Koltuk Döşemeleri İçin Tedbirler

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Koltuk Döşemeleri İçin Tedbirler

İleti alperenfatih » 31 Ocak 2012 14:09

Döşemelerin yıpranmaması için nelere dikkat ediyorsunuz yada onları korumak için neler yaptınız? Özellikle birçok eski araçta gördüğüm kadarıyla destek kenarları yıpranmış oluyor şimdiden nasıl bir tedbir alabiliriz? Deri kısımlarda çatlama,veya çizilmelere karşı önceden neler yapılabilir?
Fikirlerinizi veya tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
alperenfatih
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 14000
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: A. Fatih Elazığ

Re: Koltuk Döşemeleri İçin Tedbirler

İleti Bayram » 31 Ocak 2012 20:06

Döşemelerin yıpranmaması için değilde daha temiz bir ortam için kılıf kullanıyorum.
Sonuçta kılıfı belirli aralıklarla yıkatabiliyorum
Kılıf olmayan araçta koltuğu temizlemek çokta kolay olmasa gerek
Hatta arka koltukta kızım çocuk koltuğundan bazen kalkıp oturma yerine basıyor diye arka koltuk oturma alanında haricen kılıf üstündede bir örtü var.
Bu örtü çok sık yıkanabiliyor ama kılıfı sökme takma işlemi yüzünden o kadarda sık yapılamıyor.
Sonuç
Dolayısıyla koltuklar temiz kalıyor yıpranmıyor :D

Plastik aksamlar içinse sadece nemli bez ile siliyorum yeterli oluyor
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti Burock » 04 Şubat 2012 19:03

Kılıf hiç bir aracımda kullanmadım, kullanmam da. Kullanan arkadaşlarımızın kendi tercihidir bişey diyemem. Tabi bu yorumumda çocuğu olan aileleri tenzi ediyorum, çünkü bej döşeme focus aracı olan bir arkadaşım var ve araç halinin içini görünce size kesinlikle hak verdim. 30-40Bin lira para vereceğim sonra neymiş koltuk kirlenmeyecekmiş, ne için? Benden sonra aracımı alacak adam için mi? Sonuçta bizle yaşamayacak o kadar para veriyosam sonuna kadar o ürünü kullanmak isterim. Deri için koruyucu ürünler var, ben konsol için sonax'ın bir ürününü kullanıyorum. Hem besliyor hem temizliyor, altı ayda bir bu işlem uygulanır hiç bir sorun kalmaz. ;)

http://www.hepsiburada.com/Liste/sonax- ... d=20035746
Burock
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Brigstone
İsim ve Şehir: Brk

İleti Bayram » 04 Şubat 2012 19:16

Burock demiş ki:Kılıf hiç bir aracımda kullanmadım, kullanmam da. Kullanan arkadaşlarımızın kendi tercihidir bişey diyemem. Tabi bu yorumumda çocuğu olan aileleri tenzi ediyorum, çünkü bej döşeme focus aracı olan bir arkadaşım var ve araç halinin içini görünce size kesinlikle hak verdim. 30-40Bin lira para vereceğim sonra neymiş koltuk kirlenmeyecekmiş, ne için? Benden sonra aracımı alacak adam için mi? Sonuçta bizle yaşamayacak o kadar para veriyosam sonuna kadar o ürünü kullanmak isterim. Deri için koruyucu ürünler var, ben konsol için sonax'ın bir ürününü kullanıyorum. Hem besliyor hem temizliyor, altı ayda bir bu işlem uygulanır hiç bir sorun kalmaz. ;)

http://www.hepsiburada.com/Liste/sonax- ... d=20035746

Birçok arkadaşım sizinle aynı cümleyi kuruyor.
Ama bu cümleyi kuran arkadaşlarımın araçlarında görüyorumki en basitinden koltuk kafalıkları kirli (bu görünen nokta)
Orda oluşan kir saçtan bulaşan yağ'dan başka birşey değil (eğer her yıl aracınızı yenisi ile değiştirmiyorsanız)
Bende öyle bir durum yok söküp yıkatıyorum.
Oturulan yere bir sopa parçası kullanarak vurun ve çıkan tozu görün
Bende buda yok
Daha çok şey yazmak isterdim ama arkadaşlarıma bunu izah edemedim sanırım buda yazark hiç izah edemem.
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti ufuk » 04 Şubat 2012 22:04

ufuk
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5dcı 65bg
Kilometre: 25000
Yakıt: opet
Lastik Markası: Bidgestone Turanza
İsim ve Şehir: izmir

