rec_off demiş ki:aynı sorun benim aracımda da vardı birkaç servise götürdüm ya anlamayıp bulamadıklarından ya da uğraşmak istemediklerinde birşey yok dediler. ısrarla tekrar tekrar gidişlerim sonunda sorunun tespitini sağladım. debriyaj üst silindiri değişti sorun ortadan kalktı. her debriyaja basışımda o sesi çok rahatlıkla duyabiliyordum rolantideyken. hatta yolda gideken bile bazen tam vites değiştirip ayağımı debriyajdan çekerken yine hafif bi "gırk" şeklinde ses vardı. hepsi düzelmişti... bence bi servise gidin sorununuzu anlatın bir de usta alıp test sürüşüne çıkın. umarım çözülür sorununuz...
elensi59 demiş ki:aracınız kaç km de acaba ?
MaYuCeL demiş ki:Ben aracı ilk aldığımda debriyajdan gelen sesten şikayet ettim, debriyaja baktılar ve yağladıklarını söylediler. Şuanda o ses yok. Bi servise baktırın muhtemelen yağlayacaklar ve ses kesilecek.
sezgin bey demiş ki:Ben bunun parça değişimi ile ilgili bir husus olacağını zannetmiyorum. Sanki debriyaj pedalındaki yay gibi bir şeyin yağsız kalmasından kaynaklanan bir durum gibi. ama direksiyondaki o thok sesi için değişim olacak sanırım. Araç garantideyken değiştireyim.
sezgin bey demiş ki:Sanırım her araçda olduğu gibi kronik sıkıntılar cliolarımızdada mevcut. Sanırsam direksiyonda boşluk hissi gibi bir durumdan söz ediliyor. Direksiyon araç ilk çalıştığında sağ yada sola çevrilince içinden thok diye tatlı bir tık sesi geliyor. Bu ses sanırım direksiyon kutusundanmış. Çok elzam bir durum değil. Sıcaktan direksiyon hidroliğinin incelmesinden kaynaklandığını söylüyorlardı. ama araç garantideyken direksiyon kutusunu değiştirmek mantıklı.
Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler
Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 105 misafir