Gögüste torpida kısmına yakın gelen ses ( Servis çözemedi)

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Gögüste torpida kısmına yakın gelen ses ( Servis çözemedi)

İleti Smach » 03 Nisan 2011 16:25

kayseride 2 adet renault servisi var. aynı kişiye ait olsalarda farklı yerlerde ve farklı kapasitedeler. önce yakın olan küçük servise gittim. sorun sanki torpido kısmından gelen tıkırtı sesiydi. genelde bozuk yollarda yapıyordu. bi tur attık sesi duydu servis elemanı torpidoyu söktü bişiler yaptı. sonra bi parçayı yağladı en sonundada bu klima düğmesinin konum ayarındaki telin bi parçayı geriyor demesiyle ikna oldum.aldım aracı cıktım yola. ama nafile az sonra yine yapmaya başladı. c.tesi büyük servise gittim. 3.5 saat uğraştılar torpido takılı baktılar. torpidoyu söktüler öyle baktılar. ön camdaki plastik aksamlara baktılar. kaputta on camla motor kısmı arasında kalan su tahliyesindeki plastiği söküp altına bişiler yapıstırdılar. baya bi ugrastılar. en sonunda arabayı yıkayıp getirdiler. zaman kısıtlıydı c.tesi oldugu için tam bakamadık dediler. hafta içi birgün bırakda bakalım deyip yolları ayırdık servisle. sorun hala devam ediyor hemde öncekinden 2 kat daha fazla sesle. bakalım hafta içi yine gidecem çözebilecekler mi. çözemezlerde komple gögüs getirin değiştirin diğecem :D
Smach
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Grand Tour
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 8000
Yakıt: Shell V-Power
Lastik Markası: Michelin Energy
İsim ve Şehir: Şamil / Kayseri

Re: Gögüste torpida kısmına yakın gelen ses ( Servis çözemed

İleti orkn_ylcn » 08 Temmuz 2011 08:35

nalet gelsin o renaultun her arabasında var babamda laguna 3 var onda var benim cliodada var ve bulamıyolar yok yaparmışta felan filan lan dedim bu kamyonetmi tatur tukur ses yapar diyosunuz benim tavsiyem şikayet et olmadı fransaya gönder bi ingilizce mail bak o zaman nasılda buluyorlar.
ADMiN: Lütfen noktalama işaretlerini kullanınız. İletilerinizin daha rahat okunmasını sağlar.
orkn_ylcn
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 65hp
Kilometre: 76000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Bidgestone
İsim ve Şehir: bursa

İleti elensi59 » 08 Temmuz 2011 12:21

bu kadar sert yorum yapmaya gerek yok problem her arabada olur 0 alınıp 500 metre sonra yolda kalan golfde biliyorum ben ;) forumda orda burda birçok kişinin şikayetçi olduğu problemlerin biçoğu bende yok mesela bu birazda şans meselesi.

Arabanın garantisi olduğu sürece böyle şeyleri pek dert etme eninde sonunda halledilir
elensi59
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 leş 65+hp
Kilometre: 125000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: PirelliPZero 1954516
İsim ve Şehir: Ozan - İstanbul

İleti semih89 » 09 Temmuz 2011 10:29

teybi açınca 2-3 artır sesi tamam :) dün bindiğim jetta da geliyodu ses :) insan yapımı altı üstü olur böyle şeyler :)
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti maliedis » 18 Aralık 2011 00:49

bence fazla kurcalatma arabayı onlarında çok anladığını sanmam ben ben de bir bakımcı olarak diyebilirim ki
bakımcının yapacağı işler bellidir gerisi deneme yanılma aracına en iyi ve nazik sen bakarsın kendin bulmayı dene bence sağını solunu hiç oynatma.basit bir örnek bi ara herkes bilir sol taraftan gelen bir ses vardı tıkır tıkır servise gittim çam körüğünden mi ne dediler kapı döşemesini çıkardılar içinde astarı yırttılarfalan ama durdurdum kapatın dedin yağlayıp kapattırdım Allah'tan gittim bakmaya yoksa ne var ne yok söküp takacaklardı.sonradan kendim buldum ki kapı kapanınca menteşelerin olduğu yerde bir tarafı erkek ve kapıda kalan kısmı dişi olan bir malzeme rüzgardan ve sarsıntıdan oynayıp birbirine çarpıyor ve ses yapıyor sivilcelere yapıştırılan iki adet ufak yara bantı çözdü işi sonrada serviste bir macun tamam bitti yoksa cam motoru falan filan hepsini değiştireceklerdi!!!!!!
maliedis
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 65 hp
Kilometre: 55000
Yakıt: Shell Nitro+
Lastik Markası: MichelinEnergySaver
İsim ve Şehir: Muhammet Ali Ediş Eskişehir

