzel fiyat ama diğeri sağlamsa ikisini birden değiştirme tekli daha ucuza gelir.Ama 114 tl işçilik çok demişler orjinal parçayı al dışardan güvendiğin servis yada ustana yaptır yarı işçilik parası cebine kalsın.Ben orjinal tek monroe için 110 tl ödedim tamircide babamın tanıdığıydı 20-30 bişey aldılar çokda kolay değişiyor adamlar hemen değiştirdiler.
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Artık yok :(
Motor Tipi & Gücü: .
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İzmir

İleti dafkanat » 19 Mart 2012 13:48

Malesef ikisinde de var kaçak. Ama bir kere kaçırmış. Şimdi kaçak göremiyorum. Dediğin gibi Onur kardeşim yetkili servise yaptırmayacağım. Sadece fiyat bilgisi olsun kafamızda diye belirttim. Özel servis 200 TL' ye halledecek. Ama, şimdilik sorun çıkarmadı. KAçak devam ederse değiştiririm artık.
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Sani » 19 Mart 2012 19:53

onurksk demiş ki:
dafkanat demiş ki:Şimdi yetkili servise sordum. Fiyat ikili takım: 198 Tl+ İşçilik= 312 TL.
İşçilik çok alıyorlar.
Markası da Monreo imiş.

Orjinal monroe İkili takım için 198 TL güzel fiyat ama diğeri sağlamsa ikisini birden değiştirme tekli daha ucuza gelir.Ama 114 tl işçilik çok demişler orjinal parçayı al dışardan güvendiğin servis yada ustana yaptır yarı işçilik parası cebine kalsın.Ben orjinal tek monroe için 110 tl ödedim tamircide babamın tanıdığıydı 20-30 bişey aldılar çokda kolay değişiyor adamlar hemen değiştirdiler.

Amortisörler asla tekli değişmez. Zira ikisi de arızalı ise veya birinin yaşı yüksekse, yeni olanı anında bozar. Paranız boşa gider...
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti onurksk » 19 Mart 2012 22:18

Sani demiş ki:
onurksk demiş ki:
İşçilik çok alıyorlar.
Markası da Monreo imiş.

Amortisörler asla tekli değişmez. Zira ikisi de arızalı ise veya birinin yaşı yüksekse, yeni olanı anında bozar. Paranız boşa gider...

O konuda fikrim yok haklı olabilirsiniz benim sağ arka patlaktı ve tekli değişti.Sol tarafı kontrol ettiler sağlammış değişmesine gerek yok dedi usta denge ayarına bişeylerine baktılar bende tam bilmiyorum.Şu anda sorunsuz kullanıyorum umarım bişi çıkmaz :)
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Artık yok :(
Motor Tipi & Gücü: .
İsim ve Şehir: İzmir

İleti batuavran » 20 Mart 2012 12:50

onurksk demiş ki:
Sani demiş ki:
onurksk demiş ki:
İşçilik çok alıyorlar.
Markası da Monreo imiş.

O konuda fikrim yok haklı olabilirsiniz benim sağ arka patlaktı ve tekli değişti.Sol tarafı kontrol ettiler sağlammış değişmesine gerek yok dedi usta denge ayarına bişeylerine baktılar bende tam bilmiyorum.Şu anda sorunsuz kullanıyorum umarım bişi çıkmaz :)

"sani" ye katılıyorum amortisörler tekli değişmiyor ben şirket aracında (clio symbol) (7 yılda 3 farklı araçta) 3 kez değiştirdim. sanayideki ustalar da teknik servis te ikisi değişmeli dediler. söktüklerinde de gösterdiler aynı ürün ama eskiyle yeni aynı boyda değildi. esnekliği de farklıdır diye düşünüyorum. ben olsam ikisini değiştirirdim.
batuavran
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: CAPTUR
Motor Tipi & Gücü: 1.5dc 90bg ICON EDC
Kilometre: 6000
Yakıt: shell
Lastik Markası: MİCHLEN
İsim ve Şehir: batuhan (adanalı ama denizlide)

İleti dafkanat » 20 Mart 2012 13:13

Ben de zaten ikisini birden değiştireceğim arkadaşlar. Yorumlarınız ve bilgilendirmeleriniz için hepinize teşekkür ederim.
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti elensi59 » 20 Mart 2012 15:48

dafkanat demiş ki:Uşak' ta tamir eden yer yok "elensi59" kardeşim. İşçilik ücreti almayacağını söyledi ki hep arabamı o ustaya götürürüm. Usta Renault' un kullandığı sistem üzerinden gösterdi 60.000 km' de bir değişmesi gerektiğini. Ama o da zaten patlak olmadığı sürece değiştirmediğini söyledi. Sadece ben "Neden patladı acaba ikisi birden?" diye sorduğum için "60.000 km" cevabını verdi. .

valla abicim benim arabam 102 binde 69 binden beri bende yaklaşık 72 73 binden beri basık önceden 17 jant şmdi ise 15 jant a 50 yanak lastik var :) şuana kadar bi sıkıntı yaşamadım patlama çatlama v.b :) tümseklerden geçerken daha dikkatli olmanızı öneririm :)

araçta bu :D

[ img ]

[ img ]
elensi59
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 leş 65+hp
Kilometre: 125000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: PirelliPZero 1954516
İsim ve Şehir: Ozan - İstanbul

İleti dafkanat » 21 Mart 2012 08:37

dostum senin ki patlak mı yoksa yayımı değiştirdin anlamadım.
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti elensi59 » 21 Mart 2012 17:02

yok aksine sapa sağlam bu hale ben getirdim :)
elensi59
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 leş 65+hp
Kilometre: 125000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: PirelliPZero 1954516
İsim ve Şehir: Ozan - İstanbul

ÖncekiSonraki

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi