Smach » 17 Ekim 2011 07:48
konuyu okuyunca bende bir deneme yaptım. Otomatik kitlenmeyi kullanıyorum herzaman yani yola çıktığımda kapılar kendiliğinden kitleniyor. Bazen ihtiyacım oluyor bagajdan veya arabanın içinde poşetlerimi alınca elimde yer kalmadığından zar zor kapıları kitleyebiliyorum.
yaptığım denemede kontağı çıkardım şöför kapısı açıkken merkezi kilit düğmesine basılı tuttum şak şak die iki ses geldi ve kapılar kitlenmedi 5-6 saniye sonra tek şak sesi geldi. şöför kapısınıda kapattım ve bütün kapıları kontrol ettim hepsi kitlenmişti. anahtarla açtım bu sefer bagaj kapağını açık bıraktım yine şöför kapısı açık düğmeye basılı tuttum şöför kapısını kapattım kontrol ettim kitlenmişti. bagaj hariç hepsi kitlendi. bagajıda kapattım kontrol ettim oda kitlendi.
daha sonra otomatik kilit devreden çıkıyormu bu şekilde diye kontrol ettim devreden çıkmıyor yani merkezi kilit ne durumda ise öyle kalıyor.
normalde butun kapılar kapalı olunca sanırım bu işlem merkezi kilidi otomatil veya manuel yapıyor ama kapı açık olursa kapıları kitliyor. veya kontak açık olmadığından dolayı kapı kitleme yapıyor olabilir.