İleti onurksk » 04 Şubat 2012 23:54

Saolsun babamda sıfır aracını yıllardır kılıfla kullanır arabanın koltukları hala ilk günkü kadar temiz duruyor ama bencede gereksiz ben kılıf kullanmıyorum koltuk kılıfları,direksiyon kılıfı bana itici geliyor.Zaten aracıma temiz bakıyorum her hafta iç dış temizleniyor gerekirse özel bakım yapan yerlere götürürüm
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Artık yok :(
Motor Tipi & Gücü: .
İsim ve Şehir: İzmir

İleti Burock » 05 Şubat 2012 04:30

Bayram demiş ki:
Birçok arkadaşım sizinle aynı cümleyi kuruyor.
Ama bu cümleyi kuran arkadaşlarımın araçlarında görüyorumki en basitinden koltuk kafalıkları kirli (bu görünen nokta)
Orda oluşan kir saçtan bulaşan yağ'dan başka birşey değil (eğer her yıl aracınızı yenisi ile değiştirmiyorsanız)
Bende öyle bir durum yok söküp yıkatıyorum.
Oturulan yere bir sopa parçası kullanarak vurun ve çıkan tozu görün
Bende buda yok
Daha çok şey yazmak isterdim ama arkadaşlarıma bunu izah edemedim sanırım buda yazark hiç izah edemem.

Kesinlikle katılmıyorum, başlıklarda oluşan yağ araç suçu değildir. Çok afedersiniz bayramdan bayrama banyo yapan tipler zaten benim aracıma binemez. Bende 2 günde bir duş alırım, aracıda benden başka kullanan olmadığı için yağ konusunda herhangi kir vs. yok. Araç değiştirmeye gerek yok, 6 ayda bir Zeibart'a götürüyorum detaylı iç temizlik ve boya koruma yapılıyor, O sizin söylediğiniz ne toz ne de kir hiç bişey bende de yok. Bunun için görüntüyü bozan saçma kılıflardan vs. takmak zorunda da değilim. Özetle söylemek istediğim siz aracınıza baktığınız sürece gerisi bahane üretmektir. Son sözüm benimle yapamayacak gerekirse kirlenicek, boyanıcak vs. ilk günkü kondisyonunu korusun istiyorsanız aracınızı müzeye kaldırın. ;)
Burock
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Brigstone
İsim ve Şehir: Brk

İleti MaYuCeL » 05 Şubat 2012 08:46

Bu kılıf tartışması uzayıp gidecek gibi görünüyor. Araya kaynak yapıp ufak bir öneri sunmak istiyorum.
Tartışmasız olarak herkes aracına farklı gözle bakabilir. Misal bizim için arabamız birçok sebepten ötürü çok özel. ( Eşimle ilk arabamız, İlk araba olmasının yanında ilk 0km arabamız, Kendimize aldığımız düğün hediyemiz, Evliliğimizin nişanesi simgesi yada imzası, memleketlerimizin plakasını içinde barındıran şifresi vb... ) bu nedenle bizde aracımıza çok özen gösteriyoruz. Elimizden geldiğince temiz tutmaya çalışıyoruz. Koltuklar için kılıf kulandım 1 yıl, fakat piyasa üretimi standart kesim kılıf olduğundan hoş durmadı, zamanla kaydı esnedi yamuldu, ama tertemiz tuttu koltuklarımı. Şimdi söktüm 1 yıldır da kılıfsız kullanıyorum, koltuklar ister istemez toz kir oldu, yaz başı detaylı bir iç temizlik yapınca hiçbir sorun kalmayacak.

Kılıf kullanmak yada kullanmamak zevk meselesi. Ben şahsen kılıfa değil uyduruk kılıfa karşıyım. İnternette gördüğüm bir ilanı sürekli olarak takip ediyorum. Yeni bir yorum yada kullanan müşterilerin şikayeti var mı diye bakınıyorum. Henüz şikayet bulamadım ( şikayet olmadıgından degil yazılmadıgından bulamadım ) ama en azından ilanı takip ediyorum, eğer aklıma yatarsa bende aracıma bu şekilde bir kılıf yaptırmayı düsünüyorum