İleti bluesky2621 » 26 Aralık 2011 23:02

bence de elektronik ve araba kesinlikle şans meselesi...
bluesky2621
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 65hp
Kilometre: 90000
Yakıt: OPET
Lastik Markası: DUNLOP 185/60/15
İsim ve Şehir: DİYARBAKIR

İleti BAKIM » 27 Aralık 2011 21:01

Aracı yeni aldığımda benimde buna benzer bir ses vardı serviste deneme yanılma yoluyla buldular göğüste ki küçük hopörlörleri bile söküp baktılar sonumda bulduk dediler son denemeyi beraber yaptık ses yoktu nesi varmış diye sorduğumda göğüste hortumları tutan klips kırılmış yan tarafındaki saca çarpıyor onu sıkı sıkıya bağladık dediler ama neresi olduğunu tam anlayamadım sanırım sizinde buna benzer bir sorun vardır.
BAKIM
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2V 75 hp
Kilometre: 44444
Yakıt: schell Bp
Lastik Markası: MICHELIN Energy Save
İsim ve Şehir: Balıkesir

İleti wlkn_23 » 14 Ocak 2012 09:13

dün aynı ses benmde başıma geldi :( ne yazık ki bundan önceki iki aracımı sırf bu seslerden dolayı sattım valla bundaki ses çogalırsa bunuda hiç düşünmeden satacagım benm kaderm midir bilmem her aldıgım arabanın gögüsten ses gelirmi ya..:@ benm sesin geldigi yer tam teyb in o göstergesinin oradan bir yerden geliyor çıt çıt çıt diye özellikler kötü yollarda sesi duymım diye müziğin sesisini zorluyorum ama bakalım nereye kadar of renault of ....
wlkn_23
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v extreme
Kilometre: 50000
Yakıt: OPET
Lastik Markası: DUNLOP sp01
İsim ve Şehir: VOLKAN-ANTALYA

İleti dafkanat » 14 Ocak 2012 21:40

O ses bende de var. Ama bir türlü sökmeme rağmen çözemedim. İçlerde bir yerde ya kablodan ya havalandırma sisteminden bir parça ya da fan kontrol düğmelerinin kablolarının bir yerinden geliyordur kesin. Bunun için sökme işlemini biraz artırmak lazım. Ama daha fazlasına vaktim ve yerim olmadığı için cesaret edemedim.

içlerden bir yerden geliyor o ses. Konsolu bütünüyle sökmek lazım bence.
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: Benzin+LPG(LR)
Kilometre: 120000
Yakıt: Lukoil
Lastik Markası: Michelin Energy Save
İsim ve Şehir: Doğan-UŞAK

İleti krank » 30 Ocak 2012 11:09

Ses çok rahatız edici değilse kesinlikle söktürmeyin derim.Eski aracımda da vardı zamanla ses kendiliğinden kaybolmuştu.Sökerken plastik sekmanlara ve tırnaklara zarar verip eskisinde de kötü hale getirebilirler.
krank
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Grandtour
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75HP
Kilometre: 41000
Yakıt: Total 95
Lastik Markası: Falken sn832 ecorun
İsim ve Şehir: Tokat

İleti bahadix » 10 Mart 2012 20:05

benim arçtanda geliyor.ama sanırım o ses var ya bilader , amortisör takozunun üst kısmandan geliyor ve içe vuruyor. bizde konsoldan geliyor sanıyoruz. tahminim bu ama bilmiyorum gene de..
bahadix
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v 98 hp
Kilometre: 72000
Yakıt: opet 97
Lastik Markası: michelin 195/65/15
İsim ve Şehir: yiğit yıldırım kayseri

Genel Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 88 misafir