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/bod- ... f-51779509
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti semih89 » 05 Şubat 2012 23:05

kosla oxi action aldm havalar düzeldiği gibi ilk fırsatta su koltukları bir güzel silicem :) kılıf falan hikaye arkadasın dediği gibi sattıgın insanın temiz kullanması için kılıf falan kullanamam. gerekirse yırtılsın ama ben yırtayım :)
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti levolution » 06 Şubat 2012 01:42

kosla oxi action'u ben de kullandım ama temizliği çok beğenmedim.
sonra arap sabunu ve ılık su kullanmamı tavsiye etti bir arkadaşım, bu çok daha iyiydi. temizleyeli 6-7 ay oluyor, yine bazı lekeler oluştu, güzel bir havada yine aynı şekilde ılık su ve arap sabunu ile girişeceğim koltuklara.
levolution
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Extreme - 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v BVR 80bg
Kilometre: 138000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Petlas 195/55/15
İsim ve Şehir: Levent - Sinop, Ankara

İleti alperenfatih » 06 Şubat 2012 10:31

Ben daha çok korunması ile alakalı açmıştım konuyu, ama temizliğe kaydı; gerçi sonuçta ikisi de birbiriyle alakalı. Oturuken kalkarken dikkat ediyorum ama her binene de birşey diyemezsin. Anahtarlık vb arka tarafında taşıyanlar, bir de sigara içilmesi döşemeye çok zarar veriyor, sanırım. Geçenlerde arka koltuğun orta deri kısmının çizildiğini farkettim canım sıkıldı, sonra biraz temziledim Allah'tan geçti, pek bişey kalmadı.
Tavsiye edilen ürünler biraz pahalı gibi ama bahara doğru alıp denemeyi düşünüyorum , teşekkürler..
alperenfatih
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 14000
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: A. Fatih Elazığ

İleti malatyaspor » 04 Haziran 2012 21:56

Döşemeciye gidip kılıf yaptırdım 120 TL verdim geçen sene Malatyada. Orijinal koltuğundan çok daha iyi oldu. Hem araca göre ayarlandığı için cuk oturdu hem de ortopedik olduğundan Clio nun eşek semerini andıran insanı hiç kavramayan 1 saat yolculuktan sonra insanı bel fıtığı eden koltuklarına göre oldukça konforlu oldu. Sağda solda mağazalardan falan mal almayın gidin bir döşemeciye adam gibi bir kılıf yaptırın. Uzun yolda artık o kadar rahat yolculuk yapabiliyorumki anlatamam. Hakikaten Renault berbat koltuk takmış bizim arabalara.
malatyaspor
ONBASI
ONBASI

İleti Kubilayoktay » 04 Haziran 2012 22:46

malatyaspor demiş ki:Döşemeciye gidip kılıf yaptırdım 120 TL verdim geçen sene Malatyada. Orijinal koltuğundan çok daha iyi oldu. Hem araca göre ayarlandığı için cuk oturdu hem de ortopedik olduğundan Clio nun eşek semerini andıran insanı hiç kavramayan 1 saat yolculuktan sonra insanı bel fıtığı eden koltuklarına göre oldukça konforlu oldu. Sağda solda mağazalardan falan mal almayın gidin bir döşemeciye adam gibi bir kılıf yaptırın. Uzun yolda artık o kadar rahat yolculuk yapabiliyorumki anlatamam. Hakikaten Renault berbat koltuk takmış bizim arabalara.

aralıksız 3 saat yolculuk yaptım, sağlık problemimden dolayı koltukta en dik pozisyonda, zerre rahatsız etmedi. Sizin araç kaç model? belki yenilerde değişmiştir? çok sert şekilde keskin bir viraja girmedikten sonra (biraz daha zorlansa savrulacak şekilde) koltuktan kaydığımı bile hatırlamıyorum.
Kubilayoktay
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85BG
Kilometre: 3000
Yakıt: PO V/Max Eurodizel
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: Kubilay - Kadirli

İleti impossible » 05 Haziran 2012 09:22

ben de araclarimda kilif kullanmam hic,
ilk ya da ikinci sahiplerinden almistim zaten arabalarımı, koltuk-konsol ve direksiyonları genelde hep tertemizlerdi,
sigara kullanmadıgım ve kullandırmadıgım icin alırken de bunlara dikkat ettim,
yine de senede birkez komple ic-dıs-motor kuaföre verip temizletiyorum, koruma da saglıyor..

tabii ki bu bahsettiklerim bekar olmam dolayısıyla böyle, evlenip cocuk sahibi olma durumunda nasıl olur bilemem :)
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti teknadir » 07 Ekim 2012 22:26

Koltuklarda Airbag oldugu icin dusunmedim taktirmayi Baska cozum bulabilir miyiz
teknadir
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 & 75 BG
Yakıt: Benzin
Lastik Markası: Bridgestone
İsim ve Şehir: NADİR BURSA

Sonraki

Genel Konular

Kimler çevrimiçi